gasztró

szerkesztés

Irány a szabadba! – Szuper nyári kiülős teraszok, ha programot keresel vagy hűsölni vágysz

Szerzők

  • Pákozdi Nóra

  • Blazsovszky Péter

2021. 06. 25. 14:37

Tombol a kánikula, a nyár nem kopogtatott, hanem egyenesen ránk tört. Ezek a forró napok vízpartot, teraszt, árnyas kerthelyiséget kívánnak, ahol hideg üdítők, frissítők, egy pofa sör, tetszőleges arányú fröccs mellett, jó társaságban múlathatjuk az időt. Szerencsére a város telis-teli van lehetőségekkel, az urbánus miniterasztól egészen a tágas Duna-parti plázs jellegig. Régi kedvencek, új szereplők, átalakult koncepciók és éppen bevezetés alatt álló helyek következnek.

Cikkünk 2022 nyarán frissült.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Pántlika

1/52

1146 Budapest, Hermina út 47.

Több Infó

Címkék

A Városliget ikonikus helye barátokkal, családdal, gyerekekkel, kutyával is szuper választás. Egészen egyedi épülete és a sötétedés utáni hangulatvilágítása azt a retró érzést hozza el, ami mindannyiunkhoz közel áll. A készételek és a burgerek is klasszak, egyedül a helyvadászás nehézkes, mivel ahogy vége a munkának, megtelik a terasz. Pánikra nincs ok, eddig maximum 15 percet vártunk.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

BÉLA

2/52

1114 Budapest, Bartók Béla út 23.

Több Infó

Címkék

Tapasokkal, szendvicsekkel, juhtúrós sztrapacskával, igényes borválasztékkal és kézműves teákkal vár a Bartók Béla úton a kedvelt „bár, étterem, lakás és arborétum”. Kötetlen, barátságos találkozóhely Buda legfelkapottabb sétányán. Teraszozás közben szeretjük innen figyelni az újbudai nyüzsgést. 

Fotó: Vakvarjú Csónakház Étterem

VakVarjú Csónakház

3/52

1203 Budapest, Vízisport utca 12–18.

Címkék

A teljesen rehabilitált pesterzsébeti Duna-part abszolút zöldkörnyezetében nemzetközi ízekkel, magyar klasszikusokkal, gin-tonik-bárral, széles, poharazott borkínálattal és saját sörrel várja a kikapcsolódni vágyókat a VakVarjú Csónakház. Egymás mellett van fürdő, strand, kikötő, terasz, ahol az asztalok a Duna-parton állnak!

Fotó: #andresvass - Bereg Embassy Bar & Cafe

Bereg Embassy Bar & Cafe

4/52

1015 Budapest, Batthyány utca 49/B

Több Infó

A Hattyúház rejtett kertjében a családi rendezvényektől a csapatépítőkön át a könyvbemutatókig számos összejövetelnek lehet meghitt, intim környezetet varázsolni. Változatos burgerek, lecsó- és grillételek mellett magyar kézműves sörök széles választéka színesíti a kínálatot. Valahogy ez az udvar elég hűs is, így kánikula elől is menekülő útvonalat jelent. 

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

KIOSK

5/52

1052 Budapest, Március 15. tér 4.

Címkék

A KIOSK közel 10 évvel ezelőtti létrejöttével alakult ki ez a gasztroközpont a korábban lelakott és lerombolt Március 15. téren. Napi menü, à la carte, koktélok, borok, koncertek, DJ, zongorajáték, valamint kilátás a Szabadság-szoborra, az Erzsébet hídra és Budára. A KIOSK Garden különálló egységében a hűsítők mellett igazi nápolyi pizzát is rendelhetünk. 

Fotó: Szántó Gerzson - We Love Budapest

Fellini Római Kultúrbisztró

6/52

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 5.

Több Infó

Címkék

A Római-part rajongói továbbra is napozhatnak, sörözhetnek a méltán híres Fellini Kultúrbisztró mediterrán, görög, szerb grillételeket kínáló partszakaszán. Esténként koncertek és hangulatos partmozizás színesítik a kulturális kínálatot. Nem lehet megunni!

Fotó: Forgács Zsuzsanna - We Love Budapest

Bestia

7/52

1051 Budapest, Szent István tér 9–11.

Több Infó

Címkék

Bestia étlapja prémiumsteakekkel, burgerekkel, salátákkal, BBQ-fogásokkal csábít, a tehetséges Krizmanics Norbert séf kicsit fúziós, sajátos tolmácsolásában. Koktélokban erősek, de a sör- és a borválaszték sem elhanyagolható, ahogy impresszív a buborékos felhozatal is. Teraszuk egy kis oázis a Bazilika árnyékában. 

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Perem

8/52

1044 Budapest, Népsziget

Több Infó

A Népsziget partján lévő Perem igazi lazulós-hekkezős-lángosozós hely, ahol mártogatósokat és (hétvégente) angol reggelit is kérhetünk a jegeskávénk vagy a friss narancslénk mellé – egy kis pezsgő igazán mehet abba a narancslébe időnként! Napközben és este pedig a hangulat magáért beszél, ez az ártéri flash megéri a kirándulást!

Fotó: Jász Annamária - We Love Budapest

Majomhoz – Buda titkos kertje

9/52

1122 Budapest, Maros utca 56.

A Városmajor titkos kertje már nagyon kellett a környéknek, és szerencsére szépen ki is használják a helyszínt. Jelenleg a Burger Market, a Berlin Bistro, a Niks pizza remekműveivel lakhatunk jól, ital tekintetében pedig mindenre gondoltak: gin-tonikokra, fröccsökre, csapolt és üveges sörökre. Ha mégis mezcalra vágynátok, abból sincs hiány! 

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Zöld Küllő

10/52

1146 Budapest, Paál László út / George Washington sétány

Címkék

A Magyar Zene Háza és a Vajdahunyad vára mögötti füves terület a Zöld Küllőé. Türelemmel várjunk a pult előtti sorban, és a harapnivaló elkészültekor kiabálnak majd nekünk – de megéri az időzést, mert szinte Duna-parti hangulattal találkozhatunk a városligeti fák árnyékában. Bringázók, fröccsözők, kutyussal érkezők, nagycsaládosok, útra fel!

Fotó: Mitzi

MITZI

11/52

1114 Budapest, Bartók Béla út 1.

Több Infó

Címkék

A MITZI kortárs kávéház és családias étterem egyben, ami a Bartók Béla út egyre bővülő és egyre színvonalasabb gasztrokínálatának – nyitás óta – egyik fénypontja a visszafogott eleganciájával. A „BÉLA kishúgaként” szoktak rá hivatkozni, valójában egy okos, művelt úri hölggyel van dolgunk. Szuperek a tapasok, remek tésztákat készítenek, és palacsintában is ászok a MITZI-ben!

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Babka

12/52

1137 Budapest, Pozsonyi út 3.

A Pozsonyi úti Babka étterem egyszerű, őszinte, szerethető, közel-keleti ihletésű házi kosztjában mindig van egy kis Budapest-csavar. Újlipótvárosi törzshely, ahol mindenkit szeretettel látnak, a városrész egyedi lüktetése pedig jól érzékelteti, hogy Újlipócia falu a városban.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Kelet Kávézó és Galéria

13/52

1114 Budapest, Bartók Béla út 29.

Több Infó

Címkék

Szintén a Bartók Bélán található a Kelet Kávézó és Galéria, ami nemcsak a „könyvcseréről”, hanem a reggelijeiről, grillszendvicseiről, keleti főételeiről, kávéiról és csapolt söreiről is híres. Kultúra és kikapcsolódás egyben, ahol mindig összefutsz egy ismerőssel. 

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Hadik

14/52

1111 Budapest, Bartók Béla út 36.

Több Infó

Címkék

Karinthy és Kosztolányi egykori legendás irodalmi törzshelye – az egykori Hadik Kávéház – 2016-tól megújult külsővel és letisztult kínálattal várja Buda kedvenc sugárútjának látogatóit. A nyári szezonban egészen kiterjedt a teraszuk, ahol akár rakott krumplit vagy burgert is fogyaszthatunk. Idei slágerkoktéljaik budapesti helyek nevét kapták: Gazdagrét, a Rózsadomb és az Ördög-orom vár!

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

Kobuci Kert

15/52

1033 Budapest, Fő tér 1.

Több Infó

Az óbudai Zichy-kastély oldalában, a mára ikonikussá vált Kobuci Kertben világzenei estek, jazz- és blues-, valamint népzenei és underground fellépők váltják egymást, a fröccsöket pedig prémiumbucikkal és grillételekkel kísérhetjük. Kikapcsolódás, kultúra és közösség egyben.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

A38 Hajó

16/52

1117 Budapest, Petőfi híd budai hídfő

Több Infó

Az A38 Hajó nemzetközileg is komoly hírnévnek örvendő koncerthelyszíne mellett a teraszos étterem sem maradhat ki a listánkból. Koktélakciókkal, hazai kedvencekkel (hortobágyi, Jókai-bableves...), nemzetközi konyhák fogásaival és komoly társasági élettel vár minket a legismertebb ukrán kőolajszállító hajó étterme, orrterasza is. Érdemes náluk kikötni, akár egy egész napra. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Kőleves Kert és Vendéglő

17/52

1075 Budapest, Kazinczy utca 37–41.

Több Infó

Címkék

Jó minőségű, könnyen értelmezhető magyar és nemzetközi konyha: a Kazinczy utcai Kőleves Kert szinte a kezdetektől sikersztori. Szerethető ebédmenü, kavicsok, fröccsök és pesti életérzés vár a bohém kertben, ahol akár függőágyakban is pihenhetünk. Nagyobb társasággal is jó hozzájuk érkezni, egyszerűen marasztaló ez a hely. 

Fotó: Krisztián Bódis - We Love Budapest

Akvárium Klub

18/52

1051 Budapest, Erzsébet tér 12.

Több Infó

Burgerek, poké és bar food Pest első számú koncerthelyszínén, az Erzsébet téri Akváriumban. Kedvenc chillezős-találkozós, alapozó- és partiközpont. A teraszon a délutáni óráktól már bőven találni árnyékos helyet, miközben jobbnál jobb zenei programok készülődnek. 

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Jardinette

19/52

1112 Budapest, Németvölgyi út 136.

Címkék

A farkasréti Jardinette Kertvendéglő régóta fogalom a környékbeli családok és baráti társaságok körében. A XI. és a XII. kerület határán található, hangulatos családi kertvendéglő terebélyes gesztenyefáinak árnyékában semmiképpen ne hagyjuk ki a híres hagymás rostélyost és a jéghideg madártejet sem. Egyszerűen szeretjük!

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Déryné Bisztró

20/52

1013 Budapest, Krisztina tér 3.

Több Infó

Címkék

A kultikus krisztinavárosi Déryné klasszikusan budai, mégis kozmopolita miliője biztos sarokpontja az elegáns fővárosi bisztrókonyhának, ahol a múlt együtt tud élni a jelennel. A több mint 100 éves épület környezetében a híres reggeliknek, brunchoknak, à la carte fogásoknak, házi pékáruknak számos rajongója van. Évről évre egyre szebb és hangulatosabb a terasz, ahol ugyanúgy odafigyelnek minden apró részletre, mint odabent. 

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Menza Étterem és Kávézó

21/52

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 2.

Több Infó

Címkék

A Liszt Ferenc tér egyik legmenőbb helye a Menza, ahol csak a hangulat retró, az ízek azonban egyszerre modernek és háziasak. A kiülős, barátságos, laza hangulatot az ebédmenünél is tudjuk tesztelni a Menzának komoly rajongótábora van, ami egyáltalán nem csoda. Kevés ennyire megbízható helyet tudunk mondani a belvárosban. 

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

Bp BARbq Terrace

22/52

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 115.

Jócskán megéheztél, de a belvárosi forróságot magad mögött hagynád? Innál is egy jó limót vagy búzasört a tartalmas estebéd mellé? De hova tedd a család legkisebb tagját? Serényi Zsolt és Urbán Roland Bp BARbq-ja az Akácfa utca mellett a Rómain is „rendel”, méghozzá extra környezetben. Egyenesen a vízparton, korrekt gyerekzónával (menő a homokozó, és még Fragola fagyi is kapható!), bicikliseknek, autóval érkezőknek is Kánaán. Itt tényleg távoli a város zaja, tücsökzenére falhatjuk a szaftos szendvicseket. 

Fotó: Paletta Budapest Facebook

Paletta Budapest

23/52

1094 Budapest, Tompa utca 28.

Több Infó

Címkék

Egészen mindegy, hogy tél van, vagy nyár, a Tompa utca Palettája utcabálhangulatot csinál hétköznap és hétvégén is. Náluk a vendégszeretet az első, tudják ezt a törzsvendégek is, akik estéről estére megtöltik a placcot. Ebédmenüt készítenek, szerdánként borszerdát hirdetnek, csütörtökön élő zene, nyár alkalmával pénteken mindig halat sütnek, és szombatra is marad még kraft valami faszenes őrületre. 

Fotó: We Love Budapest

MAG kert BBQ

24/52

1119 Budapest, Kelenvölgyi határsor 3.

Címkék

Kelenvölgyben, az Egér út mellett található a környék egyik kedvenc, BBQ-tematikájú terasza, a MAG Kert. Jó társaság, jéghideg sör, burgerek, pulled pork, grill, BBQ, chili és határtalan chill a XI. kerületben.

Fotó: Facebook

Mazel Tov

25/52

1074 Budapest, Akácfa utca 47.

Több Infó

A történelmi zsidó negyed közepén, az Akácfa utcában található Mazel Tov nyitott kultúrtér, urbánus szórakozókert, nemzetközi találkozóhely és gasztropont egyben. A fesztelen, növényekkel beültetett belső terasz egyedi hangulatát a koktélválaszték és a fúziós izraeli konyha csak tovább emeli. Az egyik legjobb randihely a városban. 

Fotó: Easy Art Space Facebook

EASY Art Space

26/52

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 8.

Címkék

Egy kis Berlin, egy kis old school Budapest, és meg is született az EASY kertje, aminél hangulatosabbat el sem tudnánk képzelni. Szerencsére jó árnyas ez a lugas, ahol el lehet bújni a kánikula elől a nyüzsgő Széll Kálmánon. Sörözni, borozni, rövidezni, találkozni... Örülünk, hogy itt van velünk az „Ízi”. 

Fotó: Vadnai Szabolcs

Monkey Étterem

27/52

1013 Budapest, Ybl Miklós tér 4.

Több Infó

A Várkert Bazárban tavaly nyár óta működik a Monkey Bistro, ami egy igazi panorámás bisztró sokszínű nemzetközi kedvenceket és hazai kötelezőket felvonultató étlappal és rengeteg hűsítő itallal. Karnyújtásnyira a budai Vár, közel a Lánchíd, este már a Parlament fényei is izgalmasak innen, ahogy a Dunát is mindig jó figyelni a magaslatról. Koktéljaik is kiérdemlik a figyelmet, különösen a gin-tonik-variációk

Fotó: Facebook – Tereza

Tereza

28/52

1065 Budapest, Nagymező utca 3.

Címkék

Mexikói konyha, nachos, taco, quesadilla, fajitas, burrito bowl, chili con carnehűsítő frozen margariták, mezcal, nyüzsgés a kertben és bohém életérzés a belvárosi háztömbök között. Egy nagyszívű, az ízekkel remekül bánó, pasztellbe és ragyogásba öltözött mexikói mamita

Fotó: Waka Budapest - Facebook

WAKA Budapest

29/52

1052 Budapest, Jane Haining rakpart 8/A

Címkék

Wakának hívták a tradicionális maori hajókat (és persze mindenki emlékszik Shakira 2010-es focihimnuszára is, de azt most feledjük el!), a hawaii mitológiában pedig egy istennőt jelöl ez a szó. Helyben vagyunk, hiszen egzotikumot, beach bar hangulatot és a karibi vibe-ot hozott el Budapestre ez az állóhajó, ahol izgalmas koktélok és szép borok, pezsgők közül válogathatunk. Ráadásul az imádott 101Bistro náluk is állomásozik, Keve Marciék vagány ázsiai ételei koronázzák meg az élményt. 

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

TELEP

30/52

1075 Budapest, Madách Imre út 8.

Több Infó

Címkék

A Madách úti TELEP alapítása óta egyszerre üzemel galériaként és vendéglátóegységként. Tevékenyen részt vesz a VII. kerületi művészeti-szellemi élet alakításában is. Intézményi missziója a kortárs underground művészet támogatása és felkarolása. A TELEP ezért elsősorban a fílingről szól. Terasza délután az igazi, hiszen este sajnos már csak a közeli padokon lehet pihenni, és marad az ácsorgás. Viszont jó társaságban azt sem bánjuk!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Czakó Kert

31/52

1016 Budapest, Czakó utca 15.

Több Infó

Címkék

Úgy, ahogy van, tündéri a Czakó Kert, Piaczostul, a maga vidékies jellegével, ami a régmúlt Tabánjának egy kis szeletét őrzi. Hozzájuk bármikor jóleső betérni egy kávéra, mellé francia sütire, ebédre, esetleg munka utáni lazításra, egy pohár borra. Van valami, ami lelassít náluk, nem akarunk rohanni, csak élvezni a miliőt. 

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Dürer Kert

32/52

1117 Budapest, Öböl utca 1.

Több Infó

Óh, a Dürer! Mennyit bánkódtunk, mikor a legendás klub, találkozóhely és kert a Városliget mellől menni kényszerült. Elég extrém kijelentés, de sikerült már legalább annyira megszeretni az új, budai helyszínt, mint a kultikus 1.0-st. Nagy kiterjedés, változatos zenei programok, jéghideg sörök és fröccsök, street food opciók és grillezési/bográcsozási lehetőség is adott a Duna partján. Már a megközelítését is megszoktuk, megéri az utazást a pesti oldalról is. 

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Csendes Társ

33/52

1053 Budapest, Magyar utca 18.

Több Infó

Címkék

A Károlyi-kert és környéke a belváros egyik leghangulatosabb tere, ahol jólesik kicsit hűsölni és elbújni a közeli Astoria dübörgő forgataga elől. Bőséges magyar borválaszték, frissítők, kávék adják az itallap gerincét, ha pedig harapnánk is valamit, szendvicsek, sör- és borkorcsolyák is adottak. A „Csendi” fényei, a kert kapuja illusztrációra kívánkozó pesti képek. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

DiVino – Bazilika

34/52

1051 Budapest, Szent István tér 3.

Több Infó

Címkék

A Bazilika szomszédságában a megnyitásától az egyik legmenőbb budapesti borbárnak számító DiVino azóta számos egységet nyitott az ország különböző pontjain. Az eredeti kiindulópont, a Szent István tér töretlen népszerűségét a minőségi magyar borválaszték mellett a parádés helyszínválasztás mással össze nem hasonlítható hangulata is adja. Ki ne koccintott volna már a DiVino előtti szökőkút lépcsőjén! Na ugye!

Fotó: Ladóczki Balázs - We Love Budapest

DOC Pane e Vino

35/52

1051 Budapest, Arany János utca 9/B

Több Infó

Címkék

Az Adria helyett elég az Arany János utcába menni, mert a főváros első olasz borbárja, a DOC Pane e Vino Olaszország 21 borvidékének kiemelkedő borválogatásával várja a talján hangulat rajongóit. A koncepció némileg átalakult, és a csaknem 300-féle olasz bor mellé Alessandro Manna és Haraszti Zsolt álmodott olyan ételeket, amelyek tökéletes összhangba kerülhetnek a gyönyörű tételekkel. 

Fotó: We Love Budapest

Palack Borbár

36/52

1111 Budapest, Szent Gellért tér 3.

Több Infó

Címkék

Tapasok, dunai panoráma, déli szendvicsevés, fröccsök, szuper magyar borok és Gellért téri lüktetés, ez a jól ismert és közkedvelt Palack, ahol a folyamatos változás és fejlődés – a megszokott minőség mellett – mindig állandó. Sosem unjuk meg, igazi újbudai állócsillag. 

Fotó: Kadarka Bárka Facebook

Kadarka Bárka

37/52

1138 Budapest, Margitsziget

Címkék

A Király utcai főhadiszállás nyári kirendeltségét több okból is kedveljük: egyrészt besétálni vagy bebiciklizni mindig jó érzés a Margitszigetre, másrészt sportos helyszínről van szó: nézhetünk kivetítőn meccseket, és élőben, a sportpályákon is mindig zajlik az élet. Ha mégis lelkiismeret-furdalásunk lenne a futók elszántsága láttán a fröccsözésünk miatt, hát ne legyen! Legközelebb dobjuk be a futócipőt a táskába, és a bárkázás előtt nyomjuk le a kötelezőt!

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Kabin

38/52

1138 Budapest, Népsziget út 727.

Több Infó

Címkék

Nagy kedvencünk a sokszor elfeledett Népszigeten, az Északi vasúti összekötőhíd alatt elterülő, menő újpesti kocsma, ahol a régi hajógyári, indusztriális hangulat találkozik az anyatermészettel, a Dunával és a kreatív kortárs közeggel. Fröccsözzünk, limonádézzunk, mozizzunk vagy beszélgessünk a barátainkkal a Kabinban.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Zsiráf

39/52

1062 Budapest, Teréz körút 53.

Címkék

Terézváros egyik kedvenc sörkertje, az Eiffel téri Zsiráf hat éve robbant be a köztudatba. Kisüzemi sörök, fröccsök, akusztikus koncertek, meccsnézés, domboldalon hempergés és önfeledt kikapcsolódás vár náluk. Ráadásul a központi elhelyezkedésnek köszönhetően még akkor is hamar hazajutsz, ha kicsit megszalad az este. 

Fotó: Facebook – Zsiráf Buda

Zsiráf Buda

40/52

1024 Budapest, Kis Rókus utca 2–4.

Címkék

Az Eiffel tér után a Millenáris, Széllkapu parkban folytatódott a Zsiráf története. Beszélgetős-sörözgetős-fröccsözgetős hely, laktató nápolyi pizzákkal és igényes zenei programokkal. A környezet zöld, a közlekedés szuper, úgy tűnik, ezek a budapesti Zsiráfok nem véletlenül nyújtogatják a nyakukat!

Fotó: Facebook – Treffort Budapest

Treffort Budapest

41/52

1088 Budapest, Múzeum körút 4.

Címkék

Az ELTE-s diákok és a budapesti fiatalok kedvelt meccsnézős, sörözős törzshelye az Astoria mellett lévő Trefort-kertKoncert, foci-Eb, DJ, játék vagy valamilyen más program mindig színesíti a kínálatot. Igazi egyetemi zsongás van náluk esténként, nincs arcoskodás, és dizájnbútorokkal se számoljunk. Őszinte, kellemes hely egyetemi falakkal körbevéve. 

Fotó: Facebook – Nap Bácsi

Nap bácsi

42/52

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 9.

Több Infó

Címkék

Nyáron a Római-part egyszerűen verhetetlen. Nemcsak a Duna vagy az idilli környezet, hanem pont az olyan helyek miatt, mint a Nap bácsi! Babzsákok, fából készült nyugágyak, igényes és jó ételek, valamint egy fantasztikus közösségi tér sok gyerekkel, kutyusokkal, felhőtlen atmoszférával. 

Fotó: Mad Garden Buda - Mad Scientist

Mad Garden Buda

43/52

1035 Budapest, Miklós tér 1.

Címkék

Az óbudai Selyemgombolyító kertjével a legjobb dolog, ami történhetett, az biztos, hogy a MAD Garden Buda. Nincs erőlködés és kéretlen pohárforgatás, ez ízig-vérig sörkert, a kisüzemi fajtából, sok-sok jó fej emberrel, kutyussal és fesztelen hangulattal. Demokrácia van, borokból és spiritekből is válogattak a Mad Scientist sörei mellé, és ha megéheztünk, jöhet a taco és a sült padron paprika is. Hétköznap 23:00-ig, pénteken és szombaton egészen 01:00-ig mehet a sörözés. 

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Jónás Craft Beer & Food

44/52

1119 Budapest, Bikás park

Címkék

Vérzett a szívünk, amikor a Bálna kedvenc helye, a Jónás bezárta kapuit. Viszont újra felragyogott az arcunk, amikor jöttek a hírek, hogy a XI. kerületi Bikás parkban kezdik újra, ráadásul itt is vízparton! A kiváló Reketye sörök mellett ugyanolyan fontosak a finom falatok is: reggeltől estig, hiszen akár egy villásreggelit is bedobhatunk az ébredő Jónásban. Laza és pezsgő hely lett a budai főhadiszállás, plusz egy pont a cuki kacsák miatt!

Fotó: Élesztő Terasz Facebook

Élesztő Terasz

45/52

1121 Budapest, Lövőház utca 2–4. (a Mammut tetején)

Címkék

Egy kicsit előreszaladtunk, hiszen az Élesztő Terasz hivatalos nyitásának időpontja június 30., de megelőlegezzük, hogy nagyot fog szólni, hiszen a brand már bizonyított a budapesti söréletben és éjszakában is. A Mammut tetejéről mindig is jó volt a kilátás, egy kiváló kraft sörrel a kézben pedig csak fokozhatjuk majd a hangulatot. Sörkertet, kocsmahangulatot ígérnek: kellett már a környéknek egy ilyen tér. 

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Kertem

46/52

1101 Budapest, Könyves Kálmán krt. 25

Több Infó

Címkék

Még egy nagy költöző: évente kellett átalakulgatnia a Kertemnek a Ligetben, míg végül Kőbányán táborozott le és milyen jól tette! Az új Közlekedési Múzeum és az Eiffel Műhelyház kertjében fesztiválhangulat uralkodik a bringabarát, családorientált, kutyusszerető sörkertben. A zenés programok miatt is jó hozzájuk érkezni, és persze a Balkán Burger is eljött a X. kerületbe. 

Fotó: Facebook – KEG Sörművház

KEG Sörművház

47/52

1114 Budapest, Orlay utca 1.

Több Infó

Bár egy merőleges utcában van, a KEG mégis a Bartók Béla út (és környéke) elképesztően változatos és igényes gasztrovilágát színesíti. A kínálatban 32-féle kisüzemi újhullámos csapolt sör van, az étlapról pedig a kocsmaételektől a burgereken és a lecsón át a fogasfiléig mazsolázgathatunk. Igaz, nem egy klasszikus, tágas sörkert, de a szakértelemért és a hangulatért megéri!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Bambi Eszpresszó

48/52

1027 Budapest, Frankel Leó út 2–4.

Több Infó

Címkék

A Bem térre néző Bambinál nem létezik retróbb hely Budapesten a maga legendáival, békebeli hangulatával, üvegpoharas presszókávéival, dominózó öregeivel és történelmével, Fedák Sáritól Gobbi Hildán át Bujtor Istvánig. Ha még nem melegszendóztál a Bambi teraszán, akkor most írd fel a bakancslistádra!

Fotó: Ibolya Espresso – Facebook

Ibolya Espresso

49/52

1053 Budapest, Ferenciek tere 5.

Címkék

Az idén 54 éves Ibolya Espresso a Ferenciek terén várja a retró rajongóit. Kizárt, hogy ne ismerné mindenki a 70-es éveket idéző belvárosi söröző-kávézót. Ők leginkább kinézetben mennek a múlt felé, ami a kínálatot illeti, abszolút felkészültek az aktuális trendekből. A kiszolgálás barátságos és marasztaló. 

Fotó: Facebook – The Rusty Coffee Buda

The Rusty Coffee Buda

50/52

1026 Budapest, Pasaréti út 51.

A II. kerület jól megközelíthető csomópontján, a Pasaréti út és a Gábor Áron utca találkozásánál lévő The Rusty Coffee Buda a balatonakarattyai Rusty Coffee Box pasaréti párja. Bent letisztult, fehér, tágas tér fogad, kint pedig nagy kerthelyiség a fák és az árnyékolók alatt. Specialty kávék, komolyabb reggelinek való tojásétkek, budai hangulat a balatoni szarvasbogár(logó) égisze alatt működő kávézóban.

Fotó: Lumen Facebook

Nagy Lumen

51/52

1085 Budapest, Horánszky utca 5.

Több Infó

Címkék

Imádjuk a Mikszáth tér Kis Lumenjét is, de ha chillezésről, elbújós ebédekről, tanulásról, olvasásról, kihelyezett home office-ról van szó, akkor irány a Horánszky utca! A közösségi tér elcsépelt kifejezés lehet, de ha a Lumenekre használjuk, akkor teljesen megállja a helyét. Délelőttől éjfélig (bármilyen évszakban) találkozzunk náluk... Mi mégis a lumenes nyarakra esküszünk.

Fotó: Fecske Presszó – Facebook

Fecske Presszó

52/52

1085 Budapest, Baross u. 10.

Címkék

Aki a VIII. kerületben egy olyan kellemes, fiatalos sörözőt-kávézót keres, ahol ebédidőben – baráti áron – menüt is felszolgálnak, annak jó választás lehet a Baross utcai Fecske Presszó. Nem a legmenőbb trendeket követik, hanem hozzák az állandó jókedvet, megbízhatóan könnyed hangulatot. Szeretjük. 

Hasonló tartalmak

Admin mode