„A polgárok bevonása és tudatosítás” kategóriában nyerte el az Európai Unió Kulturális Öröksége díját, azaz az Europa Nostra díjat az egyik kedvenc fővárosi fesztiválunk, a Budapest100.

Európa legrangosabb örökségvédelmi díját, vagyis Europa Nostra díjat nyert kedvenc budapesti kulturális-építészeti fesztiválunk, a Budapest100. 13 évvel ezelőtt még a 100 éves házakkal indult a programsorozat, de az eltelt években már a legkülönfélébb tematikákkal foglalkoztak a szervezők, így a Budapest100-nak köszönhetően már bejárhattuk a Nagykörút vagy a rakpartok házait, ahogy a Bauhaus-jellegű épületeket is. A programot viszont nemcsak a lelkes városjárók szeretik, hiszen a Budapest100 „A polgárok bevonása és tudatosítás” kategóriában elnyerte az Európai Unió Kulturális Öröksége díját, azaz Europa Nostra díjas lett.

Idén 21 ország 30 kiemelkedő, örökségvédelemmel foglalkozó kezdeményezése nyerte el az európai örökségvédelem legnagyobb elismerését. A 30 nyertest egy örökségvédelmi szakemberekből álló zsűri választotta ki a válogató bizottság előzetes értékelése alapján. Idén a díjra 35 európai országból pályáztak különböző szervezetek és magánszemélyek. 

Címkék