A Rákóczi tér a felfutó negyedek közül az egyik legizgalmasabb, és napról napra lep meg minket egy-egy újdonsággal, újabb hellyel vagy kollaborációval. Így lett ez két vagány márka összeállásának az eredménye is: Horányi Kinga, az IKIIKI Jewelry és Kovács Adri, a Pleasure is pretty tervező–tulajdonosa úgy döntöttek, hogy színesítik a tér arculatát, és a Vásár utcában megnyitották közös spotjukat, a Hullám Stúdiót.

A Lollipop Factoryben kezdődött minden

Adri és Kinga a Lollipop Factoryben ismerkedtek meg és barátkoztak össze, ami anno még a Magyar utcában látta el menő ruhákkal és kiegészítőkkel azokat az embereket, akik vágytak valami különlegesebbre a fast fashion üzleteken túl. Akkoriban ott voltak megtalálhatók és kézzel tapinthatók a Pleasure is pretty ruhái és kiegészítői, illetve az IKIIKI ékszerei

Mindkét márkának már külön-külön is szépen fejlődtek a munkái, azonban nemcsak mint két személyiség találtak egymásra, hanem alkotásaikban is látták a közös metszetet, ezért együtt szerették volna függetleníteni magukat egy multimárkájú üzlettől.

A „lakásvásároktól” a saját stúdióig

Kezdetben Kinga lakásában indítottak pop-up-szerű vásárokat, amiket „shopoknak" neveztek el, de már nézelődtek, hogy hol tudnának állandó jelleggel működni. Majd adódott a lehetőség, hogy a Hurrikan Press printstúdió és független kiadó helyére „ússzanak be, így nem haboztak, és létrehozták a Hullám Stúdiót.

A név onnan ered, hogy a két tervezőben elég sok a közös pont. És bár a frazeologizmus szerint összecsapnak a fejünk felett a hullámok, itt pont ellenkezőleg történt, inkább egyszerre rezdülnek azok az energiahullámok, amelyek a fejükben történnek a tervezés során. A hullám szónak pedig alapból is van egy pozitív töltete, sokatmondó és formailag is rokonszenves mindkettejük számára.

A két márka vevőkörében is vannak átfedések, hiszen a színesség, az anyagtársítások, az izgalmas textúrák az IKIIKI-ben és a Pleasure is prettyben is erősen jelen vannak. Ezt szeretnék szemléltetni az általuk berendezett kreatív stúdióban is, ahol a lenti rész egy showroom, fent pedig a műhelyüket alakítják majd ki a későbbiekben.

Az IKIIKI ékszerei duplaöntéses eljárással, nemesfémből készülnek, és két fő vonal van, a monokróm és a színes. Ha pedig mellé tesszük a Pleasure is pretty színes táskáit vagy ruháit, akkor láthatóan egybecseng a két márka mögötti elképzelés, valamint az, amit lényegében képviselnek: színesség és egyediség minden mennyiségben! Az IKIIKI márka esetében például 

az ikiiki egy japán szó, ami azt jelenti, hogy élénkélettel teli, a Pleasure is pretty kifejezés pedig magáért beszél.

az ikiiki egy japán szó, ami azt jelenti, hogy élénkélettel teli, a Pleasure is pretty kifejezés pedig magáért beszél.

A zene mint inspirációs forrás

Kinga és Adri életében is meghatározó szerepet játszik az elektronikus zene, a technó, a house. Régebben sokat jártak a mára már (sajnos) bezárt, de egykor Budapest legkarakteresebb szórakozóhelyére, a Merlinbe. Adri márkájának neve pedig alapvetően egy magyarnémetfrancia elektronikus banda, a Rework Pleasure Is Pretty című számából, illetve albumából jön. 

Mindkettejük párja DJ, vagy régebben DJ-skedett, Kinga párja pedig mára már producerként tevékenykedik, így a mindennapjaikat is áthatja a zene. Az elektronikuszene-kultúra például a Pleasure is pretty fényvisszaverő szálas pulóvereiben is megtalálható. Kinga szerint pedig az alkotást nagyon meghatározza, hogy mit hallgat éppen, és az elektronikus zene azért vált úgymond droggá számára, mert még a monotonabb munkafolyamatokban is számít, hogy mit hallgat, mi az, ami előreviszi. 

Ezért az ékszerek előállításakor nem tudja elképzelni, hogy ne menjen valamilyen zene a háttérben. 

Ezért az ékszerek előállításakor nem tudja elképzelni, hogy ne menjen valamilyen zene a háttérben. 

A jövőben egyébként azt is tervezik, hogy kollaborálnak, és készítenek egy közös kollekciót, amit már meghintettek egy hullámmintájú póló megalkotásával.

Ha találkoznátok a tervezőkkel, a Pleasure is pretty merész forma- és színvilágú ruháival és kiegészítőivel, az IKIIKI egyedülálló ezüsthab ékszereivel, valamint legfrissebb alkotásaikkal, akkor csütörtökönként és péntekenként 1419 óra között ugorhattok be a Rákóczi tér szomszédságában található Hullámba.

Címkék

Elérhetőségek

Hullám Stúdió 1084 Budapest, Vásár utca 4. Facebook-oldal