Keresés EN

új hely Gasztró

Zsiráf Tranzit

A Zsiráf csapata a régi hagyományokat tiszteletben tartva felkarolta a Kosztolányi Dezső téren bezárt Tranzit nevű helyszínt, és Zsiráf Tranzitként újra megnyitotta 2024 júniusában. Az egykori távolságibusz-pályaudvar váróterméből kialakított tér így újra élettel telt meg.

új hely Gasztró

Marumba

A Dobrumba és a Pingrumba keleti éttermek tulajdonosi köre gondolt egyet és egy más koncepciójú éttermet álmodott meg a Marumba személyében, ahol a Kárpát-medence konyhája van terítéken.

új hely Gasztró

Monalizza

A sok nápolyi pizzázó mellett ma már nem egyszerű kiemelkedni, de a Monalizzának sikerül, ugyanis valódi alázattal állnak itt a pizzához.

Gasztró

Megnéztük a Rira Vegan Foodot: ilyen ételeket akarunk enni ebben a kánikulában

Gyors, igényes, friss vega és vegán fogások az iráni konyha alapjaival Csikágóban: megnéztük a Rira Vegan Foodot.

Gasztró

Így nyaltunk egykor – Képgaléria a fagyizó Budapestről

A 18. század óta nyalunk. Persze először csak a kiváltságosoknak jutott fagyi, jóval később lett a gyerekek kedvence.

Gasztró

Hogy tényleg JÓL induljon a nap – A Mishto kávézó-reggelizőben jártunk

Bár hangzásra távol-keletinek tűnik, a hely neve romani (cigány) szó szanszkrit eredettel. Azt jelenti: ′jó, jól′. És aki betér ide, az jól is jár.

Gasztró

major

Történt egyszer, hogy a fekete kávés újhulláma Budaörsön is partot ért: így lett a major.

Gasztró

A Zsiráf viszi tovább a Kosztolányi Dezső tér meghatározó helyét

A Zsiráf a Tranzit Art Café régi hagyományait tiszteletben tartva felkarolta a régóta zárva lévő helyet, és Zsiráf Tranzit néven újranyitotta.

Gasztró

Dolcissima

A Dolcissima főcukrásza, Davide Deligio egyenesen Dél-Olaszországból, Bari városából költözött Budapestre, s immár 2015 óta kényezteti az édesszájú budaiakat, na meg az egész várost, turistákat és Budapestre kirándulókat.

Gasztró

Búsuló Juhász Étterem

A Gellért-hegy tetején, az azonos nevű buszmegállóhoz közel találjuk az 1937 óta működő Búsuló Juhász Éttermet. Ez egyrészt azt jelenti, hogy csodás innen a kilátás (amit méretes ablakokkal hangsúlyoznak), másrészt pedig azt, hogy sok éven át érlelt vendéglátással találkozhatunk itt.

Éjszakai élet Gasztró

Addicted2Caffeine

A Móricz Zsigmond körtérhez közeli Addicted2Caffeine valójában nem csak kávék, de borok elkötelezettje is. Beszaladhatunk egy kora reggeli filterkávéra, csak olyan újhullámosan, vagy jöhetünk friss croissant-t és mennyei szendvicseket reggelizni, uzsonnázni.

Gasztró

Troya Török Élelmiszer Üzlet

A Népszínház utcai Troya már több mint 10 éves múltra tekint vissza. Így hát volt ideje, hogy egy kiváló szortimentet építsen fel, ezért a török élelmiszerüzletben tényleg minden megtalálható, amit egy nagyon komoly, nagyon alaposan megírt török szakácskönyv alapanyagként kívánhat.