Kiváló ár-érték arányú olasz alapanyagokat, remek kávét, szendvicseket és kedves mosolyokat kapunk a II. kerület nyár végén nyílt új minidelikateszében, ahova mindenkinek érdemes benéznie, aki szereti az olasz ízeket!

Nyár vége óta a Varsányi Irén, a Kapás és a Horvát utca szorításában lévő, U alakú társasház tövében bújik meg egy kis darab Itália. Az olasz minidelikatesz elérhető áron kínál egyenesen Olaszországból érkező tésztákat, szószokat, savanyúságokat, sajtokat, húsokat, süteményeket, borokat és nem utolsósorban az egyik kedvenc franciacortánkat (eredetvédett, tradicionális eljárással készült olasz pezsgő – a Szerk.), a Berlucchit. Nem luxustermékekről beszélünk, hanem jó ár-érték arányú, mindennapos használatra való olasz alapanyagokról, legyen az oívaolaj, fűszerek vagy kávé.

Giulia Ligabue széles mosollyal és egy fantasztikus ristrettóval fogad minket, édesapja, Lorenzo pedig egyből neki is lát egy kis ízelítőtál összerakásához. A hely egyébként annyira új, hogy rengetegen a mögötte található fotóstúdió bejáratának hiszik. Ha csak minden harmadik téves érdeklődő vesz majd valamit, akkor nem lesznek gondok az értékesítéssel. A hangulatot és a kínálatot látva pedig végképp nem tartunk tőle. Icipici a bolt, ha hárman bent állunk, már tömeg van, de valahogy ez még otthonosabbá és „olaszosabbá” teszi a látogatónak a Delissimót.

Megérkezett közben a válogatástál (kb. 2500 forint értékben), amin nápolyi bivalymozzarella, pugliai olívabogyó és tonhallal töltött pepperoni, montagnai hegyi parmezán, toszkán carne salata (eredetileg Trentóból származó, fűszerekkel, sóval hosszan pácolt, majd préselt hús) és a belül elképesztően puha, kívül pedig fantasztikusan ropogós altamurai kenyér volt található egy kis rukkolával és paradicsommal. Nem sok ideig maradtak a tányéron. Érkezett még egy toszkán szendvics (toszkán szalámi, toszkán friss pecorino sajt, rukkola, vaj, enyhén pikáns szárított paradicsomkrém és toszkán kenyér – 1400 forint) is, amiről kiderült, hogy itt a boltban csak a magyar ízlés miatt van ennyi összetevője, az olaszok alapvetően nem keverik ennyire az ízeket.

A végén a süteményeket már csak illendőségből akartuk megkóstolni, de hatalmas hiba lett volna kihagyni őket, mert így kiderült, amit korábban sohasem sejtettünk: a lelkünk mélyén hatalmas szicíliaiédesség-rajongók vagyunk. A pisztáciás cornetto (400 forint) visszafogott édességérzete, a mantovai torta elvezia (900 forint) macaronszerű és zabaione krémes rétegei, a lángocska formájú és nevű fiametta (450 forint) mind nagyszerű, de ami mindre feltette a koronát, az a ricottával töltött és kandírozott gyümölccsel díszített palermói cannolo volt (1300 forint). És ezek mind közvetlenül Olaszországból érkeznek a Horvát utcába.

A Delissimo – átmenetileg fejlesztés alatt álló – honlapja alapvetően webáruházként üzemel, viszont aki egy friss campaniai burratára, vaddisznószalámira, porchettára (göngyölt, töltött, ropogós malacsült, elsődlegesen Róma környékének ikonikus étele), pestókra, lekvárokra, olasz kávéra és egy kedves mosolyra vágyik, az személyesen látogasson el a II. kerületi kis boltba, ahol hamarosan napi menü keretében közelebbről is megismerkedhet a helyben megvásárolható alapanyagokkal. 

Címkék

Elérhetőségek

Delissimo 1027 Budapest, Horvát utca 2–12. Facebook-oldal Weboldal