A Margit- és a Hajógyári-szigeten is túl, Buda északi csücskén terül el a Római-part. Legendás zarándokhely azoknak, akik a napjukat vízparton töltenék, hekket vagy lángost ennének, és talán meginnának mellé egy korsó sört a friss levegőn.

Az egész környék fel van töltve egy adag retró életérzéssel - felsorolni is nehéz lenne, hány büféből szöknek ki az ismerős illatok. Az ikonikus helyek, mint az Evezős Sörkert, a Platán vagy a Csónakház Mulató mellé az utóbbi években felzárkózott a romkocsmás Két Rombusz és a csíkos nyugágyas Fellini is. De nem feledkezhetünk meg a Golyósról sem, ahol a tűzrakó helynél grillezhetünk vagy bográcsozhatunk, a másik oldalon pedig petanque-ozni is tudunk.

Aki az „öreg motorosok” helyett a Római-part új szereplőire kíváncsi, annak kihagyhatatlan helyszín a Kupak és Dugó, ahol a kínálatban a klasszikus és válogatott sörök, borok mellett csapfoglalások és koncertek is szerepelnek. Ha pedig megéheznénk, akkor a Halkakas vízi fogásai közül válogathatunk, vagy kiváló nápolyi pizzát majszolhatunk, hála az Erzsébet térről és a Szigetről ismert Digónak.

A Római mindezek mellett népszerű kerékpáros útvonal és futópálya, de rendszeresen feltűnnek a botokat hajigáló kutya-gazdik is a parton. Ha jó az idő, ne késlekedjünk felpattanni az Árpád hídnál a 34-es buszra vagy a 13-as számú BKK hajóra!

Hasonló tartalmak

Admin mode