Keresés EN

Ez is érdekelheti

Szabadidő

Sem sárkányok, sem koboldok nem lakják, csak télen a denevérek – A Szopláki-ördöglyuk

A misztikus nevű, különleges barlangrendszer egy sziklafal tövében nyílik, a Pilisszentkeresztről a Két-bükkfa-nyereg felé vezető turistaút mellett.

Szabadidő

10 izgalmas márciusi program 1500 forint alatt

Az a közös ezekben a márciusi programokban, hogy nem kell a zsebünk mélyére nyúlni a jegyárakért, mindegyik belefér egy maximum 1500 forintos keretbe!

Szabadidő

45 ingyenes budapesti program, amin egyszer mindenkinek részt kell vennie

Nem lehetetlen szórakoztató, élménydús, kikapcsoló programokat csinálni úgy sem, ha nem nyúlunk mélyen a zsebünkbe, sőt egyáltalán nem költünk rá. 45 olyan budapesti tennivalót szedtünk össze, ami nemcsak ingyenes, de minden lokálpatriótának ajánljuk, ha kihagyták volna eddig. Kézenfekvő és rejtettebb programokat is gyűjtöttünk, hogy legyen miből válogatni.

Látványosságok

1/45

1. Halászbástya

Halászbástya csúcsos süvegű tornyait, patinás szobrait és a háttérben kikandikáló Mátyás-templomot mindenki jól ismeri, és az impozáns emlékmű tervezőjéről, Schulek Frigyesről elnevezett főlépcsőn is biztos mindenki felsétált már pár alkalommal. Azt viszont talán kevesen tudják, hogy az épületegyüttes nem is olyan régóta része a budai látképnek: 1895 és 1902 között épült, az 1896-os millenniumi évfordulóhoz kötődő városrendezés keretében. 1987 óta pedig része Budapest világörökségi helyszíneinek. A bástya alsó szintjeit ingyen látogathatjuk.

Tipp: keressétek meg a Woody Harrelsonra hasonlító harcos szobrát a Schulek-lépcsősornál!

2/45

2. Vajdahunyad vára

A Vajdahunyad vára Alpár Ignác tervei szerint épült egy erdélyi gótikus kastély másolataként, eredetileg az 1896-os millenniumi ünnepségekre emelték, ám ekkor még ideiglenes formában. 1908-ban a Mezőgazdasági Múzeum számára épült a Városligetben a ma is látható kastély, ami valójában a magyar építészet fejlődését mutatja be különböző korszakokon keresztül. A múzeum igazán romantikus hely, néhány időpontban ingyen is látogathatjuk az állandó és időszaki kiállításokat: az állami és nemzeti ünnepeinken, az általuk meghatározott, úgynevezett családi vasárnapokon. 2023-ban a családi napok tervezett időpontjai: október 15., november 26., december 17. Illetve minden szombaton 15 órakor ingyenes tárlatvezetéseket tartanak. Bővebb információ itt.

Tipp: Érdemes Anonymust is meglátogatni, pláne alkotói válság idején. A legenda szerint, ha megérintjük a titokzatos szobor tollát, visszatér az ihlet.

3/45

3. BKK-hajó

Keddtől péntekig a MAHART menetrendszerinti hajójáratáán a BKK havibérletével, vagy annál hosszabb érvényességű termékével ingyen hajókázhatunk a Dunán és teljesen más szemszögből gyönyörködhetünk a városban. A MAHART hajójárata a Nemzeti Színház és a Margitsziget között közlekedik a Vigadó tér–Akadémia–Margitsziget (Sportuszoda)–Batthyány tér–Vigadó tér útvonalon. További információ és menetrend itt.

4/45

4. Margitszigeti Kisállatkert

A Margitszigeti Kisállatkert vagy ismertebb nevén vadaskert az 1950-es évek óta létezik a szigeten, és megfigyelhetjük itt a hazai erdőkben is honos szarvasféléket, mezei nyulakat, vízimadarakat, illetve díszes madárfajokat is. A kert belsejében lévő istállóban pónilovak vannak. A vadaskertbe sok esetben sérült állatok kerülnek, akik életét bár megmentik, de emberi segítség nélkül már nem lennének képesek megmaradni. A kisállatkertben nyitvatartási időben díjmentesen körbesétálhatunk.

5/45

5. Szent István-bazilika

A Szent István-bazilika a város legnagyobb, neoklasszicista stílusú temploma, ám nagyon sokan még csak kívülről csodálták meg, beljebb nem jutottak. A 8000 fő befogadóképességű épületbe elcsendesedére, misére ingyen is betérhetünk, így pedig alkalmunk nyílik megcsodálni a lenyűgöző belső teret is.

Tipp: A pontos miserendet itt találjuk, de hétköznaponként 18 órakor, vasárnap délben és 18 órakor, valamint angolul 16 órakor nézhetünk/hallgathatunk bele egy római katolikus szentmisébe.

6/45

6. Szent Gellért-szobor

40 méteres magasságban emelkedik Szent Gellért szobra a város fölé, a legendák szerint éppen itt halt vértanúhalált a püspök. Eredetileg 3 méteresre tervezték, végül 7-re növelték, hogy ne olvadjon bele környezetébe. Innen indul a vízesés is, és tökéletes kilátó- és fotópont az Erzsébet hídra.

Tipp: napnyugtakor, vagy napfelkeltekor látogassuk meg a szobrot. A kilátás ilyenkor még megkapóbb.

7/45

7. Margitsziget

A Margitsziget igazi paradicsom, ha szabadtéri programra vágyunk. Amennyiben nem uszodába vagy bringóhintózni mennénk, akár a pénztárcát is otthon hagyhatjuk. A Japánkert egész évben várja a sétálni és csendre vágyókat, különleges növényeivel, halastavaival, ahol még teknősbékát is találni. Emellett a Fénykert, a zenélő szökőkút és a Víztorony, de a középkori kolostorromokat is érdemes felkeresni. 

Tipp: az őszi időszakban a legcsodásabb a kert.

8/45

8. Kulturális Örökség Napjai

Minden évben, szeptember közepén tartják a Kulturális Örökség Napjait, ahol műemléki helyszínek, ritkán vagy egyáltalán nem látogatható épületek nyitnak ki. A rendezvény keretein belül számos izgalmas helyszínre juthatunk be, de a legkülönfélébb programokon is részt vehetünk, mindezt pedig teljesen ingyenesen, csupán résen kell lenni és egyes programokra időben feliratkozni.
 

Tipp:
A kőbányai víztározó például minden évben, csupán ezen a napon látogatható. Kár lenne kihagyni a monumentális „téglatemplomot”, ahogy a Belügyminisztérium vagy a Magyar Országgyűlés épületét.

Múzeumok, galériák, installációk

9/45

9. Nagy múzeumok ingyenes látogatási ideje

Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy nemzeti ünnepeink alkalmával a legtöbb múzeumba ingyen bejuthatunk, ám van még pár lehetőség, hogy díjmentesen fogyasszunk egy kis kultúrát. Pedagógusok érvényes igazolvánnyal szinte minden múzeumunkat ingyenesen látogathatják. Gyermekek 6. életévük betöltése előtt, felnőttek 70 éves koruk után, 18 év alatti gyermekeket kísérők és 26. életévüket be nem töltő személyek az évben többször is látogathatják díjmentesen a nagy múzeumaink állandó kiállításait, néhány esetben pedig még az időszakos tárlatokat is.

Minden hónap első szombatja:
Óbudai Múzeum (III. kerületi lakcímmel rendelkező lakosok számára mindig díjmentes)
Szentendrei Skanzen 

Minden hónap harmadik szombatja:
Magyar Nemzeti Múzeum 
Szépművészeti Múzeum
Néprajzi Múzeum
Ráth György-villa

Minden hónap utolsó szombatja:

Petőfi Irodalmi Múzeum
Kiscelli Múzeum
Aquincumi Múzeum és Régészeti Park (Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának illetékességi területén állandó lakcímmel rendelkezőknek mindig ingyenes)
Magyar Közlekedési Múzeum tagintézményei 

Minden hónap első vasárnapja:

Természettudományi Múzeum
Terror Háza 

Minden hónap harmadik vasárnapja:
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

10/45

10. Deák Erika Galéria

Az Operaháztól csupán egy rövid sétára található kiállítóterem a feltörekvő magyar művészek jelentős kortárs alkotásait mutatja be. Nyitvatartási időben vagy bejelentkezés alapján is ingyenes a belépés. 

11/45

11. acb Galéria

A kortárs művészet és a magyar neoavantgárd képviseletét tűzték ki célul az acb Galériával, Magyarországon és a nemzetközi színtéren egyaránt. Tárlataikat három kiállítótérben láthatjuk, melyeket gyakran kísérnek tárlatvezetések is. A kiállítások ingyenesek.

12/45

12. Virág Judit Galéria

A Virág Judit Galéria főként a magyar XIX. és XX. századi festészet kiemelkedő darabjai és a Zsolnay kerámiák bemutatásával és eladásával foglalkozik. A kortárs festészet is fontos pont: a házon belül működő Kortárs Galériában az 1960-as évektől napjainkig született alkotásokat mutatják be egyéni és csoportos ingyenes kiállításokon.

13/45

13. Várfok Galéria

A Várfok Galéria az 1989-es rendszerváltást követően az egyik legelsőként megalakult, máig folyamatosan működő magánalapítású kortárs művészetet bemutató galéria. Itt állított ki többek között feLugossy László, Bukta Imre és Roskó Gábor is. A Várfok utca 11-es szám alatt található a nagy galéria, a 14-es szám alatt a Project Room, ahol elsősorban fiatal művészek alkotásait láthatjuk, míg a Várfok utca páros oldalán a Galéria19-et találjuk. A galéria összes programja és kiállítása ingyenes.

Séták

14/45

14. Fiumei úti sírkert

Ady Endre, Babits Mihály, Blaha Lujza, Krúdy Gyula, Jancsó Miklós – csak töredéke mindazon híres embernek, akiket itt helyeztek örök nyugalomra. Az 56 hektáros sírkert buja növényzete, monumentális épületei és díszes sírjai között egy egész napot is eltölthetünk.


Tipp: A honlapon sok tippet lehet olvasni ajánlott bejárási útvonalakról, de akár ingyenes tematikus sétákba is becsatlakozhatunk.

15/45

15. Budapesti tűzfalak

A 2013-ban induló tűzfalrehab mozgalomnak hála, egyre több városképi sebet „kötöztek be” modern művészettel, színes festményekkel, tematikus ábrákkal. Nincs már olyan kerület, ahol ne lenne pár szépség, még külkerületekben is rálelhetünk jó párra. Mégis talán a VII. és a VIII. kerületben találjuk laza sétányira egymástól a legtöbbet. Válasszunk környéket és nézzük meg a tűzfalakat, minden kis részletükkel együtt!

Tipp: mi különösen szeretjük a Kertész utcai Alice Csodaországban-adaptációt, a legendás 6:3-at és a különféle mesehősöket.

16/45

16. Budapest100

2011-ben indult a Budapest100, mely az egyik legkomplexebb városismereti programsorozat, nekünk pedig nem titkoltan az egyik kedvenc építészeti-kulturális fesztiválunk. Tavasztól tavaszig készülnek rá az önkéntes csapatok, és ezzel egyúttal közösségépítő funkciója is van. Bár a százéves házakkal indult a projekt, egy ideje már tematizáltan működik: megcsodálhattuk például a rakpartok, a Nagykörút és ikonikus terek, a Várnegyed és a Bauhaus nyitott házait is. Mindezt természetesen teljesen ingyen. Ráadásul a program nemrég elnyerte Európa legrangosabb örökségvédelmi díját is.

17/45

17. Belső udvarok titkai

Izgalmas séta lehet, ha elindulunk egy szeretett környéken, vagy konkrétan, házszámokat felírván, „beszökdössünk" a rejtett, ám annál szebb budapesti belső udvarokba. Ilyenkor ne időzzünk sokat, viselkedjünk tisztelettel, hiszen akárhogyis, betolakodók vagyunk. 


Tipp: néhány gyönyörű udvart ebben a cikkben szedtunk össze nektek. 

18/45

18. We Love Budapest városi séták

Mivel mi is nagyon szeretjük a sétákat és a nyakunkba venni a várost, összeraktunk 10 tematikus sétát, térképpel, útleírással és számtalan titkos információval nektek, hogy akár egyedül, akár társasággal magatok is felfedezzétek a várost. A város ismeretlen szecessziós épületeitől kezdve a Gellért-hegyi villákon és a bordélyokon át a Palotanegyed művészeti kalandozásaiig választhattok magatoknak bármit.

19/45

19. Termelői piacok

Hétvégéken jó pár kistermelő a fővárosba érkezik, hogy szemrevaló és finom portékáját romkocsmákban, teraszokra kiállított asztalokon kínálja. Ebben a cikkünkben szedtük össze a termelői piacokat nektek.

20/45

20. Zsánerszoborséta

Rengeteg az úgynevezett zsánerszobor Budapesten. Ezek, a többnyire talapzat nélküli, utcaképbe installált szobrok azért is nagyon kedveltek, mert interakcióba léphetünk velük. Tervezzük meg sétánkat és járjuk be a kedvenceket, esetleg azokat, melyeket még nem láttunk élőben. Kezdhetjük a miniszobrokkal: Mekk Mesterrel, a Főkukaccal, folytassuk a cikkben lévő kedvencekkel.

  21/45

  21. Séta Budapest közeli városkákban

  Egy-egy napsütéses őszi hétvégén érdemes Budapest határain kívülre is tekinteni, és meglátogatni a környező városok valamelyikét. Ebben a cikkünkben olyanokat gyűjtöttünk, melyeket tömegközlekedéssel is könnyű megközelíteni, a látnivalók sorában vannak bájos és színes házakkal teli utcácskák, bazilika, vadregényes tó és egy angolpark is.

  22/45

  22. Eldugott budapesti templomkertek

  Megnyugtató behúzódni a nyüzsgő városból egy csendes templomkertbe. Ezek a szakrális helyek nemcsak az elcsendesedésnek adnak teret, de esztétikailag is gyönyörködtetőek. Korábbi cikkünkben nyolc olyan templomkertet gyűjtöttünk Budapesten, melyet egyszer mindenkinek látnia kell.

  23/45

  23. Teknős tanösvény

  A dunakeszi Teknős Tanösvény az egyik legkedvesebb felfedezésünk volt, nem gondoltuk volna, hogy egy áruház parkolója mögött és egy forgalmas autóút szomszédságában egy ennyire izgalmas tájat fogunk találni. A Tüskevárat is eszünkbe juttató lápvilágot bemutató 7 állomás mindegyikén vár ránk valamilyen érdekesség, legyen szó grafikákról, olvasnivalóról, totemekről és mászófalról – meg persze az élettel teli természetről.

  24/45

  24. Bolhapiacok

  Kétféle ember létezik: akit elvarázsol a bolhapiacok, kirakodók világa és aki irtózik ettől. Akik az előbbi táborba tartoznak, bizonyos időközönként meglátogatják a kedves vásárterüket, ahol nem is feltétlenül kell költekezni, csak nézelődni, beszélgetni, nosztalgiázni is kellemes lehet. Ebben cikkünkben összeszedtük a város legjobbjait, melyekre többnyire ingyenes a belépés. 

  Sport, aktivitás

  25/45

  25. Street Workout

  Szerencsére Budapesten is egyre több a kültéri edzőterem, a saját súllyal, jól áttornáztató sportszer, mely bárki számára használatba vehető. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk 9 helyszínt, ahol kondizhatunk egy jót, de ezen a térképen megnézhetitek, hol van hozzátok a legközelebbi kondipark vagy közösségi sporttér.

  26/45

  26. Futóklubok

  Egyedül, egy polárórával felszerelve is jó futni, de plusz motovációt adhatnak a futóközösségek, ahol egyazon érdeklődés és cél miatt jönnek össze a tagok: szeretnek aktívan élni, tudják, mi az az 5K és nem hagynának ki egyetlen futóedzést sem. Vagy éppen megtennék, de a klubtárs ráveszi őket, hogy ne. A budapesti futóklubokhoz való csatlakozás zömében ingyenes! Ha pedig egyedül indulnál neki, ebben a cikkünkben találod a kedvenc útvonalainkat.

  27/45

  27. Római-part

  Családdal, gyerekkel, kutyával, vagy éppen biciklivel is jó ötlet a Római-part, mely éppen annyira budapesti, mint amenyire nem. Nekünk mindig lesz tőle egy régi balatoni déli-parti érzésünk, ahogy a sült hekk illata keveredik a Dunával és ameddig a szem ellát, retró mementókat látunk.

  28/45

  28. Skateparkok

  Messze vagyunk még Venice Beach-től, de a BMX-esek, gördeszkások és korisok is találhatnak maguknak ingyenes gyakorlópályákat, poolokat. Például az Erzsébet téren, az Óbuda Skateparkban, a Daru-domb skateparkban, a Zuglói skateparkban, a Nehru-parton vagy a XVIII. kerületi Bókay-kertben.

  Szórakozás

  29/45

  29. Budapest Jazz Club

  Heti 2-3 ingyenes jam session estével készül a Hollán Ernő utcai BJC, a város egyik legautentikusabb jazzklubja. Érdemes megtekinteni a pontos programot ITT, de általában a szerdák és a péntek-szombatok a közös örömzenélés estjei. 22:00-22:30-tól indul a jammelés.

  Tipp: akár egyedül is jó program lehet egy BJC-s jammelés, jól lehet ismerkedni zeneszerető közegben

  30/45

  30. Empathy Cafe & Bistro

  A Magyar Vöröskereszt saját kávézója közösségi összefogással jött létre. Jellegéből kifolyólag programjaik zöme díjmentes, legyen az kézműves workshop (ilyenkor a készített tárgyak a kávézó dekorját szolgálják majd, de a tudás marad a miénk), kóstolás, vagy akár akusztikus koncert.

  Tipp: Ha fogyasztanánk, azzal közvetlenül a karitatív szervezet munkáját támogatjuk!

  31/45

  31. Kincsem Park

  Hangulatos és szórakoztató elfoglaltság a lovira járás, ráadásul itt van nekünk a Kincsem Park, mely egész évben sűrű programtáblával szolgál. A hétvégi ügető és galoppversenyekre teljesen ingyenes a belépés, vagyis, ha nem annyira fogadnánk, csak kezdőként felülnénk a lelátóra, ezt díjmentesen megtehetjük.

  Tipp: Nézzük ki a szimpatikus lovakat és szurkoljunk értük!

  32/45

  32. Szimpla Kert

  A legendás Szimpla Kert az egyik legrégebbi romkocsmánk, ahol igazi kultúrmasszát találunk, hiszen minden turista legalább egyszer szeretne itt sörözni, megcsodálni minden apró kis részletét. A Kert programjait tekintve igen erős minden hét, ráadásul ingyenes aktivitásokról beszélünk. Tartanak lemezvásárt, szerveznek bolhapiacot, háztáji piacot is. A programokról bővebben ITT

  33/45

  33. Játszóház Projekt

  A Játszóház Projekt szerint a társasjáték a legújabb legális tudatmódosító. Ezen az elven haladván, rengeteg társassal, szuper közösséggel tartanak ingyenes játékesteket, Budapesten többnyire a Dürerben. Dixit, Ticket to Ride, Dobble, Fedőnevek – csak néhány a jobbnál jobb kreatív és közösségépítő társasból, melyekkel játszhatunk ezeken az esteken. Bővebb információk ITT

  Tipp: Ide akár egyedül is lehet érkezni, mert biztos, hogy számos jó fej emberrel ismerkedsz meg a játék hevében. 

  34/45

  34. Giero Pub

  A Paulay Ede utca egyik pincéjében minden este zene szól, rendkívül tehetséges cigányzenészektől. 1990 óta Gizi néni a pultos, "gyermekei" pedig a jelen és a jövő kiválóságai, az Akadémiáról vagy nagy zenekarokból. Betérni ingyenes, a zenei élmény is megfizethetetlen. Rendeljünk egy korsó sört és figyeljük a zenészeket a Gieróban!

  Tipp: Beszélgessünk, ismerkedjünk nyugodtan. A zene körülbelül 21:30-22:00 körül indul be...

  35/45

  35. Botellón Budapest

  A Botellón Budapest egy olyan szerveződés, mely köztéri zenélést, bulizást ígér résztvevőinek, különösen a melegebb hónapokban. 2015 óta tartanak Botellón bulikat, olyan helyszíneken, mint például a Múzeumkert, a Filozófusok Kertje, a Citadella vagy az Alagút teteje. A zenét, poharakat és a szemeteseket ők biztosítják, ránk bízzák az italt, ételt és a jó társaságot. 

  36/45

  36. Kvízestek

  Szeretitek a vetélkedőket? Nincs nálatok gyorsabb és ügyesebb csapat, aki ugyanúgy jó évszámokban, mint filmes kérdésekben? Nekünk a Quiznight játékai jönnek be a legjobban, nagyon profik, jó tematikákat állítanak össze és sokszor találkozhatunk ismerős arcokkal is, ha már többször részt vettünk valamelyik kocsmakvízen. A játék természetesen ingyenes, jelentkezzünk már most a következőre, csapatban, vagy csak néhányan. 

  Művelődés, ismeretterjesztés

  37/45

  37. Budapest Music Center (BMC)

  A Kálvin tér  szomszédságában elhelyezkedő Budapest Music Center (BMC) nem csupán zenei információs központ, ahol a magyar klasszikus és jazz-zenészek, valamint a magyar kortárs zenedarabok adatait nyilvántartják, hanem valódi kulturális központ. Ingyenes hangversenyek, filmklubok, beszélgetések közül válogathatunk aktuális naptárjukból. Többnyire csupán regisztrációhoz kötöttek.

  Tipp: előre tervezzük meg az érkezést, és regisztráljunk időben!

  38/45

  38. Kelet Kávézó és Galéria

  A Kelet nyitása óta igazi újbudai kedvenc, kávézó, galéria és könyvcserélő kuckó. Emellett pedig rengeteg szuper programmal készülnek, ingyenesen. Kerekasztal-beszélgetések, felolvasások, irodalmi és pszichológiai tematikájú estek, vitafórumok várnak. A legnépszerűbbek regisztrációhoz kötöttek, mivel véges a hely befogadóképessége. 

  Tipp: Járjuk végig a Bartók Bélát a kinézett keletes program előtt és galériákba is ugorjunk be!

  39/45

  39. Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

  A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és társintézményei (kerületi könyvtárak) számos ingyenes felolvasást, könyvklubot, sőt, ifjúsági írókurzust, vagy éppen filmklubot is tart. Különlegessége, hogy elismert kortárs írókkal, költőkkel, irodalmárokkal, professzorokkal, esztétákkal működnek együtt, így kialakítva egy hiteles és szerethető kultúrkört akár az anyaintézményben, akár a kijelölt könyvtárakban. Bővebb infó és időpontok ITT.

  Tipp: álljunk össze többen és együtt járjunk könyvklubba!

  40/45

  40. Művelődési házak

  Lehet, hogy nem a legdivatosabb manapság a környéken lévő művházba járni, de igenis érdemes néha utánakeresni, hogy milyen programokkal szolgálnak a kerületi központok. Sok közöttük az ingyenes családi program, foglalkozás, könyvklub, filmklub. Nem csak saját szórakoztatásunkra jön jól, hanem ismerkedhetünk a helyi közösséggel is.


  Tipp: Egy múltbéli összeállításban már szóltunk néhány kultikus művházról, viszont érdemes a nekünk legközelebbi hellyel megismerkedni és felmérni a programopciókat. 

  41/45

  41. Nyitott egyetemi előadások

  Személyes preferenciától függően a nagy budapesti egyetemek előadásaira is beülhetünk ingyen és bérmentve, ha érdekel valamely konferencia, szeminárium. Az ELTE programjait például ITT találjuk (külön alumnis programokat ITT is kereshetünk), a CEU-ét ITT. Nézzünk körül, hogy mi érdekelne igazán. 

  Tipp: ha nagy bennünk a kalandvágy és nosztalgiáznánk, sima, hétköznapi előadásokra is bármikor besétálhatunk.

  42/45

  42. Kultúrintézetek

  Ha különösen szeretünk egy-egy nyelvterületet, kultúrát, jó ötlet megnézni a kultúrintézetek programrendjét, hiszen kiváló programokkal készülnek, legtöbbször díjmentesen. A Camoes Intézetben fadoest, a Cseh Centerben filmvetítések, a Francia Intézetben építészeti vagy éppen irodalmi konferenciák, az Olasz Kultúrintézetben filmklubok, a Goethe Intézetben vetítések, beszélgetések is a programok között szerepelnek.

  Tipp: még, ha nem is beszéljük az adott nemzet nyelvét, de érdekelne a program, akkor is bátran menjünk el, hátha kedvet kapunk a nyelvtanuláshoz is. 

  Jótékonyság

  43/45

  43. Meseolvasás

  Az egész országban, ezen belül Budapesten is várják azokat, akik szebbé tennék a kórházban fekvő gyeremekek mindennapjait, elősegítenék gyógyulásukat. A Gyógyvarázs programmal ezt megtehetjük webes felolvasással, akár kollegáinkkal összefogva, de egyénileg is. 

  44/45

  44. Állatotthonos kutyasétáltatás

  Az állatotthonokban új gazdira váró kutyusokat önkéntesek sétáltatják. Keressetek fel egy közelben lévő menhelyet és jelentkezzetek be hozzájuk segíteni. Csak az időtökre van szükség, cserébe jót tesztek egy vagy több kutyával. Fontos, hogy, ha elkezdtétek a segítséget, rendszeres legyen, hiszen a menhely lakói várni fognak! 

  45/45

  45. Budapest Bike Maffia

  2011 karácsonyán indult el az azóta is lelkesen és sikeresen működő civil szervezet, a Budapest Bike Maffia. Rendszeres jótékonysági akcióikhoz bármikor csatlakozhatunk, legyen az a Vitamin Kommandó, a közösségi főzés és étalosztás, a Pacsi, de akár a szervezet háttérmunkáját is jó szívvel segíthetjük. 

  Cimkék

  Hasonló tartalmak

  Szabadidő

  Kiscelli To Go – Lajta Béla 150

  A Kiscelli Múzeum négyalkalmas városi sétasorozat negyedik, egyben utolsó megállója a Rákóczi út és a Vas utca Lajta Béla által tervezett épületei: az egykori Budapest-Erzsébetvárosi Bank Székháza, ma a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Vasedény épülete valamint a Vas utcai egykori Főváros VIII. kerületi felső kereskedelmi iskola, ma Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Széchenyi István Kereskedelmi Technikum épülete.

  Szabadidő

  A Buitenzorg-lak kertje nyomában

  Március 8-án egy különleges sétán zarándokolhatjuk végig a kertben látható, szuvenírként hazahozott vagy utólag megrendelt keleti műtárgyakat, megismerve az Ázsiában őshonos növényeket, a kínai és japánkerti elemeket.

  Szabadidő

  Így cicáztunk régen Budapesten – Kedvenc képeink a Fortepanról

  Legyen szó aranyos házi cicusokról, a macskakiállítás szépségeiről vagy éppen metrón utazó cicákról, a Fortepan bővelkedik a jobbnál jobb képekben.

  Neked ajánlott

  A