Megint egy apró, ám annál kedvesebb gerilla bronzszoborral gazdagodott Budapest, ezúttal mindenki kedvenc kétbalkezes Mekk mestere a Széll Kálmán téren tűnt fel.

Egy újabb aprócska kis bronzszobor tűnt fel a forgalmas Széll Kálmán téren. Mekk mester, avagy hivatalos nevén Mekk Elek, az ezermester Romhányi ‘Rímhányó' József tollából született meg, és a hetvenes évek közepén a Pannónia Filmstúdióban készített bábfilmsorozat volt, amely a mai napig generációk fiatalakorát kíséri végig.

Az aranyszívű, de örök kétbalkezes Mekk Mester házát bár 13 foglalkozást hirdető cégér díszíti, a valójában semmihez sem értő kecske inkább mindent csak elront, amihez hozzáér. A nagyjából 15-20 centiméteres szobor egészen eldugott helyen van a téren, a Vár felé vezető lépcsők egyikének az aljában. 

A Széll Kálmán tér amúgy már eddig sem szűkölködött az apró rejtett bronzszobrokban, találunk itt csigákat, pénztárcát, esernyőt és gördeszkát is. És nem is Mekk Elek az első kis mesefigura, aki felbukkant a budapesti utcákon, a budai Duna-parton a Ho-ho-ho horgász Főkukaca néz farkasszemet a Parlamenttel, a Szabadság téren pedig a Muppet Showból ismert Breki figyeli a járókelőket, valamint a Parlamenttel szemben egy kis tank is áll, 'Ruszkik haza' felirattal. Az eddigi legtöbb, spontán, egyik napról a másikra megjelenő apró szobor mögött Mihajlo Kolodko ukrán szobrászművész áll, kíváncsiak vagyunk, vajon a mostani is az ő alkotása-e?