Keresés EN

Új helyek

új hely Gasztró

KAFFA.Opera

A belvárosban, az Operaház szomszédságában van egy hely, ahol azért még barátságos árakon élvezhetünk egy kiadós reggelit vagy egy süti-kávé kombót. A KAFFA.Opera ennek ad otthont.

új hely Látnivalók és kultúra

Dante Közösségi Alkotótér

A virágzó Margit-negyed legújabb kulturális központja, a Dante Közösségi Alkotótér, amely anno, kb. száz évvel ezelőtt még Margit Park néven futott.

új hely Gasztró

Biga Pizza Romana

Újlipótváros tele van remek gasztronómiai egységekkel, ami újra és újra bővül: ezúttal a Pannónia utca elejére a római pizzákat hozza el a Biga Pizza Romana.

új hely Gasztró

TAKO

A TAKO-workshopok szervezői fejében megérett a gondolat, és megnyitották állandó helyüket, a TAKO-t. A MANU+ elköltözött, helyére pedig egy másik streetfood-kedvenc került, ahol a monofood-koncepció van a középpontban.

új hely Gasztró

Giulia

Giulia egyszerre olasz, innovatív és otthonos, nyitásakor pedig a fél város róla beszélt. A modern trattoriaként aposztrofált hely a Retek utcában, az egykori Trombitás kertben.

új hely

Zappi Napoletana

A Széll Kálmánon a közel- és távol-keleti éttermek, mint a 101Bistro vagy a Pingrumba mellé egy kis olasz hangulat is megfér, köszönhetően az EASY tulajdonosi körének, akik megnyitották a Zappi Napoletanát.

új hely Gasztró

Nokedlish

A pár négyzetméteres Vas utcai üzletben egy olcsó, laktató és finom magyar street foodot állítottak a középpontba, méghozzá a hely nevéből adódóan a nokedlit.

További helyek

Látnivalók és kultúra

Dísz tér

Az I. kerületben található Dísz tér talán az egyetlen olyan budapesti tér, amely már 300 éve viseli a nevét. Megközelítése pedig elég népszerű, hiszen ha a Lánchíd irányából érkezünk a budai Várba, akkor egyből belefutunk.

Szabadidő

Törökmező-körtúra

A fahidak a legtöbb túrázó kedvét feldobják, már ha egy kirándulóhely útvonala megengedi, hogy pallókból emelt járaton haladjunk át. Általában a hidak alatt mocsaras, vizes talaj vagy kedves kis patak terül el, és ilyen a dél-börzsönyi Törökmező-körtúra is.

Szabadidő

Mocsáros

A Mocsáros vagy Mocsárosdűlő a III. kerületben található Gladiátor utca – Aranyhegyi út – Határ út közötti területet jelenti.

Gasztró

Kabul Bahar

A Népszínház utcában egy pár négyzetméteres helyen ehetünk igazán egzotikus, ugyanakkor tradicionális afgán ételt.

Shopping

Belodore Parfüméria Andrássy út

Az Európa több városában is ismert Belodore lánc egyik budapesti üzlete kiválóan megközelíthető, ugyanis az Andrássy úton található, melynek bejárata a Hajós utca felől érhető el.

Szabadidő

Városligeti Csónakázótó

A Városliget ma is a fővárosiak és a turisták egyik kedvenc zöldterülete, ahol a téli szezonban Európa legszebb és egyben legnagyobb szabadtéri műjégpályája a nyári szezonban meseszép csónakázótóvá alakul.

Szabadidő

Pünkösdfürdői Strand

A Pünkösdfürdői Strand 1935-ben épült Óbudán, a Duna partján, Hajós Alfréd tervei alapján. A terebélyes fákkal és rózsalugasokkal ékesített zöld területen nagyon jól lehet pihenni és hűsölni is.

Szabadidő

Csepeli Strandfürdő

Budapest határában található az egész évben nyitva tartó Csepeli Strandfürdő.

Gasztró Shopping Szponzorált

Szemes Optika

A megszokott optikai üzletekhez képest a Hollán Ernő utcai Szemes Optika igazi felüdülés: itt nemcsak komplex és szakszerű vizsgálatban lehet részünk, és nemcsak a szemüveg kiválasztásában segédkeznek, hanem egy finom specialty kávé társaságában is lazulhatunk, amíg nézelődünk, vagy csak úgy hallgatjuk a kérdéseinkre adott szakmai válaszokat.

Látnivalók és kultúra

Batthyány tér

A Batthyány tér Buda egyik különleges tere, mely számos történelmi és kulturális érdekességet rejt magában. A Duna mellett fekvő tér szemben helyezkedik el az Országházzal, így nem véletlen, hogy a panorámája miatt a turisták egyik kedvelt szpotja lett.

Szabadidő

Ferencvárosi Kiserdő

A zöldterületek, így a városi erdők fontossága ma már vitathatatlan, és szerencsére Pesten is találhatók ilyen területek. Az egyik legjelentősebb közülük a Ferencváros és Kispest határán fekvő Kiserdő, amely régóta kikapcsolódási lehetőséget nyújt a helyieknek.

Látnivalók és kultúra

Rákóczi tér

Egykor Budapest leghírhedtebb tere volt, mindez napjainkra már a múlté: mostanság a feltörekvő negyedek listáját erősíti, sőt egyre inkább egy színes, bohém környék képét mutatja.

Gasztró

Kacsakő Bisztró

A Duna partján, a szentendrei korzó legnyugisabb részén foglal helyet egy hangulatos kis bisztró, a Kacsakő.

Gasztró

Piknik Manufaktúra

Ha a Dunakanyarba kirándulunk, mindig érdemes felkészülten menni, vagy legalábbis előre utánanézni, hogy hol fogunk megpihenni, jókat enni a nagy túra után. Ha egészen Nagymarosig menne az ember, akkor a Piknik Manufaktúrát ajánljuk.

Gasztró

OPIUM Restaurant & Bar

A Sáo, a KHAN és a QUÍ mögött álló kreatív csapat legújabb dobása 2023 őszén az OPIUM Restaurant & Bar volt, így aki már járt az előbbiek valamelyikében, az tudja, hogy miféle exkluzivitásra számíthat itt a gasztronómia területén.

Gasztró

Buono – Italian Fine Food

Giuseppe Scaricamazza már régóta hozza be a fővárosba az olaszságot, valamint az olasz minőséget. A Buonóban így nem véletlen, hogy a kommersz termékek helyett a kevésbé elérhető, magas kategóriás és autentikus olasz áruk töltik meg a polcokat.

Látnivalók és kultúra

Bartók Emlékház

A II. kerületi Csalán úton találjuk azt az emlékházat, ami egyben Bartók Béla zeneszerző, népzenekutató és zongoraművész utolsó lakhelye is volt.

Éjszakai élet

Hrabal Söröző

A híres cseh író, Bohumil Hrabal nevét sokan ismerik, ha máshonnan nem is, akkor a budapesti Hrabal Söröző kapcsán biztosan. A Rákóczi úton, az Astoriához közel eső cseh italozó alapvetés azok számára, akik a cseh sörökre esküsznek.