Keresés EN

Gasztró

Véndiák

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

2023 november 23.

V26 Képregénybolt

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Gasztró

SZÚP

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait, mint az arra sétáló éhes vendégeket. Hiszen a hely nemcsak a környéken hiánypótló, hanem egész Budapesten.

Gasztró

Egy csipet torta

A Parlament szomszédságában lévő Szalay utcában találunk egy kedves újhullámos cukrászdát, amennyiben vágyunk „Egy csipet tortára”.

Gasztró

Pizza Manufaktúra – Víg utca

A pizzázó már több mint 10 éve elégíti ki a pizzarajongó budapestieket és turistákat, és 2023 őszétől egy újabb egységet tudhatnak magukénak, hogy tehermentesítsék az Erkel utcai helyük forgalmát.

2023 november 22.

ReClaim Vintage Budapest

A ReClaim Vintage Budapest a Király utca hangulatos, ízléses vintage boltja, ahol csalogató belső tér és még csalogatóbb ruhakínálat fogad minket. Az üzlet mögött két lelkes gyűjtő, Bognár Dorottya és Nguyen Bao Loi áll.

MUMU Műhelymúzeum

A Margit-negyed a II. kerületi Keleti Károly utcában nyílt MUMU Műhelymúzeummal, – ami egy igazi kincsesbánya –, még változatosabb képet fest. Itt a különféle ékszerektől kezdve a táskákon, a ruhákon, a grafikákon át a kerámiákig mindent megtalálunk.

Gasztró

101Tigris

A 101Bistro újabb dobásaként ismerhetjük az Újlipótvárosban fekvő 101Tigrist. Ellenben a 101Bistróval, ezt a helyet a gyorsabb étkezésekre találták ki.

Gasztró

Bageri – Ráday utca

A Bageri második egysége a Ráday utcát színesíti szebbnél szebb krémes-gyümölcsös finomságaival és árasztja el a péksütik vajas illatával.

2023 november 14.

Gasztró

Miamor Rómaim

A Miamor Rómaim a Római-part kedvelt családi szórakozókertje, amely ősszel sem zárja be kapuit, hanem kiegészül egy fedett, fűtött télikerttel.

2023 november 10.

Light Art Museum Budapest

A valamikori vásárcsarnok kapuját átlépve a Hold utcában egy izgalmas világba csöppenünk: a Light Art Museum Budapest a világ első fényművészeti múzeuma.

2023 november 9.

Noiret Biliárd és Darts Szalon

A Budapest VI. kerületében, a Dessewffy utcában található Noiret Biliárd és Darts Szalon, nemcsak a kocsmasportok kedvelt lelőhelye, hanem a koktélok kedvelői is előszeretettel látogatják, ugyanis e téren is meglepetést szereznek vendégeiknek.

2023 november 7.

Blue Bird Karaoke Rooms

Élvezd az életet, és add át magad a Blue Bird Karaoke élményének! Budapest egyik legnagyobb karaoke szórakozóhelye 5 privát karaoke termével várja az éneklés szerelmeseit. Az exkluzív termek mindegyike hangszigetelt, professzionális hangrendszerrel van felszerelve.

2023 november 2.

Gasztró

Bomboloni by Panificio il Basilico

Szabadfi Szabi fánkjait eleinte csak alkalmanként kóstolhattuk meg a Pancs Gasztroplaccon vagy valamelyik üzletében, de most már bármikor beugorhatunk az édességekért a Pozsonyi úti Bomboloniba.

2023 október 26.

Gasztró

Petrus Péksége

A XVI. kerület fejlődik, aki pedig itt él, az már rég törzsvendége pár arra érdemes helynek. Ilyen Petrus Péksége is, ahol vadkovászból, szelíd vendéglátásból és mennyei pékáruból nincsen hiány.

Gasztró

KÜ Kézműves Pékség

Az I. kerület most bővült a KÜ Kézműves Pékséggel. Itt minden vadkovásszal készül, a gyönyörű, lyukacsos bélzetű kenyerektől kezdve a paradicsomos masnin és kakaós csigán át a túrós táskáig.

Gasztró

EARLY Specialty Coffee Bar

A specialty kávézó olyan, mint egy jó pizzéria, sosem elég belőle Budapesten. Ezért mindig jó, ha bárhol is járunk a városban, felkaphatunk egy minőségi kávét. A XIII. kerületben a Kresz Géza utcában találjuk az EARLY Specialty Coffee Bart, ami ennek a funkciónak tökéletesen megfelel.

Gasztró

The Burger Project

A The Burger Project egy kicsi, de burgernagyhatalomként számontartott hely Újpesten, amely egy pavilont foglalt be egy sarokra a M3-as metró végállomásától. Összesen 16-féle hamburger kapható náluk: ezeket pedig marhás, csirkés és speciális kategóriákba sorolták.

2023 október 24.

Gasztró

Wömbat

Szeretjük a Bartók Béla utat jobbnál jobb helyeiért, de a Bartók édes kis kávézói mellett van egy igazán vagány hely, ez pedig a Wömbat. Furcsa neve már alapból magára hívja a figyelmet, de maradandó élményt csak azután hagy, amikor már megkóstoltuk a legfinomabb bagelek egyikét.

2023 október 19.

Gasztró

The Magic Budapest II.

A The Magic Budapest II. étterem Harry Potter-rajongóknak kötelező, de mindenki más számára is ajánlott, főleg annak, aki egy szó szerint varázslatos vacsorára vágyik. A The Magic birodalom már sokak számára ismert lehet varázsvilág-tematikájú éttermeivel és szabadulószobáival.

Füge Udvar

A Füge Udvar a Klauzál utca 19-ben található kocsma és szórakozóhely, mely 4 tánctérrel, ráadásul többféle zenei stílusban várja a bulizni vágyókat. Minden nap nyitva van, így bármikor beülhetünk barátainkkal akár csak egy italra.

Stifler32 Bar & Club

A Rákóczi úti Stifler32 Bar & Club a hét minden napján várja az arra járókat, lazulni vágyókat egy nehezebb hét, de egy átlagos munkanap után is. Ha kieresztenénk a gőzt, akkor a tánctéren elengedhetjük magunkat, ráadásul többféle zenei stílusról is gondoskodnak.

2023 október 18.

Körúti Stifler Bar

A Körúti Stifler Bar az Erzsébet krt. 19. szám alatt található, és minden nap nyitva áll azok számára, akik lelazulnának kicsit egy fárasztó munkanap vagy hét után. Könnyen megközelíthető, ráadásul a belépés minden nap egész éjjel ingyenes.

Gasztró

Oinos

A Rákóczi téri Vásárcsarnok mellett nehéz úgy elsétálni, hogy ne tűnne fel egy igényes, tágas, modern étterem nagy, térre néző ablakaival: ez az Oinos.

2023 október 17.

Gasztró

Homebakker Pékség

A bezárt Szívügyem Kispékségből már ismert Bocskorás Bea nem hagyta, hogy keseregjünk, Budakeszi után ezúttal Budafokon nyitotta meg új helyét, a Homebakker Pékséget, ahol új csapattal és új termékekkel tért vissza a profi kenyérsütők közé.

Gasztró

Krumpli.

A Móricz Zsigmond körtéri Krumpli. a street food ételek egyik legnagyobb kedvencét árulja, nem nehéz kitalálni: sült krumplit. De nem akármilyen sült krumplit lehet itt kapni: a krumpli magyar, a módszer pedig belga-holland.

Permanens Vakáció

Van egy bár a Margit körút 38. szám alatt, ahol örökké tart a nyári szünet: ez a Permanens Vakáció! A hely nevét Jim Jarmusch 1980-as, azonos című bemutatkozó nagyjátékfilmjétől kölcsönözte, bár koncepciójában nem sok hasonlóságot mutat az amerikai rendező road movie-jával, hangulatában viszont annyira egyedi és időtlen, hogy a filmben is simán benne lehetett volna.

2023 október 13.

Gasztró

Sunhill Bistro & Skybar

A Sunhill Bistro & Skybar alatt a nyüzsgő Budapest, körülötte a Naphegy festői környezete. Itt egy reggeltől estig tartó ízutazásra hívnak minket: kezdhetjük a napot egy laktató reggelivel, ebédmenüzhetünk náluk, rendelhetünk tőlük pizzát, és jöhetünk a barátainkkal is egy különleges vacsorára, miközben remek borokat kortyolhatunk és gyönyörködhetünk a Tabánra nyíló panorámában.

A