Nem kell messzire utaznunk, hogy pár órára Spanyolországban érezzük magunkat, hiszen májusban a Bazilika szomszédságában megnyitott a Felisa Tapas Bar, ahol a pazar ételektől kezdve a remek spanyol italkínálaton át a mediterrán hangulatig megelevenedik a pezsgő latin életérzés. A spanyol konyha minden ízével találkozhatunk, az ínyenctapasoktól kezdve a tenger gyümölcsein át a churrosig.

A Felisa Tapas Bar május közepén tárta ki először kapuit a nagyközönség előtt, ahol a vendégek belekóstolhattak a spanyol konyha legjobb fogásaiba, miközben a flamencotáncosok és a pezsgő latin zene társaságában úgy érezhették, hogy egy estére Andalúziába csöppentek. A megnyitót követően szerencsére már mindennap élvezhetjük a spanyol konyhát és a mediterrán hangulatot, ráadásul a jó idő beköszöntével a terasz is nyitva van, ahonnan csodás kilátás nyílik a Bazilikára.

A Felisa Tapas Bart Nagy Felícia álmodta meg, akihez közel áll a gasztronómia, hiszen édesapja viszi a töretlen népszerűségnek örvendő Nagy Fa-Tál Konyháját, mely a magyaros ízeket és tradíciókat képviseli. A Felisával azonban valami újat akartak hozni a budapesti gasztrotérképre és behozni a Bazilika környékére a spanyol életérzést, a lassú tapasozás és a közösségi csemegézés élményét. A 11-féle ízletes tapas mellett a Felisában autentikus spanyol főételek, levesek és desszertek is várnak ránk. Az alapanyagok nagy része Spanyolországból érkezik, így megkóstolhatjuk a hagyományos szárított iberico sonkákat, az ízletes mediterrán sajtokat, a padronpaprikát és a roppanós olívabogyó-válogatásokat. 

paradicsomlevest mintha csak egy spanyol nagymama készítette volna, a navarrai bárányborda pedig szinte elolvad a szánkban. Desszertfronton is a kedvencek kerültek az étlapra, így nem hiányozhat a katalán krém vagy a churros sem. Az italkínálat is a legjobb spanyol bárokat idézi, a tradicionális borok mellett ihatunk cavát (azaz spanyol pezsgőt) és kóstolhatunk malagai desszertborokat, de a házi receptek alapján készült koktélokat sem érdemes kihagyni. A Felisa Spritz alapja az aperol, de a körteszirup csavar egyet igazán rajta. 

A Felisa Tapas Bar nemcsak a tradicionális fogásokkal, de a pazar enteriőrrel is Spanyolországot idézi, ráadásul a felszolgálók spanyol ajkúak, és a séf 30 évet élt Malagában, így tényleg nemcsak a hangulat, de a fogások is igazán autentikusak. Hétköznap is érdemes beugrani egy ebédre vagy vacsorára, de hétvégente flamencoest, borvacsorák és latin dallamok is várnak majd ránk.

Címkék

Elérhetőségek

Felisa Tapas Bar 1051 Budapest, Zrínyi utca 16. Facebook-oldal