Elindult a DiningCity Országos Étterem Hét, ami igazából éppen tizenegy napos és igyekszik teljesen a vendégek igényeire és pénztárcájára hangolódni. Idén összesen 157 étterem vesz részt a nagyszabású programban, ami immár több mint 10 éve kedvez mindazoknak, akik kíváncsiak, felfedezésre készek, új éttermeket, ízeket és hangulatokat tapasztalnának, nyomott árakon.

Jót enni jó áron 2023-ban? Ez valami paradoxon. Bár a közép- és felsőkategóriás gasztronómiai élményt kvázi sosem adták elérhető áron, már több mint 10 éve velünk van a DiningCity Országos Étterem Hét, ami éppen ezen a problematikán segít. Közelebb hozza a mindennapokon vágyott, de el nem ért gasztroálmokat, olyan éttermekbe és séfekhez invitálja a téma iránt érdeklődőket, amelyek húzósabb beruházást kívánnának meg egy szimpla szerda vacsoraidőben. 

A 11 napos „gasztronómiai körutazás” évente kétszer jelentkezik és egyre több vendéglátót sarkall csatlakozásra. Érdemes lehetőség ez nekik, mivel egyrészt még szélesebb körnek mutathatják meg munkásságukat, másrészt az Étteremhét vendégei esetleg a jövőben is ellátogatnak majd hozzájuk, mert annyira átjött az élmény. 

A mostani, 2023-as tavaszi eseményen összesen 157 budapesti és vidéki étterem szállt be a fix áron fix menü biztosításába. Köztük 2022-ben Bib Gourmand elismeréssel vagy Michelin-ajánlással rendelkező éttermek is, ami nagyot emel az egyébként is kedvelt eseménysorozat ázsióján. Összesen három kategóriában választhatunk éttermeket:

  • top kategória – 5900 forint
  • prémium kategória – 7900 forint
  • exkluzív kategória – 9900 forint
Ezek a menüsorok már tartalmazzák a szervizdíjat, de, ha extra hozzávalóval dolgoznak a konyhán, jelzik a külön felárat, és még ebben az esetben is jócskán megéri az élmény. Az italfogyasztás plusz költséget jelent, de ez csak természetes. 

Jelentkezni egyébként már február 20-tól lehetett, és sokan le is csaptak a biztos helyükre, de maradtek még asztalok, igyekezzünk a foglalással! 

Egy kis válogatás a résztvevő budapesti és környéki éttermekből

Merre menjünk éttermezni a Balatonon?

Plusz egy egri ajánlatunk: Macok Bisztró

Asztalfoglalást és bővebb infókat ide kattintva találtok az éttermekről, kategóriákról, menükről és árakról.  

Címkék