Eljött a várva várt nap: kihirdették a 2022-es magyar Michelin-csillagok alakulását, a díjazott, elismert éttermek listáját. Idén a szakma és a témában jártasak a fővároson kívüli éttermek kapcsán latolgatták az újdonságokat, ami egészen sikeres prognózis volt. A megannyi ajánlás, Bib-Gourmand és zöld Michelin-csillag mellett vidéki csillag is született. Lássuk a teljes hazai Michelin-listát, csillagokkal, ajánlásokkal, Bib-Gourmand minősítéssel.

Éttermek két Michelin-csillaggal (Budapesten és vidéken)

Éttermek egy Michelin-csillaggal (Budapesten és vidéken)

Fenntartható zöld csillaggal jelölve a kalauzban

Éttermek Michelin-ajánlással *

Michelin-ajánlás

*Nem Michelin-csillag előzetesnek számít ez a hivatkozás, hanem egy ár-érték aránytól független ajánlásnak. Azt jelenti, hogy ugyan kategóriájában nem a Michelin-csillag felé tart a hely, de kiemelkedik a mezőnyből, egy adott ország kiváló éttermei között szerepel a Michelin étteremkalauz inspektorai szerint. 

Éttermek Bib-Gourmand minősítéssel*

Az elmúlt években nem volt Bib-es éttermünk, legutóbb a Petrus került le a kiváló ár-érték arányú éttermek köréből 2021-ben. Most viszont a következő éttermek szorgalmas dolgozói örülhetnek a Bib-Gourmand minősítésnek és a hamarosan megküldött piros plakettnek:

Bib-Gourmand minősítés

*Kiváló ár-érték arányú, szélesebb körben is elérhető, nem fine dining éttermek. Mivel ez egy árérzékeny minősítés, előfordulhat, hogy egy étterem éppen az árazása miatt nem kerülhet be a Bib-Gourmand bibendum („Michelin-baba”) arcos jelöléssel listázott helyek közé. 

Különdíjak

Mizsei János, a budapesti MÁK konyhafőnöke a Young Chef of the Year (az év fiatal séfje) díjat vitte el, Kvaszniczáné Marjai Flóra és Kvasznicza Ferenc az őriszentpéteri Pajtából pedig a Welcome and Service legjobb szervizt hozták a Michelin szerint. A legjobb bor-étel párért járó sommelier-elismerést Langó Tamás kapta, a Clarisse-ban végzett munkájáért. 

Címkék