Legyünk bármekkora filantrópok, igaz barátainkat általában egy kezünkön meg tudjuk számolni. Ennek ellenére a mindennapi rohanásban sokszor érezhetjük úgy, hogy végtelen mennyiségű, egymástól gyökeresen különböző barátnőre meglehetősen véges mennyiségű időt tudunk csak áldozni. Kit hanyagoljunk el, mikor egyikükkel már oviban együtt tologattuk a csattogós lepkét, a másiknak pedig a vállán bőgtünk szakítás után... Melyik társasággal járjunk össze kevesebbet? Akikkel a gimiben, az egyetem alatt vagy a munkahelyen ismerkedtünk össze? Nos, ezeket a kérdéseket mind nem tudjuk helyettetek megválaszolni, abban viszont segítünk, hogy bármilyen döntést hoztok is, mindig legyen jó helyszínetek egy-egy baráti beszélgetéshez, ahol újabb közös élményeket szerezhettek.

1/36

á la maison

A vacsoráig érő reggelik királya és a város legjobb buggyantott tojása tartozik ehhez a franciás hangulatú reggelizőhöz. A reggelik mellett à la carte ételeket is rendelhetünk, érkezhetünk ebédre és vacsorára is, de a nyitvatartás lehetővé teszi azt is, hogy buli előtt itt alapozzunk. A shabby chic” stílusú belső tér pedig abszolút Insta-kompatibilis.

2/36

Zileat

Egy brunchimádó fiatal lány, Mocsári Zília nyitotta meg kiadós reggelit, délután és este pedig bisztrófogásokat kínáló éttermét a Tabán legkeskenyebb házában. A laza hangulatú helyen csajos, neonfeliratos fotófal, egzotikus tapéta, rózsaszínek, zöldek várnak bennünket, na meg persze remek reggelik. Az Eggs Benedict tökéletesen folyós buggyantott tojással, spenóttal és füstölt lazaccal érkezik, a másnapos nagylányoknak pedig minden kínjára ír lehet az angol reggeli házi sertéssonkával, serranochipsszel és kolbásszal, és a burrata is remek. Valamint ha tetőzni szeretnénk az élvezeteket a Dreamy-Crepes túrós palacsinta vaníliakrémmel és friss gyümölcsökkel a tökéletes választás. Mindehhez pedig ajándékba kapjuk a Szabadság-szobor és a Gellért-hegy mindig csodás látványát. (x)

3/36

Vintage Garden

A romantikus hangulatra fogékony Insta-királynők kedvenc helye a Gozsdu-udvar szomszédságában, ahol minden részlet passzol egymáshoz. Nyugalom, báj, franciás sikk, rózsaszínek, fehérek, ízléses virágdekoráció jellemzik a helyet, és egy nagy, fedett terasz is rendelkezésünkre áll, hogy a barátnőkkel a látogatás alatt igazi mesevilágban érezzük magunkat. Nagyszerű borválogatás, kemencés lángosok, forró csokik és mesébe illő desszertek várnak minket a Vintage Gardenben.

4/36

Smúz Café

Az eredetileg virágküldő szolgálatból indult virágbolt és dizájnkávézó harmonikus kombinációja, ahonnan csodás kilátás nyílik a Parlamentre. Hatalmas ablakok, rengeteg (meg is vásárolható) növény fogad bennünket az alapvetően indusztriális enteriőrben. Hetvenféle kávé, minőségi borok, ehető virágok és szépséges ételkreációk segítenek abban, hogy minél jobban érezzük magunkat. A különleges, színes latték kóstolgatása pedig a Parlament látványa ellenére is garantáltan távol tart majd bennünket a politikától, és a könnyed, csajos témák fele terelgeti majd a beszélgetést.

5/36

Villa Bagatelle

A Hegyvidék kapujában, a XII. kerületben vár minket a Villa Bagatelle, ahol a közmondásnak megfelelően királynőként reggelizhetünk. A csodásan felújított, 1929-ben épült villa gyönyörű kerttel, egész napos reggelivel és gyerekbarát szemlélettel várja a vendégeket, a saját készítésű desszertek, péksütemények, szendvicsek és saláták között mindenki megtalálhatja a kedvencét. A földszinten található Brót Pékségben pedig kézműves kenyérből és pékáruból is bevásárolhatunk későbbre.

6/36

Vicky Barcelona

A legspanyolosabb budapesti helyen, a Gozsdu-udvarban latin zene, spanyol felszolgálók és szakácsok, tapasok, mediterrán fogások, koktélok, borok és az autentikus sangría borkoktél várja egy igazi, életigenlő mediterrán kiruccanásra a munkában és a gyereknevelésben megfáradt barátnőket. Az atmoszféra teljesen egyedi, egyszerre idézi Madrid és Barcelona pezsgő utcáit és a kabarék világát. A függönyökkel elválasztott vékony kis szeparék pedig szuper keretet teremtenek a titkos csajos témáknak.

7/36

A Bartók Béla út helyei

A Bartók Béla út megújulása az elmúlt tíz évben a csajos estéknek is kedvezett. Legyünk kemény munka után pihegő karrieristák, otthoni hajtásból kiszakadó anyukák, egyetemisták vagy fiatalos nagyik, itt biztosan találunk olyan helyet, ahol jól érezzük magunkat. A környék legfőbb erőssége, hogy a különböző helyszínek heterogén közönsége jól megfér egymás mellett, barátságos, toleráns közegben találkozhatunk a barátnőinkkel, menjünk a Mitzibe, a Bélába, a Szatyorba vagy a Keletbe, hogy a teljesség igénye nélkül említsünk néhányat a lehetőségek közül.

8/36

MyWine Bar

Elegánsan laza hely a belvárosban, az Arany János utcában, ahol kis pincészetek remek borait és kézműves söröket kóstolhatunk. A belső tér tágas, a galérián található puha fotelos-kanapés rész, illetve a lépcső melletti asztal, ahonnan kiláthatunk a hangulatos belső udvarra, remek környezetet biztosít a baráti beszélgetésekhez, bármi legyen is a téma. A hely az igényes italokról és ezek különleges ízéről is szól, de nem kell egy két Michelin-csillagos étterem sommelier-jének lennünk ahhoz, hogy a közel 200-féle italból kiválasszuk, mi passzol a hangulatunkhoz, bátran kérhetünk segítséget a választásban, garantáltan nem lesz tolakodó a kiszolgálás.

9/36

Púder Bárszínház és Galéria

Azoknak, akik a romkocsmás, színes mesevilágot szeretik, a Púder kötelező program, hiszen bárszínház, bohém étterem, inspiráló közösségi tér, romantikus randihely és eklektikus kávézó egyben. Az étlapon a bőséges italválaszték mellett a világkonyha és az autentikus ízek is megtalálhatóak, gondot fordítanak a vegán és a vegetáriánus opciókra is az ételeknél. A változatos programkínálatban és a belső teret uraló, örökösen átalakuló rendezett káoszban a szórakozni vágyó hölgyek biztos találnak egy zugot, ahol jól érzik magukat.

10/36

Madhouse

Sörimádó lányok, figyelem! A barátnőkkel közös maszkulin habbajusz ideje most jött el! Az Anker közben a Mad Scientist söreiből válogathatunk, a búfelejtő ugyanis 25 csapból folyik a helyszínen, de minőségi bisztrókonyha, natúr bor és spiritválaszték is várja a fogyasztókat. 

11/36

Jelenke (Bezárt)

A névvel ellentétben a Jelen Ráday utcai kis testvére nem picike, inkább otthonosságot és gyermeki bájt jelent a szóvégi képző. Színes asztalok, székek és a mennyezetről logó vörös hintaló teljesen egyedi, játékos, mégis rendezett hatást keltenek. Az étlapon fitnesz- és kényeztető fogásokat találunk, az italok közül pedig kellemes alapkínálatból választhatunk.

12/36

Geraldine

A több mint 150 éves Auguszt Cukrászda negyedik egysége a Nemzeti Múzeum mögött, az egykori őr- majd kertészház gyönyörű klasszicista épületében került kialakításra. A cukrászda Apponyi Geraldine nevét viseli. A kalandos életű grófnő, aki a múzeumban is dolgozott, albán királyné is lett, de később nem kerülték el a történelem viharai őt sem. Róla emlékeznek meg a Geraldine-szelettel, ami könnyed csokoládé-, birsalmazselé- és tojásfehérjelapok kombinációjából áll. De természetesen itt is megkóstolhatjuk a többi, jól ismert édességet, például az ikonikus kávés-csokis-marcipános E-80-szeletet, és a főzött fagyi is része a kínálatnak.

13/36

Chez Dodo

A hely tulajdonosa, Szalai Dóri annyira szeretett volna jó macaront sütni, hogy egy macaronsütő tanfolyam után még Párizsba is ellátogatott, hogy minél jobb minőségben készíthesse el a kis korongokat. Sas utcai, romantikus hangulatú macaronboltjában különleges ízkombinációkat és klasszikus párosokat egyaránt találunk. A macaronok mellé pedig tökéletes kávé és a legjobb barátnő dukál.

14/36

Sovány vigasz

Csurpek Klaudia alkotta meg a büntetlen örömök kertjét, és már két helyen, Pesten és Budán is válogathatunk a finomabbnál finomabb és glutén-, laktóz- és cukormentes édességek között. A sütik hosszú kísérletezés eredményei, és egyáltalán nem érezni rajtuk, hogy mentes verzióval van dolgunk, sima krémek és szép, elegáns kivitelezés jellemzi őket.

15/36

Chefparade Főzőiskola

Itt az ideje, hogy a barátnőkkel megtapasztaljuk a főzés demokratikus örömeit, ahol a remek fogások elkészítése után egyikünknek sem kell kitakarítania a konyhát. A 15 éves tapasztalattal rendelkező főzőiskolában ehhez már három helyszínen válogathatunk kedvünkre a tematikus kurzusok között. Halak, mentes konyha, franciás vagy olaszos ízek, desszert- és csokiworkshopok, rengetegféle kurzust találunk a honlapon, ahol nagyon egyszerű kiválasztani a kedvünkre valót. A kurzusok átlagosan három óra hosszúak, a profi szakácsok tanácsait követve pedig bizonyára mindenki sikerélménnyel zárja majd a tanfolyamot. (x)

16/36

Casa Pomo D’oro – Olaszul enni jó főzőiskola

Idén ősszel újra „Olaszul enni jó” főzőiskola Alessandro Manna séffel a Casa Pomo D'oróban. A már-már legendássá vált, hat tematikus leckéből álló sorozat az olasz tradicionális, regionális konyha klasszikusaiból válogat. Méltán híres olasz szószok, házi gyúrt tészták, halak, húsok, desszertek és olasz tippek a mindennapokra. A különleges élményt nemcsak a receptek és az elkészített ételek, hanem a séf személye is garantálja, hiszen ő egyenesen Szicíliából érkezett hozzánk, hogy utánozhatatlan stílusával igazán emlékezetessé tegye a közösen eltöltött pillanatokat. Foglaljatok helyet a nagy közös asztal körül, és tegyetek mélymerülést egy profi vezetésével az olasz gasztronómia világában! (x)

17/36

Jenői Pékség – kovászoskenyér-tanfolyamok

Otthon sütő kovászangyalokként összekaptunk azon, hogy kié ruganyosabb belül. Kérjük szakértő segítségét, és látogassunk el Ormos Gabriella kurzusaira, amikért megéri kimenni Budajenőre, arról nem is beszélve, hogy az úton milyen jókat tudunk majd beszélgetni, ha barátnőt is viszünk magunkkal. A Jenői Pékség kenyérkurzusai már régóta ismertek a hazai kovászszektában, rengeteg otthonsütőnek hozták meg a kovászneveléshez szükséges ahaélményt. Tudásunknak megfelelően választhatunk magunknak kezdő, illetve kicsit összetettebb haladó tanfolyamot.

18/36

Bobo Restaurant

Igazi budai, elegáns és laza törzshely, ahol mindig találkozhatunk ismerős arcokkal. Ha pedig éhesek vagyunk, akkor klasszikus magyar fogásokkal és a nemzetközi konyha ízeivel várnak bennünket. A Kárpáthy-fogas mellett jut hely a tonhalsteaknek is, a csirkepaprikás tanyasi galuskával jól megfér a rib-eye steak közelében, és ebédünket zárhatjuk túrógombóccal vagy rubycsokoládés „mille-feuille”-jel is. Az étteremnek helyet adó Haris Park területe, a 19. század végén épült csodálatos ingatlan és a körülötte lévő hatalmas park mélységek és magasságok között vészelte át a 20. századot. A történelem hagyta nyomokat végül a területet a 2010-es évek elején megvásárló, régi vendéglátós- és kereskedőmúlttal rendelkező Haris család hozzáértése alakította át, így a villa és a park ismét a maga arisztokratikus, nagyvonalú eleganciájában mutatkozhat meg. (x)

19/36

La Fabbrica

Kimaradhatnak-e egy hölgyeknek szóló összeállításból az olasz éttermek? Természetesen nem! Nincs szándékunkban az olaszokat a gömbölyű csípők és telt keblek rajongóinak egyszerű sztereotípiáival illetni, na de a dolce vita, az dolce vita, és a La Fabbricában ennek egy nagyon tudatos és szerethető verziójával találkozhatunk. Nápolyi séf, különleges fogások, prémium-alapanyagok, a gluténérzékenyekre is gondolnak, és kifejezetten egészséges ételeket is találhatunk a remek pizzák, rizottók és pasták társaságában, mindehhez pedig finom italokat és ízletes koktélokat, aperitifeket fogyaszthatunk.

20/36

Tom George Osteria

Lefkovics György és Sztanó Tamásemblematikus párosának lassan 12 éves olasz étterme inkább Don Corleone ízeit, a New York-i olasz trattoriák világát idézi meg, ahol a profi koktélok, a jó borok és a pizzakemence mellett mindig elfér egy-két szuper grillfogás. Az ételek hibátlanok, a menü autentikus, és sokszínű vendégkör igényeit kívánja kielégíteni, a kiszolgálás pedig olyan kiváló, hogy az összes barátnőnkkel együtt egyedi és megismételhetetlen vendégnek fogjuk érezni magunkat, a legkisebb feszengés nélkül.

21/36

Anantara New York Palace SPA

A New York Palota Budapest egyik legszebb épülete, amely a történelmi és irodalmi vonatkozások miatt is fontos a magyarok számára. A frissen felújított spa rész több mint 500 négyzetméteres, a nyugtató bézs színek, a kellemes illatok és a halk zene gondoskodnak a tökéletes kikapcsolódásról. Az öt masszázsszoba között igazi különlegesség a pároknak készült, amit jakuzzival is felszereltek. Ezen kívül finn szaunában ésaromaterápiás gőzkabinban is lazulgathatunk, vagy 15 méteres fűtött medencében úszhatunk, de relaxszoba is van, ahol kényelmes ágyakon pihenhetünk meg, miközben teát, limonádét vagy frissítő smoothie-kat kortyolgatunk. 

22/36

Rudas Gyógyfürdő és Uszoda

Már 1520 óta pihentethetik a budai népek megfáradt tagjaikat a Rudas Gyógyfürdőben, de ez korántsem látszik rajta. Szaunák, gőzkabinok, meleg vizes panorámamedence a tetőn, valamint bulik és éjszakai nyitvatartás segítenek abban, hogy a szolgáltatás minél szélesebb közönséghez juthasson el. A fürdőt bizonyos időszakokban csak urak látogathatják, viszont keddenként van a női nap, ahol barátnőinkkel igazi csajos program lehet a látogatás. 

23/36

360 Bar

Az Andrássy út legmagasabb épületének tetejéről 360 fokban csodálhatjuk meg Budapestet, aháttérben a hegyekkel, a Parlamenttel és a Citadellával, alkonyatkor pedig a Bazilika csúcsán időző napkoronggal, mindezt pedig egy koktéllal a kézben élvezhetjük. Télre sem kell elbúcsúznunk ettől az élménytől, hiszen ekkor különleges, átlátszó iglukban élvezhetjük a nem mindennapi perspektívát, ahonnan egészen másnak tűnik a város. A bárba a Párisi Nagy Áruház melletti bejáraton keresztül juthatunk föl.

24/36

Solid

A skandináv szemléletet és a hazai hagyományokat keverő, helyi, elsősorban szatmári alapanyagok újrafelfedezésére és a természetközeliségre építő Salt tetejére a Királyi Pál utcában nőtt egy borbár, a Solid. Itt is az étteremben megszokott magas minőséget kapjuk, nemzetközi pezsgők és borok közül válogathatunk, az italok mellé pedig különleges bar foodokat és gyönyörű kilátást kapunk, illetve már reggel 7-től kiváló brunchmenüt kóstolhatunk.

25/36

the Duchess

A Matild-palotát egy igazi főrangú hölgynek, Mária Klotild főhercegnőnek köszönhetjük. A múlt század végén élt arisztokrata látható természetességgel kezelte a pompát, a Matild-palota frissen felújított épülete és a tetején található Duchess koktélbár pedig tökéletesen ráérzett erre a hangulatra. A magas, elegáns belső térből egy rejtett, kulcsos logójú ajtón át, Budapest első liftjével jutunk föl a koktélbárba, ahol aranypávákkal és nehéz, zöld bársonyfüggönyökkel folytatódik a hercegnői budoárokat megidéző fajsúlyos luxus, amit a koktélok könnyed ízvilága tökéletesen kiegyensúlyoz.

26/36

Múzsa – vasárnapi teadélután herendi készletből

Nem túlzás azt állítani, hogy az angol királynőnél érezhetjük magunkat a Gresham-palotában, a Múzsa teadélutánján, hiszen a Herendi Porcelángyár által kifejezetten a Múzsa számára gyártott készletből teázhatunk, amelynek festése a Buckingham-palota lakói számára készült Royal Garden-mintát idézi meg, de játékosan utal a patinás szecesszió egyik hazai mérföldkövének számító luxusszálló csodálatos motívumaira és Zsolnay csempéinek egyedi színvilágára is. A századelő patinás luxusát megidéző környezetben a finom teákhoz angol scone-ok, teasütemények és sós falatok közül választhatunk, amelyeket élő zene mellett fogyaszthatunk el.

27/36

Matcha Tsuki

Egy hely, ahol minden a zöld aranyról, az eredetileg Kínából származó, de Japánban elterjedt, legmagasabb antioxidáns-tartalmú teaféléről, a matcháról szól. A Matcha Tsuki megnyitását kétéves kutatómunka előzte meg, a tulajdonosok még egy teaültetvényen is dolgoztak, hogy mindent megtudjanak a termékről. Érdemes is volt eddig várni, hiszen a japán hangulatú belső térben a matcha minden formája megtalálható, hideg és forró italok, kényeztető és cukormentes sütemények várják az egészséges és ízletes teapor szerelmeseit, míg a bátortalanabb társak hagyományos kávék és sütemények közül választhatnak.

28/36

Flying Bird Tea House

Mintha a sárkányfűárus boltjában járnánk, a II. kerületi üzlet földszintjén kis tégelyekben sorakoznak a különböző, egyenesen Kínából érkezett teák. A galérián pedig egy kínai teázót alakítottak ki, amit valószínűleg egy sanghaji turista is összetévesztene az otthoni törzshelyével. A lassulás megnyugtató élménye mellett megismerkedhetünk a kínai teázás hagyományival és szabályaival, és elképzelhetetlenül sok íz fog kinyílni az italunkban is.

29/36

Caphe by Hai Nam

Egy különleges kávézó a Bartók Béla úton, ahol letisztultság, modern, minimalista belső tér és keleti hangulat vár bennünket. A mosolygós vietnami tulajdonosnak hála pedig első kézből nyerhetünk betekintést a vietnami kávékultúrába, ahol a folyadék hosszan csöpög a sűrített tejre, de az olasz presszó és a specialty kávé is helyet kapott, így a három legfontosabb kávéműfajt kóstolhatjuk együtt. Ha pedig megéheztünk, a jellegzetes vietnami street foodot, a bánh mì nevű szendvicset próbálhatjuk ki, vagy autentikus helyi reggeli ételek közül választhatunk.

30/36

Három Szerb Kávéház

A belvárosi szerb közösség emlékét megidéző, összetéveszthetetlenül értelmiségi hangulatú hely a jogászlányok, művész- és kutatónők kedvence lehet, hiszen spontán módon idézi meg a múlt század kávéházi kultúráját, és az árak is nagyon barátiak. Egy délutáni kávézáshoz vagy rövid kolléganős délutáni kávéhoz sütiket, szendvicseket kínálnak, és ebédmenü is akad náluk.

31/36

Hadik

Egy irodalmi pletyka szerint a budapesti kávéházi kultúra kialakulásában nagy szerepe volt Karinthy Frigyes második feleségének, Böhm Arankának, aki, elunva az irodalmár férj nagy társasági életével járó állandó sütés-főzést, azt javasolta, inkább a Hadikban találkozgasson a barátaival. Ha elhisszük ezt a legendát, akkor ez a hely kulcsfontosságú abban, hogy a hölgyek elszabadultak a főzőkanál mellől. Tegyünk mi is így, és látogassunk el a Hadikba, ahol finom ételekkel és italokkal várnak bennünket.

32/36

Magvető Café

Ha a baráti találkozókon valaki késik, akkor bosszankodás helyett inkább előnyt kovácsolnánk a hátrányból, és a Magvető Café ideális helyszín lehet a várakozásra. Hiszen a farostlemezekből kialakított kuckók tökéletes helyszínt nyújtanak ahhoz, hogy egy pohár borral a kezünkben beleolvassunk egy jó könyvbe, amíg megérkezik a barátnőnk.

33/36

Három Holló Kávéház

Ady kedvenc helyének, majd a nem kevésbé ismert Eckermann Kávéháznak a szellemét viszi tovább a Három Holló más helyszínen, az Erzsébet híd lábánál. A nagy térben jól megférnek egymás mellett a különböző kulturális igények, a klasszikus kávéház, az orfeum és a színház is. A kávéházi részben olasz kávé, sütemények, szendvicsek mellett pedig nagyon jólesik egy-egy beszélgetés.

34/36

La nube

A viharfelhőkkel festett, de mégsem komor falfelület, a szép borválogatás és a kiváló spanyol konyha teszik különlegessé ezt a Bartók Béla úti helyet, ahol olyan különleges tapasokat kóstolhatunk, mint a croquetas, a fokhagymás-paprikás articsóka és az elmaradhatatlan pimentón de padrón, vagyis a sült spanyol zöldpaprika, de kérhetünk sajt- vagy hústálat is, amiből legjobb közösen falatozni.

35/36

Pata Negra Tapas Bar

Budán és Pesten is megtalálható autentikus spanyol hely, ahol spanyol serrano és ibérico sonka, manchego, kecske- és juhsajt és több mint 40-féle tapas közül válogathatunk. Ehhez pedig kiváló borok és pezsgők nagy választéka tartozik.

36/36

Padron

A VIII. kerületben található Padronban szintén kis adag, finomabbnál finomabb tapasokat kóstolhatunk. Vásároljunk ezekből többfélét, rakjuk az asztal közepére, és falatozzunk belőlük. Választhatunk tortillát, garnélát, croquetast, a névadó sült paprikát pedig remekül készítik ezen a helyen.

Címkék