gasztró

szerkesztés

Pazar vacsorahelyszínek romantikus ínyenceknek különleges alkalmakra

Szerzők

  • We Love Budapest

2022. 12. 07. 11:56

Az év végén érdemes (lenne) kicsit lelassulni, visszavenni az egész éves tempóból, átgondolni az esztendőt, és nemcsak mások ajándékain törni a fejünket, de saját magunknak is örömet okozni. Akik fogékonyak a gasztronómiai élményekre és szeretteikkel, barátaikkal, kedvesükkel költenének el egy-egy fantasztikus vacsorát, azok az ünnep közeledtével már elkezdenek zsizsegni, és vagy új hely után néznek, vagy egy rég vágyott étteremálmot pipálnak ki. Ebből a listából válogatva persze egész évben alkalmat csinálhatunk az étkezésből.

Fotó: Parisi Passage Café & Brasserie

Párisi Passage Café & Brasserie

1/12

1053 Budapest, Ferenciek tere 10.

Több Infó

Címkék

A helyszín magáért beszél: nem biztos, hogy tudnánk impozánsabb belső teret mondani, mint a pompás Párisi Udvar, ahol a Párisi Passage Café & Brasserie étterme jóvoltából egy egész teadélutánt vagy az ünnepre hangolt vacsorát is eltölthetünk. Lutz Lajos executive chef szerint a meghitt decemberi napokra összeállított menüben jó, ha az újdonság mellett a hagyományos ízek is megjelennek. A bajai halászlé és a töltött káposzta például nem volt kérdés, hogy bekerül az ajánlatba. Külön forróital- és koktéllappal is készültek. Ember legyen a talpán, aki nem bámészkodik folyamatosan a kupola irányába, de bizton állíthatjuk, az étterem fogásai is fejedelmiek.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Stand25 Bisztró

2/12

1013 Budapest, Attila út 10.

Több Infó

Címkék

2017 óta létezik a Stand25 Bisztró. Szulló Szabina és Széll Tamás a gulyással, a rakott krumplival és a somlóival ment mennybe, és ezt a komfortvonalat azóta is tartja. Csúcsminőségben ehetjük az ismert magyar és nemzetközi klasszikusokat (például francia hagymalevest vagy cordon bleu-t), de hamar átlényegülnek, és mi is paradigmát váltunk. Jobban mondva megismerkedünk az ő tolmácsolásukban a tűpontos, csalhatatlan bisztrós gasztronómiával és a sokszor unásig ismételt, még közepesre is aligha elkészített ételek kifogástalan verzióival. Látni, élvezni kell. 

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Laurel Budapest

3/12

1073 Budapest, Kertész utca 29.

Több Infó

Címkék

A belső VII. kerület legszorgalmasabb pincehelyiségében olyan munka folyik Mede Ádám konyháján, ami nemcsak precíz és megfontolt, de szárnyalóan kreatív is. Szokás dobálózni a be nem tartott ígérettel, hogy egy fine dining étterem laza, de a Laurelben tényleg nem kell félni attól, hogy előkerül a cloche (fém ételfedő búra) és a fehér kesztyű, ők másképp oldják meg az elegancia kérdését  egy-egy ételben, borpárban találjuk meg azt. Vegán és húsos kóstolómenü közül lehet választani, az ünnepekre pedig akár egy gondosan összeállított gourmet-dobozban is ajándékozhatunk Laurel-élményt, néhány azonnal fogyasztható csemege társaságában. 

Fotó: Forgács Zsuzsi - We Love Budapest

SHO restaurant, bar & cafe

4/12

1117 Budapest, Buda-part tér 3.

Még csak első lépéseit teszi a SHO restaurant, bar & cafe a BudaParton, de érdemes lesz odafigyelni rá. A nappali, fényes, tágas, természetközeli anyagokban bővelkedő belső tér este meghittebb hangulatúra vált. A SHO-ban olyan zseniális fogásokkal találkozhatunk, melyeket Huszár Krisztián álmodott meg a maga sajátos és igazán emlékezetes módján. A divathullámokkal szemben haladó, kiváló konyhát visznek, az itteni ízek feledhetetlenek lesznek, pláne ha a szokásos helyett a progresszívebb stílust szeretjük. A fine bisztró jelleg miatt a jóllakás is garantált, nem lesznek aprók a fogások.
(x)

Fotó: Caviar & Bull

Caviar&Bull Budapest

5/12

1073 Budapest, Teréz krt. 43–49.

Címkék

Nincs óriási médiavisszhang a Caviar&Bull körül, pedig a 2017 óta létező étterem nagy kedvenc a stílust kedvelő külföldiek körében, sőt lokális törzsközönsége is van a helynek. Aki úgy dönt, hogy Tivadar György séfre és Hegedűs Tamás étteremvezetőre bízza magát és vacsorapartnereit, az nem fog csalódni. Az étterem nevének megfelelően az étlapon nagy szekciót tesz ki a kaviárválogatás és steak kínálatukban sem fogunk csalódni, sőt! A kortárs és kozmopolita névvel jelölt degusztációs menükön felül á la carte is lehet rendelni az étteremben. Magas minőségű alapanyagokból magas minőségben készítik az ételeket, ezeket pedig úgy prezentálják, hogy hol a tálalás, hol a mellé kínált ital jelent még valami pluszt. Válasszuk akár a közönségkedvenc tokaji mangalicát, akár az étterem ikonikus homár popcornját, egy laza, mégis kellemesen elegáns estére számítsunk. A szervíz magas minősége, az ételekhez, italokhoz és a felszolgáláshoz is értő gondos személyzet jelenléte pedig további garancia számunkra, hogy jól érezzük magunkat.  

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

SALT Budapest

6/12

1053 Budapest, Királyi Pál utca 4.

Több Infó

Címkék

A Michelin-csillagos SALT Budapest csapatmunkája minden este óriásit szól, a vacsorára érkezők szeretik figyelni, ahogy a vendégtérben közel kerül hozzájuk a műhelymunka, az étterem szellemisége. Tóth Szilárd kétségkívül egy varázsló, aki úgy idéz meg emlékképeket, hogy valójában nem is tudunk róla, hogy volt ilyen emlékünk. Legyen az egy füstös íz, egy semmihez sem fogható textúra, gyógynövényes felütés vagy otthonos aroma. A ház egy olyan ajánlatot is kínál, ami magában foglalja a vacsorát, az étterem fölötti butikhotelben töltött éjszakát és egy reggelit a rooftopon, a SOLID-ban. 

Fotó: Bobo Restaurant

Bobo Restaurant

7/12

1022 Budapest, Marczibányi tér 7.

Több Infó

Címkék

A Haris Park Bobója sokkal több az eszményi kertnél és esküvői helyszínnél, hiszen a Budai Polgári Lövész Társaság egykori neoreneszánsz épületében pazar, stílusos tereket alakítottak ki bensőséges, nagypolgári ebédek és vacsorák kedvéért. Sissi-rajongóknak pedig pluszinfó, hogy a magyar királyné is bálozott a Bobo épületében. Karácsonyi séfajánlatuk a klasszikusok mellett a modern fantáziákra is támaszkodik (például: harcsahalászlé belsőségekkel, kolozsvári rakott káposzta, kacsamell mogyorós gnocchival, szegfűszeges-gyömbéres jus-vel). Koktélokban akár alkoholmentes vonalon is megmutatják magukat, amennyiben autóval érkezünk, ami a privát parkolóban vár meg minket. Ha mégis koktéloznánk, a ház Haris Ginjét ajánljuk alapnak, amit díszdobozban, ajándékként is meg lehet vásárolni.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Robinson Étterem

8/12

1146 Budapest, Városligeti-tó

Több Infó

Címkék

Több mint 30 éve bizonyítja László Árpád és a városligeti Robinson, hogy minden városnak szüksége van egy vízparti, parkkal körülvett, mégis urbánus étteremre. Sok érán túl vannak, trendek jöttek-mentek, de örök maradt a lelkesedés, a jó minőség, a budapestiek fejében élő legendárium, hogy ez a hely nívós és alkalomra való. A kilátásra nem panaszkodhatunk, a közelmúltban modernizált vendégtér is hangulatos, fényekben pedig mindig is élen járt a Robinson, tehát az ünnepi atmoszféra is adott. Magyar klasszikusaik tisztességgel készülnek, de a josperes „nagy húsok”, steakek is megérik a kóstolást. 

Fotó: Aranybástya

Aranybástya

9/12

1015 Budapest, Csónak utca 1.

Címkék

Szebb panorámát nem is kívánhatnánk: az Aranybástya kilátása úgy változik évszakról évszakra, ahogy Budapest is cseréli a ruháit. Már eleve élményszerű egy ennyire kedvező kilátással bíró étteremben ülni, hát még, ha az adventi lelassuláshoz vagy a két ünnep közti pihenős napokhoz választjuk vacsorahelyszínnek! A konyha főnöke, Papdi Zsolt felhasználja mind a nemzetközi inspirációkat, mind a hazai alapokat. A mostani választékból személyes kedvence a vörösboros marhapofa pityókás nudlival. Az étel savasságát a marokkói sós citrom és a tárkony adja, illetve fehérrépapüré is társul az előbbiekhez. László Péter cukrászséf is idomul a nemzeteken átívelő hitvalláshoz: az ünnepre a saját Paris–Brestjét ajánlja, az égetett tészta krémes mogyorósságát a mentás citromsörbet frissíti.
(x)

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Déryné Bisztró

10/12

1013 Budapest, Krisztina tér 3.

Több Infó

Címkék

Mindegy, hogy brunchra, ebédre vagy vacsorára érkezünk, a budai Déryné hamar ünnepi hangulatba hoz: dekorból, süteményillatból nincs hiány, de Mariah Carey szerencsére nem dalol a hangszórókból. A mindig elegáns és kiemelkedő kiszolgálásáról is híres helyen garantált, hogy elégedettek leszünk, de véleményünkre őszintén kíváncsiak az esténk házigazdái is. Sok a nemzetközi felütés, hogy mindenkinek kedvére tehessenek, az étterem konzekvens ebben, sosem csapott át magyaros vonalra például, de az ázsiai hullámot is elkerülte. Most éppen polipsalátát, míkonoszi bárányragut, homárhússal kínált spagettit és menő steakeket is rendelhetünk, ha úgy döntöttünk, náluk töltjük el a várva várt esténket. 

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Prime Steak & Wine

11/12

1051 Budapest, Sas utca 18.

Címkék

Kevés a budapesti steakhouse: az idén tízéves, Sas utcai Prime viszont sosem inogott meg, nem tért le a prémiumhús útjáról, nem változtatott koncepciókat. Glamúros belső tere és szaftos húsai tekintélyt parancsolnak, de legalábbis pár órára elvisznek egy olyan világba, ahol a hús az uralkodó. Rendelhetünk ausztrál wagyuból, de Dél-Amerika különlegesen finom marhahúsainak legjava is evidencia náluk. Ha különleges alkalom lévén kinéztük magunknak a Tomahawk vágási módú „nyeles” prémium-marhaszeletet, akkor azzal kápráztatnak el. Különleges felszolgálási módot követnek a Prime-ban, már ezért is érdemes egyszer meglátogatni őket. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

NOBU Restaurant

12/12

1051 Budapest, Erzsébet tér 7–8.

Több Infó

Címkék

Egy legenda Budapesten, ahová mindenképp el kell menni egyszer, ha az ember rajong a japán konyháért és a szusiért. Bízhatunk a világsztárokban, ők is lelkesen járják a NOBU-kat. Az ausztrál kontinensen és Dél-Amerikán kívül mindenhol jelen van az étteremlánc, jelenleg 50 egységgel. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy nálunk is elérhetők a luxusmárka kiváló japán ételei, és az úgynevezett nikkei konyha (peruijapán fúzió) egyes fogásait is megkóstolhatjuk náluk. 

Hasonló tartalmak

Admin mode