Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró

14 delikátbolt, ahol megtalálhatjuk a titkos összetevőket a tökéletes ünnepi vacsorához vagy gourmet-ajándékhoz

Izzasztó a helyzet, amikor már októberben felvonul a hipermarketekben a Mikulás-hadsereg és novembertől akciós a lencse is, de a különleges, extrább portékákat áruló delikátboltok pont ebben az időszakban a legizgalmasabbak. Nemcsak azért, mert eleve megjelennek a polcokon az adventi finomságok, hanem az ünnepi menühöz is találhatunk egy-egy speciálisabb hozzávalót, fűszert, régen áhított édességet, kivételes italt. És még valami: ínyenc barátainknak, szeretteinknek egy gourmet-csomag, saját összeállítás mindennél többet jelenthet!

1/14

D.O.C. Pane e Vino

Evidencia, hogy az ünnepi ebédhez/vacsorához felhasznált prémium olasz alapanyagokat az ország legautentikusabb Olaszország-specialistától, a Via Italiától, vagyis a Pomo D’Oro csoporttól szerezzük be. A webshopban és az üzletben is válogathatunk a csodás déli portékák közül, legyen az egy gyümölcsös, karakteres olívaolaj, tészta a Benedetto Cavalieritől vagy egy isteni ünnepi panettone, pandoro. Lehetetlen visszafogni magunkat a kínálat láttán, ezért sűrűn megesik, hogy az ajándékozott mellett a saját kamránkba is zsákmányolunk egy-egy gourmet terméket. A Pomo D’Oro saját műhelyében készült Selezione Pomo D’Oro pesztók, paradicsomkészítmények, konzervált tonhal is kóstolásra hívnak. A csemegepult választéka is gazdag: nagyszerű sajtokat, sonkákat, sőt, friss olasz tésztát is vásárolhatunk, amivel elvarázsolhatjuk a töltött káposztától megcsömörlött ünnepi vendégsereget. 

2/14

Froma

Ez a zsebkendőnyi újlipótvárosi delikát szintén az a fajta, ami hiába apró, akár egy órát is el lehet tölteni náluk a termékeket kémlelve, kérdezősködve és válogatva. Roskadásig töltik a csemegepultot és a plafonig érő polcokat is, a Fromage-nál csábítóbb éléskamrát nem igazán ismerünk a közelben. A szakképzett, értő legénység minden kérdésünket megválaszolja, és segítenek a nehéz választásoknál is. Nagyszerű panettonék, olasz sütemények és italok sorával várnak az ünnepi időszakban is, ebben a tényleg elképesztően megpakolt boltban. 

3/14

Határkő Delikát

Hamar Üröm kedvence lett Németh Áron rengeteg minőségi terméket, szuper programot felvolnultató üzlete, ahol sűrűn tartanak borkóstolókat, workshopokat és a helyben fogyasztás lehetősége is adott. Akár reggel ugrunk be egy ízletes szendvicsre vagy a főzéshez van szükségünk egy jóféle kolbászra, mélyalmos tojásra, minden megoldható a Határkőben. A karácsonyi hajrában is megbízható szortimenttel várnak (előre összeállított csomagok is elérhetők), ráadásul workshopjaikat is az advent témájára hangolták. Áron Bortársaságos múltja garantálja, hogy a legszebb borok és habzók is csak arra várnak, hogy a családi-baráti koccintáshoz a kosárba kerüljenek. (x)

4/14

Piccante Delicatesse

A II. és II. kerület határán már 2007 óta stabil pont a Piccante Delicatesse, ami szintén egy olyan hely, ahová úgy érdemes érkezni, hogy bőven van időnk. Aki kicsit is fogékony az ízek, illatok, aromák végtelen világának feltérképezésére, nehezen szabadul innét! A csemegepultban sonkák, szalámik, sajtok és krémek várnak, a polcokon pedig szuper csokik, lekvárok, konzervek, szárazáru, fűszerek, szószok kaptak helyet. Az ünnepi időszakban náluk is megtelik a bolt kifejezetten karácsonyra és újévre hangolt díszcsomagolásos édességekkel, pezsgőkkel.

5/14

Adrienne Deluxe

Kizárólag prémium minőségű és csakis magyar termékek között válogathatunk a stílusos Lánchíd utcai Adrienne Deluxe üzletben. Tóbiás Adrienn borszakértő az elmúlt években tudatosan járta a hazai pincészeteket, dűlőket, eközben pedig megannyi történettel, az egész életét a szőlőnek szentelő szakemberrel találkozott. Ez a kapcsolódás sarkallta arra, hogy elmélyítse a tudását a magyar termelőket illetően és segítse őket azzal, hogy vásárlóival nyíltan kommunikál a választás erejéről. Azt vallja, hogy a tömegtermékek helyett válasszuk egy-egy család büszkeségét, ami az extra törődés miatt lesz minőségibb, finomabb és szerethetőbb. A bolt egy küldetés, és a személyes megoldások a legfontosabbak. Kóstolni és vásárolni is tudunk, az ajándékcsomagok teljesen személyre szabhatók az adventi időszakban is. (x)

6/14

Babka

A Babka brand idén év elején bővült még egy egységgel, a Babka Delivel. A Pozsonyi úti "nappali" hozza a New York-i delik műfaját, helyben fogyasztós szendvicsekkel, süteményekkel, deli holmikkal, de minőségi portékákból is vásárolhatunk náluk, általában limitált mennyiséget, szezonálisan, magyar termelők közreműködésével. Idén is összekészítik a személyre szabott gourmet boxokat, barátoknak, üzleti partnereknek, családnak, bárkinek akit megajándékoznánk valami finommal és szívhez szólóval. Ehhez a deli@babkabudapest.hu címen vegyük fel velük a kapcsolatot. 

7/14

FALU.

Megyünk a Faluba, karácsony előtt is! Az otthonos Szent István körúti üzletben a magyar termékek dominálnak, a speciális fűszerkeverékektől egészen a konyhakész disznótoros kincsekig, a Püski jóvoltából. Libamájas finomságok, szép borok, magyar cider, dzsemek, lekvárok, mézek, krémek és akár bejgli is elérhető náluk. Szimpatikusak, mosolygósak, így kérdés és dilemma esetén sincs gond, azonnal segítenek a döntésben. 

8/14

Sarki

A kis gesztusoknak mindig nagy a hozadéka. A Sarki Fűszeres gesztuscsomaga is egy ilyen kis kedvesség, amivel mosolyt csalhatunk a barátaink vagy éppen a főnökünk, céges ügyfeleink arcára. Kamrájuk legjavát tartalmazó csomagokat állítottak össze, túlzás nélkül a világ minden szegletéből érkeznek hozzájuk különlegességek, egyebek között 6 ország minőségi sajtjai, 5 ország sonkái és 15+ borvidék borai. Tudják nagyon jól, hogy aki szereti a hasát, érti a főzés nyelvét és szenvedéllyel kóstol új ízeket, annak sokkal jobban felderül az arca egy gourmet-csomag fürkészése közben, mint bármilyen más tárgyi ajándék kibontásánál. Ez a gusztusos gesztus vagy gesztusos gusztus a helyszínen is tetszés szerint összeállítható egyedi igény alapján, vagy rendelhető Wolton keresztül is. Jelenleg 3 tematikus ajándékot szerezhetünk itt be: Sarki Fűszeres legjava, Édes Élet, Magyar kézműves ízelítő. (x)

9/14

Culinaris

Az ínyencek temploma, a delikátboltok alfája és omegája a Culinaris, amit kikerülni nem lehet és nem is kell, hiszen amit náluk nem lehet kapni gourmet témában, az nem is nagyon létezik! Az ünnep közeledtével kész ajándékcsomagokat is összeállítottak, több tematikában, különböző árfekvésben. Négy budapesti üzletükön felül országos kiszállítást vállalnak, 30 000 forint felett díjmentesen. A Culinarisban olyan márkákat, termékeket is forgalmaznak, amelyeket sehol máshol, tényleg nagyban gondolkodnak, madagaszkári vaníliakivonattól a Buddha keze citromig. Az ünnepi sütés megkezdése előtt is kifejezetten ajánljuk őket, ha idén a bejgli és a hókifli mellett valami újhullámossal is készülnénk.

10/14

A másik bolt

Valószínűleg a város egyik legvidámabb szeglete az abszolút bohém, random, jófej A másik bolt, amiért nemcsak a Wekerle-telep rajong, hanem mi is. Benyitsz az ajtón és azonnal magad mögött hagyod a szürkeséget, a gondokat, a karácsonyi ajándékok beszerzésének pánikhelyzetét. Fábiánéknál szuperek a borok, sok a magyar termelői holmi és azt ajánljuk, hogy bátran kérdezzünk, beszélgessünk, kisvártatva úgyis összeáll minden, amit ajándékba vennénk vagy hazavinnénk. Szerintünk náluk a kommunikáció a legfontosabb, minden helyzetet megoldanak és segítenek az adventi tanácstalanságban is. 

11/14

Magenta Deli

Egyelőre az online térben találkozhatunk a Magenta Delivel, de már nem kell sokat várni, tavasszal megérkeznek a XII. kerületbe fizikai valójukban is, egy hangulatos kávézóval kiegészülve. Ekkor majd közelről is megnézhetjük, megtapogathatjuk a gondosan válogatott termékeiket, melyeket most még a futárok szállítanak házhoz az egész országban. A világ minden tájáról tartanak különlegességeket, ebbe persze beletartozik a magyar termelők kiváló termékeinek legjava is. Az ünnepekre csodás csomagokat állítottak össze: akár külön hölgyeknek és uraknak szemezgetett ínyencségeket is találunk. Mézek, szálas teák, szarvasgombás termékek, prémium párlatok, ciderek, szörpök, olasz házi tészták, extra bonbonok kerültek ezekbe a karácsonyi bőségkosarakba, amiknek minden főzni és ízlelni szerető barát, családtag örülni fog! A Magenta Deli az olasz prémium-csokoládémárka, a Slitti kizárólagos magyar forgalmazója. (x)

12/14

Füge bolt és kávézó

Ha a közelben lakunk, bizonyára ismerjük a Gellért-hegy tetején található Fügét, de akár messzebbről is megéri hozzájuk ellátogatni, hiszen egy nem mindennapi élelmiszerüzletről beszélünk, több ezer olyan termékkel, melyeket máshol nem találunk meg. A bor- és sörszelekció példás, spanyol, olasz, angol, francia, ázsiai alapanyagoktól roskadoznak a polcok. Saját kedvünkre válogathatjuk össze az ünnepi menü hozzávalóit vagy ajándékozhatjuk meg a barátainkat egy-egy isteni lekvárral, csokoládéval, ginnel, sajttal. 

13/14

Buono Olívaolaj- és tésztaszaküzlet

Kedvenc olívaolaj- és tésztaszaküzletünk az adventi időszak alatt sem hagy cserben, ráadásul rendhagyó módon decemberben szombatonként is nyitva tartanak. Egy ínyenc konyhájában elengedhetetlen eszközöket is beszerezhetünk (például mozsarak, tésztagépek, réz olívaolaj-kiöntők!) a megszámlálhatatlan prémium élelmiszer mellett. A karácsonyi időszak sztárjai a panettonék, nugátok, fémdobozos édességek, különleges lekvárok. 

14/14

Delissimo.deli

A II. kerületi Horvát utcában személyesen is bámészkodhatunk a polcok között, de a Delissimo.deli bármikor szívesen a küszöbünkig szállítja az olasz termékek legjavát. Legyen az száraztészta, balzsamecet, savanyúság, fűszer, sonka, sajt, pezsgő, prosecco, bor vagy kávé. Alapanyagként és ajándékként is jól járunk a mediterrán csemegékkel.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

Gasztró Szponzorált

Új helyet nyitott a közönségkedvenc ázsiai – A padthai wokbart már a Hegyvidéken is megtaláljuk

Megnyitott a padthai új egysége a Hegyvidéken, a MoM Sportban, így az ázsiai ízek rajongói nem maradnak finom falatok nélkül a környéken.

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Neked ajánlott

A