A VII. kerületben, a bulinegyed szívében található Gozsdu-udvar nemcsak a külföldiek, hanem az itt élők egyik kedvelt célpontja is, hiszen akár reggelizni, ebédelni, akár buli előtt vagy után térünk be ide, akkor is találunk kedvünkre való ételeket és italokat. A 10 helyszín között tel-avivi és amerikai konyhát, magyaros és nemzetközi ételeket kínáló éttermeket és bisztrókat, koktélbárokat, valamint éjszakai bárokat is ajánlunk, ahol hajnalig tart a buli.

Válogatásunk 1. részében 6 helyet mutattunk be a Gozsdu-udvarban a pékségtől az ázsiai konyhán át az olasz ízeket kínáló ételbárig. Most pedig jöjjön 10 olyan helyszín, ahova szívesen betérünk, akár a Dob utca, akár a Király utca felől érkezünk a hangulatos árkádok alá.

1/10

Jamie Oliver’s Diner Budapest

A Gozsdu-udvar Madách tér felőli oldalán találjuk Jamie Olivér második budapesti éttermét, ahol azonban nem az olasz ízek dominálnak, hanem a klasszikus amerikai konyha. Szerethető street foodokat kínálnak minőségi alapanyagokból, az eredeti recepteket követve. Az étlapon egyaránt szerepelnek hamburgerek, mély serpenyős pizzák, tészták, amelyekhez remek koktélokat is kortyolgathatunk. Ha szívesen ennénk egy Mac ’n’ Cheese-t krémes sajtszósszal, parmezánnal, pangrattatóval, friss salátával és fokhagymás kenyérrel vagy egy Mojo csirkeburgert marinált csirkemellel, avokádóval, friss salátával, kukoricasalsával és chimichurri joghurttal, érdemes betérni. Reggelire pedig amerikai palacsintát, tojásos ételeket és shake-eket is kínálnak, így nem is indulhatna jobban a nap.

2/10

Klikk Bistrobar

Klikk egy 60-as évek Amerikáját idéző igazi bistrobar, vagyis nappal könnyed ebédmenüket és bisztróételeket kínálnak, este pedig izgalmas koktélokat kevernek. 9 és 12 óra között reggelizhetünk náluk magyaros és nemzetközi fogásokat, majd déltől választhatunk az étlapról, a hamburger- és pizzalapról is egészen 21:45-ig, mivel a konyha ekkor zár. Ami viszont a legnagyobb előny, hogy a hét minden napján lehet számítani a Klikkre, ha egy hajnalig tartó buliról van szó, ahol mindig más és más DJ-k keverik a zenét.

3/10

Blue Bird Cafe

Blue Bird Cafe is az a hely, ahova már 9 órától beülhetünk egy angol reggelire vagy egy francia tojásra, majd 15 órától olyan finomságokat kóstolhatunk, mint a Ciao Bella! vagy Ave Ceasar! saláták, az Il Dolce Far Niente (vagyis ciabattába töltött mindenféle finomság az aszalt paradicsomtól az olivabogyón át a szőlőig rengeteg sajttal és pastramival), az Amore Mio (a töltött ciabatta kétszemélyes verziója) vagy a Donna Mamma Mia (giga méretű, négyszemélyes ciabatta), így mindenki megtalálhatja a nemzetközi konyha fogásai közül a kedvére valót, de kár lenne kihagyni megújult koktélkínálatukat is.

4/10

Piana Vyshnia

A Gozsdu Király utcai bejáratánál található Piana Vyshnia italbolt az ukrajnai Lvivből indult hódító útjára, ahol a meggylikőrkészítés több száz éves múltra tekint vissza. A „Részeg Meggy” alapvetően zenés bárként üzemel, így könnyedén töltik nekünk csurig a decis poharat az igen magas alkoholtartalmú (17,5%-os) likőrrel, amibe áztatott meggyet is szórnak. A látványos kinézetű bárban a likőr mellett Piana Vyshniá-s ajándéktárgyakat is vásárolhatunk, illetve gyakran belefuthatunk kóstolókba vagy élő zenés bulikba, akusztikus koncertekbe is.

5/10

Feri’s Kitchen

A Feri’s Kitchen tulajdonosai négy generációra visszatekintve mindkét ágon kiváló zenészek voltak, ezért nagyon közel áll hozzájuk a zene, amely az ételeik készítésénél a legtöbb inspirációt nyújtja. A tökéletes BBQ-ételek és a tengeri finomságok mellett magyaros ételeket is kínálnak, például marhapörköltet tarhonyával vagy sóletet, de az igen impozáns méretű steakeket sem érdemes kihagyni. Konyhájuk tényleg úgy működik, mint egy zenekar, amely többféle stílusban muzsikál.

6/10

Spritz Bár

A Spritz Bár nevéhez hűen egy remek koktélozó a Gozsdu-udvarban, így csak a délutáni órákban nyitnak. Igen hosszú koktéllappal rendelkeznek az Aperol Fashiontől kezdve a Hugón át a French 75-ig, de többféle gin-tonikot és borokat is kínálnak, mellé pedig választhatunk pizzát vagy antipastikat is egy vagy két főre. Food truckjaikkal a legnagyobb nyári fesztiválokon is találkozhatunk.

7/10

DiVino

A bazilika és a Lupa-tó mellett a DiVino Gozsduban is élvezhetjük egy fárasztó nap után az isteni borokat és szezonális ételeket. A legjobb magyar borokat kínálják, közel 120-félét kóstolhatunk a város egyik legnagyobb borteraszán, amely télen fedett, nyáron nyitott. A borok mellé tökéletes falatok dukálnak, például érlelt kézműves sajtok a Balatonról, sajttorta, kacsacomb burgonyafánkkal, valamint szezonális fogások. Randira, társasággal, egyedül bor mellett mélázva, szombat esti bulira vagy vasárnapi nyugodt beszélgetésekhez egyaránt ajánlott.

8/10

Puskás Gozsdu

A Puskás Gozsdu egy, az 50-es, 60-as évekből inspirációt merítő sportbár a bulinegyed szívében, ahol a dekoráció részét képezik a korabeli használati tárgyak. Akár kisebb, akár nagyobb társasággal érkezünk, itt meg tudjuk nézni a legizgalmasabb sportközvetítéseket, közben pedig válogathatunk az elsősorban magyar (például klasszikus gulyás) és spanyol konyha ihlette fogások közül, de akár pizzát vagy egy snacket is kérhetünk. Mellé pedig többek között koktélokat is választhatunk, illetve magyar pálinkákat és szeszes italokat. A meccsek után a bár átalakul egy laza, lounge hangulatú hellyé, ahol hajnalig tarthatnak a beszélgetések, nem csak a sportról.

9/10

Csicseri

A tel-avivi ízek szerelmese, a Kiss testvérpár először Győrben nyitotta meg a Csicserit, majd 2022-ben a Gozsduba is beköltöztek. Egyszerű, de nagyszerű és egészséges ételeket kínálnak elvitelre vagy helyben fogyasztásra. A falafelt, csirkét vagy halloumi sajtot pitába töltve vagy tányéron is kérhetjük, akár extra feltétekkel is, mellé salátákat választhatunk. Többféle frissen préselt juice-t vagy smoothie-t is ihatunk, de kávék, 3-féle chai latte, long drinkek, sörök közül is válogathatunk. Ha pedig desszerttel zárnánk az ebédet vagy könnyű vacsorát, akkor a citromtorta vagy a pekándiós brownie lesz a befutó.

10/10

Downtown

A The Downtown egy tágas és barátságos klub, amely széles koktélkínálat mellett a bisztrókonyhára is nagy hangsúlyt fektet, hiszen a rostlapon sült lazactól a séf hamburgerjén át a házi sült kolbászig sokféle étel közül választhatunk, de változó heti menü is kapható. Napközben a hely egy nyugodtabb-otthonosabb bisztró, éjjel pedig beindul a buli, az alagsori Aether klubbal kiegészülve.

Címkék