Keresés EN

Gasztró

Rákóczi téri Vásárcsarnok

A budapesti piacok sorában a Fővám téri után a másodikként épült fel a Rákóczi téri csarnok. A mai napig eredeti funkciójában működik, annak ellenére, hogy egy 1988-as tűzeset miatt teljesen fel kellett újítani. Odabenn sajtot, halat, húst, zöldséget, savanyúságot vehetünk, de nagyiféle street foodot  is kóstolhatunk. Ha pedig arra is kíváncsiak vagyunk, kik állnak a pult mögött, érdemes végignézni Déri Miklós fotósorozatát.

A csarnok egyébként a nyolcadik kerület egy szimbóluma és kapuja, olyan helyekkel a környéken, mint a Csiga, Oinos WineBar and Bistrot vagy Hintaló. És a paletta csak színesedik: 2018 tavaszán elindult a Rákóczi Kartell nevű kezdeményezés, hogy élettel töltse meg a csarnok körül árválkodó üzleteket.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A