shopping

Jól felszerelt, szuper csemegeboltra bukkantunk a Citadellánál – Füge bolt és kávézó

Szerzők

  • Pákozdi Nóra

2017. 11. 15. 16:52

Főznénk valami igazán különlegeset, teáznánk a legjobb füvekből vagy vendégségbe tartunk és a szokásos alkoholos ital helyett valami extrábbat vinnénk? Megvannak a szokásos beszerzőhelyek, esetleg a különböző nemzeti delikátok, de sosem árt, ha bővül a kör. Körülbelül egy éve létezik a Füge a Szirtes úton, a Citadellához igen közel. Árukészlete pedig több, mint meggyőző.

Az év első felében már gondosan összegyűjtöttük a legjobb 20 budapesti delikátot: a Culinaristól kezdve egészen a Nagymama Háziboltjáig. Válogattunk bele ázsiai alapanyagokra támaszkodó üzletet és kifejezetten szír élelmiszerekkel foglalkozó boltot is. Az általánosabb, kevésbé specifikus, mindent összegyűjtő szupermarketekből azonban nem sokat találtunk.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Ezt az űrt kívánja betölteni az egészen szokatlan helyen található Füge, ami nemcsak a kurrensebb holmikat szedi össze, hanem mindemellett egy kis kávézóval is lendít egyet a környéken. Persze közelben a Búsuló Juhász, mely panorámájával kevesen vetekedhetnek, valamint lényegében a BAH-csomópont és vele együtt számos étterem, kávézó, de hiányzott a hegyre egy ilyen kedves hely.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Egészen "nyugati" az érzés, hogy kívülről csak egy hangulatos kávézót látni, míg mikor belépünk, megnyílik a tér és roskadoznak a polcok a jobbnál jobb termékektől. Igyekeznek mindenből a legjobbakat tartani, legyen az száraz áru, vagy a csemegepult tartalma. A kávézó újhullámos kávéval foglalkozik és változatos süteményekkel, szendvicsekkel is készülnek. Sőt, a "mentes" vonal is képviselteti magát. Nem ritka, hogy a hegy futói edzés után itt teáznak/kávéznak, de a Citadellán szelesebb időben korzózók is sűrűn betérnek a Fügébe kicsit megmelegedni. Sajnos nyáron lemaradtunk róla, de a fagylaltjukról is jókat hallani.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Az élelmiszerek között sok olyat találunk, amikkel eddig csak utazásaink során találkoztunk és azóta vágyakozunk utána. Minőségi a pékáru, zöldség-gyümölcs, a bio részleg is számottevő, de ételallergiásoknak is elég szép szelekciót válogattak össze a Füge polcaira. A nemzetközi prémiumtermékek mellett szimpatikus a magyar termelők, gyártók, kisüzemek integrálása is. Húsáruk, lekvárok, mézek, sörök borok is érkeznek az ország legjobbjaitól.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Külön említést érdemel a szeszes ital szekció: akárcsak egy jobb vámmentes shopban, különlegesebb champagne-t ugyanúgy tartanak, mint gyümölcsös belga söröket, nem a megszokott fajtákból és luxus vodkák közül is választhatunk, ha a pénztárcánk megengedi. A termékeknek különben megkérik az árát, de ez természetes, hiszen nem mindennapi a kínálat. Mégis, ha egy hipermarket prémium élelmiszereinek áraihoz viszonyítjuk, nem olyan nagy a különbség. És lássuk be, a Fügébe nem biztos, hogy a mindennapi tej-kenyér-szalámi kombóért megyünk. Ha viszont mégis, akkor biztosan nagyon gurmé holmikhoz jutunk, alapélelmiszereket tekintve is.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Hasonló tartalmak