A Margit- és a Hajógyári-szigeten is túl, Buda északi csücskén terül el a Római-part. Legendás zarándokhely azoknak, akik a napjukat vízparton töltenék, hekket vagy lángost falatoznának, és talán meginnának mellé egy korsó sört a friss levegőn. Az egész környék fel van töltve egy adag retró életérzéssel - felsorolni is nehéz lenne, hány büféből szöknek ki az ismerős illatok.

Az ikonikus helyek, mint az Evezős Sörkert, a Platán vagy a Csónakház Mulató mellé az utóbbi években felzárkózott a romkocsmás Két Rombusz, a csíkos nyugágyas Fellini, de a Nap bácsi kényelmes babzsákjairól vagy a Kupak és Dugó pizzáiról és sörválasztékáról sem feledkezhetünk meg. A Római-part „újhullámos” helyei közül a szabadstrand melletti Garden Placcot, vagy a csendesebb, árnyékos A Partot ajánljuk. Ha megéhezünk, a Miamor ételudvarba is betérhetünk, ahol többek között mexikói és vegán fogásokat találunk, a Minus11 fagyizó pedig egyenesen kötelező célpont, különösen ha gyerekekkel érkezünk.

A Római mindezek mellett népszerű kerékpáros útvonal és futópálya, de botokat hajigáló kutya-gazdik is gyakran feltűnnek a parton. Szóval ha jó az idő, ne késlekedjünk felpattanni az Árpád hídnál a 34-es buszra vagy a 13-as számú BKK hajóra!

Hasonló tartalmak

Admin mode