A tavaszi Étterem Hét után ősszel ismét 11 napon át várnak minket az ország – és a főváros – válogatott éttermei az eseményre összeállított 3 fogásos, fix árú menüsoraikkal.

Az Országos Étterem Hét eseményét 2011 óta rendezi meg a szervező DiningCity azzal a céllal, hogy minél szélesebb réteg ismerhesse meg a hazai prémiumkategóriás éttermek kínálatát, konyháját, specialitásait. Az eseményre évente kétszer, tavasszal és ősszel kerül sor. 2022. október 6. és 16. között mintegy 130 étterem részvételével 11 napon keresztül várják a vendégeket az éttermek 3 fogásos menüsorai, jellemzően az adott étterem repertoárja legjavát képviselve.

A menüárak három kategóriába sorolhatók. A vendéglátóhelyek egy része 4900 Ft-tól, a prémiumkategória indulói 6900 Ft-tól, míg az exkluzív besorolású éttermek 9900 Ft-tól kínálják a 3 fogást, szervizdíjjal együtt. Mindezeken túl a részt vevő éttermek egy része szintén kedvező, kiegészítő felár ellenében még szélesebb választékkal készül azoknak, akik mélyebben is megismerkednének egy-egy konyhával. Egyes esetekben kifejezetten ritka és különleges fogások is bekerülnek a kínálatba. Az éttermek olyan alapanyagokhoz nyúlnak a kínált fogások elkészítésekor, mint a keszthelyi tokhal, a fürj, a Szent Jakab-kagyló, a polip, a vaddisznó, az ördöghal, a kardhal. Olyan ételek közül választhatunk például, mint a konyakos libamájbrűlée, a bikavéres marhapofa, a rántott süllőpofa, a kakasramen, a hargitai csorba, a magyar tarkasteak, az argentin rib-eye steak vagy a pirított borjúmirigy.

Az előzetes asztalfoglalás ezen a weboldalon lehetséges. A foglalható helyek száma limitált, mivel a részt vevő éttermek a foglalási lehetőségek kialakításakor figyelembe veszik az adott étterem nagyságát, az átlagos forgalmat az adott időpontban, és ehhez igazítják a fogadható vendégek maximális számát.

A programba bekapcsolódott budapesti éttermek listája itt található. A budapesti és környéki éttermek közül többek között olyan helyek csatlakoztak az eseményhez, mint az Aranybástya, a Bigfish Lánchíd Restaurant & Bar, a Byblos libanoni étterem, a Dabas Deli · Bistro, a Felisa Tapas Bar, a Fióka Étterem, a Fuji Japán Étterem, a Gundel Étterem, a Kata laktóz- és gluténmentes étterem, a Matild Café & Cabaret (Matild Palota), a Mozata libanoni étterem, a Paletta Budapest, a Pesti Chutney indiai étterem, a St. Andrea Restaurant vagy a Szaletly Vendéglő és Kert, úgyhogy idén ősszel bőven lesz miből válogatni.

Címkék