Játszani mindenki szeret, mi egyenesen receptre írnánk fel, annyira jó néha kiszakadni a való világból és telepesek, hősök, tudósok vagy akár cicák bőrébe bújni a társasok segítségével. Egyre többen játszunk otthon, de mindig szuper program elmenni és kipróbálni valami újdonságot. Nem is beszélve arról, hogy akár barátokkal találkozunk, akár randizni megyünk, egy társasozással összekötött iszogatás vagy kávézás remekül összekovácsolja a társaságot. Rég volt már, hogy egy olyan listával jelentkeztünk, ahol végigvettük a kedvenc társasozós helyeinket, így most fejest ugrottunk a budapesti társasjátékbárok, -pubok, -kávézók és -klubok világába, és összeszedtük több mint 10 kedvenc helyünket, ahol belefeledkezhetünk a játék örömébe.

1/9

Ignác, a nyúl

1084 Budapest, Német utca 23.

A Játszóház Projekt megkerülhetetlen fogalom Budapesten, immár 10 éve szerveznek hétfőnként több száz fős társasjátékos rendezvényeket Budapesten, jelenleg a Mixát Udvarban. A Játszóház saját társasjátékos kávézója, az Ignác, a nyúl 2021 nyarán nyitott meg a VIII. kerületben, így már a hét minden napján elérhető a körülbelül 200 darabból álló játékgyűjteményük. Az Ignácba nemcsak a társasok miatt térünk be szívesen: a világos, utcafrontos üzlethelyiség pont olyan, mintha a saját nappalinkba csöppennénk, sőt nyáron még a teraszra is kiülhetünk. Az étel- és italválaszték is különleges: cseh sörök, kézműves szörpök, levendulás rozéfröccs, rumos kakaó és házi chai latte vár ránk. Ha pedig megéheznénk, saját készítésű vega és vegán grillszendvicsek közül válogathatunk. Ha idejük engedi, a pultosok szívesen segítenek a játékválasztásban és a szabálymagyarázatban. Az Ignácban többségben vannak a könnyed parti- és családi játékok, így teljesen kezdőként is bátran ellátogathatunk hozzájuk, de komolyabb stratégiai játékok is akadnak szép számmal. Egy biztos, Monopolyt, Hotelt és egyéb retró játékokat ne keressünk, mert itt csak olyan társasok vannak, melyek a játszóházas csapat szigorú „jójáték-szűrőjén“ már átmentek.

Fontos tudnivalók: 

 • Facebook
 • Weboldal
 • Nyitvatartás: H–Cs: 16:00–22:30, P–Szo: 14:00–23:00, V: 14:00–22:00
 • Játékdíj: az első óra 400 Ft / fő, minden további megkezdett óra +300 Ft / fő

2/9

Board Game Café

1094 Budapest, Ferenc körút 17.

A Board Game Café Budapest igazi kuriózuma, ugyanis ők a főváros első társasjátékos kávézója. A polcokon több mint 1100 játék vár ránk, amelyek között találunk legújabb kiadású és népszerű társasokat, régi klasszikusokat és rejtett gyöngyszemeket. A játékokat típusonként és összetettségi szint szerint rendezték el a polcokon, ezzel a választást is jelentősen megkönnyítik. A Board Game Café kiadókkal is együttműködik, hogy mielőbb megismerhessük az új játékokat, sőt magyar játékok fejlesztését is támogatják. A társasozáson felül remek kávékat ihatunk, finom szendvicseket, házi süteményeket és kézműves söröket kóstolhatunk, de ami igazán egyedi, az a társasjátékos élmény és hangulat. A Board Game-ben részt vehetünk szervezett játékos eseményeken, tartanak játékbemutatókat, tematikus játékheteket, tesztelőalkalmakat és sok más izgalmas programot. A teljesen automatizált foglalórendszer garantálja, hogy kényelmesen foglalhassunk asztalt és időben jelentkezhessünk a korlátozott résztvevőszámú bemutatókra. Ha már megérkeztünk, akkor az étel- és italrendeléssel sem kell bajlódnunk, ezt akár az asztalunktól is elküldhetjük a QR-kódos étlap segítségével.

Fontos tudnivalók:

 • Facebook
 • Weboldal + asztalfoglalás
 • Nyitvatartás: H–Cs: 15:00–23:00, P: 15:00–24:00, Szo: 12:00–24:00, V: 12:00–22:00
 • A játékdíj felnőtteknek 950 Ft / fő minden megkezdett 3 órára, amelyet a játékok és a játékhely használatáért számítanak fel a játékasztal elfoglalásától kezdve. Gyerekeknek (14 éves korig) kedvezményes a játékdíj, 475 Ft / fő minden megkezdett 3 óra.

3/9

Game Up Pub + Game Up 2 (régen Társa’s Játék Bár)

1066 Budapest, Zichy Jenő utca 4. és 1137 Budapest, Katona József utca 21.

A Game Up Pub 2016 áprilisában nyitotta meg kapuit a Zichy Jenő utcában, és azóta is nagy népszerűségnek örvend, olyannyira, hogy az évek alatt ki is nőtték a helyet, ezért nemrég megnyitották a második egységüket a Katona József utcában, az egykori Társa’s Játék Bár helyén. A Game Up 1-ben több mint 350 játék közül válogathatunk, és inkább olyan, kisebb társaságoknak ajánljuk, akik akár belevetnék magukat egy hosszabb stratégiai játszmába. Itt két különterembe vonulhatunk el társasozni, és külön pluszpontot érdemel a kiváló világítás, amit direkt úgy terveztek meg, hogy akár egy 4 órás játék során se fáradjon el az ember szeme. A Game Up 2-t inkább a nagyobb társaságokra szabták,széles asztalok és nagy befogadóképessége miatt a partijátékokon van a hangsúly. Itt is két terem vár ránk, ahol egyenként akár 30-35 fő is kényelmesen elfér, és a világításra itt sem lehet panasz. Étlen és szomjan egyik helyen sem maradunk: csapolt és üveges sörök, borok, röviditalok és rengeteg koktél vár ránk, de választhatunk melegszendvicsek, snackek közül is, sőt akár az egész társaság osztozhat a nagy snacktálakon. Az biztos, hogy mindkét Game Upban igazi társasos hangulatban és felejthetetlen élményekben lesz részünk, és természetesen bármikor kérhetünk segítséget szabálymagyarázatban, vagy ha elakadunk egy játékkal.

Fontos tudnivalók:

 • Game Up Pub Facebook
 • Game Up 2 Facebook
 • Weboldal asztalfoglalás
 • Nyitvatartás: Game Up Pub – H: 16:00–22:00, K–Sz: 16:00–23:00, Cs–P: 16:00–01:00, P: 16:00–01:00, Szo: 14:00–01:00, V: 16:00–22:00, Game Up 2 – H: zárva, K–Szo: 16:00–24:00 V: zárva
 • Játékdíj: 500 Ft / fő, amennyiben az adott személy fogyasztása meghaladja a 3000 Ft-ot, a játékdíjat elengedik. Egyben fizetés esetén minden 3000 Ft egy játékdíj levonását jelenti.

4/9

Játsz/Ma Társasjáték Kávézó

1053 Budapest, Reáltanoda utca 16.

A Játsz/Ma Társasjáték Kávézót az Astoria közelében találjuk, a 300 négyzetméteres térben három terem várja a játékosokat, ahol akár 130 ember is tud egyszerre társasozni. A három terem közül az egyik teljesen elszeparált VIP-helyiség, melyet rendezvényekre is kibérelhetünk. A Játsz/Ma-ban több mint 500 társasjáték közül választhatunk, de a szám folyamatosan növekszik, mert a magyar és a külföldi társasjáték-kiadókkal is jó viszonyt ápolnak. Azonban a polcokra nem minden játék kerülhet fel, a Játsz/Ma csapata folyamatosan teszteli a társasokat, és csak azok lesznek a gyűjtemény részei, melyek valamilyen szempontból egyediek, vagy egyenesen rejtett gyöngyszemnek számítanak. Játékot választani nem mindig könnyű, ezért igyekeztek a polcokra egyedi szempontok szerint felhelyezni a gyűjtemény darabjait, így találhatunk társasokat randihoz, családi összejövetelhez, de választhatunk veszekedős vagy épp surlódásmentes játékok közül is. A játékválasztásban és a szabálymagyarázatban a játékmester felszolgálók segítenek eligazodni. Ha épp nincs kivel társasoznunk, akkor bátran keressük fel a Játsz/Ma Társasjáték Klub eseményeit, ezenkívül a kocsmakvízek is népszerűek, és külön pluszpont, hogya helyben készült, friss, meleg ételek is a társasok után kapták nevüket.

Fontos tudnivalók:

 • Facebook
 • Weboldal + asztalfoglalás
 • Nyitvatartás: H–K: zárva, Sze–Cs: 15:00–22:00, P: 15:00–24:00, Szo: 14:00–24:00, V: 14:00–22:00
 • Az asztalfoglalás 3 órára szól, amennyiben szeretnénk tovább maradni, azt a szabad helyek függvényében tehetjük meg. Az asztalfoglalás díja: felnőtteknek 990 Ft / fő / 3 óra, gyerekeknek (6–12 éves korig) 495 Ft / fő / 3 óra

5/9

Barcraft

A fővárosban számos olyan helyet találunk, ahol a társasjátékok mellett egyéb szórakozási lehetőségek, digitális- és szerepjátékok is várnak ránk. Budapesten 2015-ben a Corvin negyedben nyílt meg Magyarország első e-sport-bárja, a BarCraft. Olyan közösségi tér létrehozása volt a cél, melyben a játékoké és a játékosoké a főszerep. Az egyedi tematikájú, gamer-geek-atmoszféra és a számos játéklehetőség hamar népszerűvé vált, így a következő években további BarCraftok nyíltak országszerte, a fővárosban három ponton található egy-egy BarCraft, mindegyik saját tematikával és egyedi hangulattal. A viktoriánus steampunk téma szerelmesei a budai BarCraftban találják meg a helyüket, a filmrajongók a Corvinban fogják meglelni a számításukat, a hamisítatlan fantasytaverna-hangulatért pedig a Nyugati pályaudvar melletti bárba érdemes betérni. Mindegyik BarCraftban külön társasjátékos termet találunk, a Nyugatinál van a legnagyobb kínálat, ott több mint 300 társas közül válogathatunk, de a másik két egységben is akadnak szép számmal játékok. A széles társaskínálat mellett különleges geekkoktélok isgondoskodnak a jó hangulatról. 

Fontos tudnivalók:

 • Facebook: BarCraft NyugatiBarCraft CorvinBarCraft Buda
 • Weboldal
 • Nyitvatartás: BarCraft Nyugati – H–Cs: 16:00–24:00, P: 16:00–02:00, Szo: 14:00–02:00, V: 14:00–24:00, BarCraft Buda – H–Cs 16:00–24:00, P: 16:00–01:00, Szo: 14:00–01:00, V: 14:00–24:00, BarCraft Corvin – H–Sz: 16:00–24:00, Cs: 16:00–01:00, P: 16:00–02:00, V: 16:00–24:00
 • Amennyiben kedvünk támadt egy jó ital mellett társasjátékozni a bárban, azt 600 Ft / fő befizetése és 1000 Ft kaució ellenében tehetjük meg, ekkor egész napos lehetőséget biztosítanak az összes játék kipróbálására.

6/9

Enter Bar

Az Enter Bar a Bartók-negyed vonzáskörzetében várja az offline és az online játékosokat egyedülálló társasjáték-kínálattal és játékkonzolokkal. A játékos kikapcsolódást házi fantáziakoktélok, finom gasztrokocsmaételek és snackek ízesítik meg, miközben kényelmesen helyet foglalhatunk a termek egyikében. A személyzet kedves, segítőkész, szívesen magyaráznak szabályokat vagy mutatják meg a játékok beállításait, és gondoskodnak arról, hogy jó élményekkel gazdagodjanak az idelátogatók, hiszen ez egy családi vállalkozás gamerektől gamereknek. Jelenleg több mint 80 társasjáték közül válogathatunk, a könnyebb partijátékoktól az összetettebb stratégiai társasokig, de a készlet folyamatosan bővül újdonságokkal. Jelenleg a játékok használatának nincs külön díja, fogyasztás mellett igénybe vehetjük őket. Kvízestek, társasjátékos események és csapatépítők számára is szuper hely az Enter Bar, mely így igazi közösségi térré válik.

Fontos tudnivalók:

 • Facebook
 • Weboldal és asztalfoglalás
 • Nyitvatartás: K–Szo: 17:00–23:00
 • A játékok használatának jelenleg nincs külön díja, méltányos fogyasztás mellett használhatók.

7/9

Vault 51 – Gamer Bar

A Vault 51 Gamer Bart az Oktogon közelében találjuk, ahol egy fárasztó nap után garantált a kikapcsolódás. 6 gamer PC és 4 konzol mellett több mint 200 társasjáték vár ránk – a Catan telepeseitől a Star Wars: Rebellionig. A 110 férőhelyes gamerkocsmában 2 szinten tudunk helyet foglalni, és 6 különböző tematikus teremben társasozhatunk, szerepjátékozhatunk, vagy igénybe vehetjük az online játékokat is. Ha megéheznénk vagy megszomjaznánk, akkor szuper street food fogások közül választhatunk, és 50-féle tematikus koktél közül kérhetjük ki kedvenceinket, az biztos, hogy a Star Wars, a Harry Potter, a Stranger Things vagy a Witcher rajongóinak már csak a gasztronómiai élmények miatt is érdemes ellátogatniuk ide, aki pedig remek hangulatban szeretne társasozni, az is mindenképp keresse fel a Vault 51-et.

Fontos tudnivalók:

8/9

MATE Társasjáték Klubok és Társas Központ Egyesület

Ha szeretnénk egy közösséget találni, és partnereket a társasozáshoz, annak legegyszerűbb módja, ha belépünk egy társajátékklubba. A Magyar Társasjátékos Egyesület, azaz a MATE egész évben szervez rendezvényeket, és számos klubot üzemeltetnek, ahol általában szombatonként gyűlhetünk össze társasozni. Budapesten a Kőbányai Kulturális Központban, a XII. Kerületi Művelődési Központban, az Ibis Styles Budapest Centerben és az Anduril Lángja Klubban játszhatunk, az utóbbi helyen csütörtökönként van társasos klubdélután. A különböző klubokban az egyesület játékai közül is választhatunk, de ha csak egy helyre van szükségünk, ahol összegyűlhetünk a barátainkkal vagy a családdal, és saját játékot vinnénk, akkor is bátran becsatlakozhatunk. A MATE-t érdemes figyelemmel kísérni, ugyanis ők ítélik oda 2010 óta a Magyar Társasjátékdíjat, amellyel a játékválasztást segítik, és számos rendezvényt szerveznek, ahol gyakorlott játékmesterekkel és saját játékkészlettel érkeznek. A Társas Központ Egyesület minden szerdán 17 és 22 óra között vár minket a Virág Benedek Házban, ahol közel 2000 társasjátékkal és kártyajátékkal lehet játszani, a belépő 500 Ft, amit a bejáratnál lehet megváltani, de érdemes belépni az egyesületbe, mert a tagoknak ingyenes a belépés, és lehetőségük van a kölcsönzésre is.

Fontos tudnivalók:

 • MATE Facebook és weboldal
 • Kőbányai Társasjátékos Klub – időpont: minden hónap 2. szombatján, nyitás: 11:00, zárás: 19:00, helyszín: Kőbányai Kulturális Központ 40-es terem, 1105 Budapest, Szent László tér 7–14.
 • MOM Társasjátékos Klub – időpont: minden hónap 3. szombatján, nyitás: 11:00, zárás: 22:00, helyszín: XII. Kerületi Művelődési Központ, 1124 Budapest, Csörsz utca 18.
 • IBIS Társasjátékos Klub – időpont: minden hónap 4. szombatján, nyitás: 12:00, zárás: 22:00, helyszín: Ibis Styles Budapest Center, 1074 Budapest, Rákóczi út 58.
 • Anduril Lángja Klub – időpont: minden csütörtökön, nyitás: 18:00, zárás: 23:00, helyszín: 1133 Budapest, Visegrádi utca 83/C, bejárat az épület háta felől
 • Társas Központ Egyesület Facebook és weboldal
 • Klub – időpont: minden szerdán 17:00 és 02:00 között, helyszín: Virág Benedek Ház, 1013 Budapest, Döbrentei utca 9.

9/9

Boltok, kávézók, bárok, ahol társasozni lehet

Ha nem kifejezetten társasjátékbárba szeretnénk menni, de szívesen levennénk a polcról egy-egy játékot kávézás közben, vagy kártyáznánk egyet két sör között, akkor számos olyan helyet találunk Budapesten, ahol ezt megtehetjük. Vannak társasok a Gólyában, a Jenő Bárban, a Csiga Caféban, a Café Ponyvaregényben, a Fecske Presszóban, a Down Under Barban vagy a Szia Bárban. A Kálvin tér közelében lévő, több évtizedes múltra visszatekintő CDFŰ Kultúrpincében is találunk számos társast, és nem mellékesen: teát. A listát folyamatosan bővítjük, így ha van olyan kedvenc helyetek, ahol társasozni is lehet, írjátok meg nekünk az info@welovebudapest.com címre!

Meg kell még említenünk a HammerTime Cafét, mely főleg a Warhammer játék szerelmeseit várja egy hatalmas terepasztallal és szakbolttal, de náluk is találunk társasokat, sőt, akár saját társassal is beülhetünk hozzájuk. Számos társasjátékboltban is kipróbálhatjuk a játékokat, a Ráday utcában található Gémklub – nevéhez híven – nemcsak boltként, de klubként is üzemel, a Reflexshop üzleteiben a társasokat ki is próbálhatjuk, pénteken és szombatonként pedig klubot is üzemeltetnek, a Tuan Kiadóban és a Phantom Gamesben klubalkalmokon és különböző eseményeken próbálhatjuk ki a játékokat. A Pagony Játékházban főleg a gyerekeknek és a kisebb korosztálynak találunk játékokat, de itt is vár játéksarok és kipróbálható társasok. A Szellemlovasból és a Cinkelt Kockából játékokat tudunk kikölcsönözni, a Metagame pedig komoly versenyeket szervez. 

Ha érdeklődünk a társasjátékok iránt, akkor érdemes felkeresni az ország egyik legnagyobb Facebookon, akik szintén szerveznek találkozókat és programokat, ráadásul egy remek térképet állítottak össze, ahol boltok, társajátékbárok és -klubok között böngészhetünk. 

Címkék