Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Egy hónapon keresztül most a Deák téri Bamba Marhában is kipróbálhatjuk a smash burgereket

Pop-up smash burger hónap a Bamba Marhánál – a Deák téri egységben megkóstolhatjuk, hogyan kódolták Jancsa Janiék a legújabb burgertrendet.

Gasztró

Megérkezett az idei nagy budapesti fagyikörkép

Korábbi facebookos kérdésünkre érkező ajánlások, saját kedvencek, tippek alapján nyakunkba vettük a várost, és közel 70 fagyizót próbáltunk ki. Ezek alapján állítottuk össze a nagy fagyikörképünket, amibe közel 40 hely került be, ahol különlegesen finom fagylaltot vagy más hűsítő, jeges nyalánkságot, parfétortát, esetleg granitát találtunk. Listánkat folyamatosan bővítjük majd, hiszen jónak ígérkező cukrászdák készülődnek a nyitásra. A fagyizás megfizethető, gyors öröm, így sokan azt a helyszínt szeretik a legjobban, ami a legközelebb van hozzájuk, azonban a listánkban szereplő fagyizókért érdemes akár hosszabb kitérőt is tenni.

Mondanánk, hogy könnyű dolgunk volt, de ez korántsem volt így. Amikor a Facebookon feltettük kérdésünket, megannyi tipp, kedvencajánlás érkezett. És tényleg igyekeztünk megnézni, kipróbálni megannyi fagyizót, cukrászdát olvasói ajánlásra. De sok esetben csalódtunk. Nem egy-egy fagyizó vagy cukrászda felkészültségével volt a gond, hanem – bevalljuk – el lettünk kényeztetve. Kiváló fagyikkal, ízekkel, érezhető elhivatottsággal. Ezért sokszor az átlagos csak utánzata volt azoknak az etalonfagyiknak, amelyekre tényleg rá tudjuk húzni a bármikor, bárhonnan megindulunk érte plecsnit. Vannak hibátlan kedvenceink és abszolút remek szereplők is. Feltüntettük azokat a helyeket, ahol eddig mindig kiemelkedő, vitathatatlanul hibátlan fagyikat ettünk, akik nem kötnek kompromisszumokat. Viszont, ahogy ígértük, egész nyáron résen leszünk, és folyamatosan frissítjük az adatbázist.

1/37

Szaletl

Szeretjük a Szaletly konyháját, hitvallását és az egész jelenséget, hogy újra nagypolgári étterem üzemel a Stefánián. De a fagyispultjuk sem semmi, zseniális fagylaltokat készítenek, ízesen, zamatosan, természetközeli formában. Semmi vakítás, okoskodás, csak a kiírt íz, 100%-osan. A nyár egyik kedvenc fagyizója lett, ráadásul kedves maga a kis bódé és a hozzárendelt székek és napernyők. Jó a gyümölcsös-krémes ízek aránya is. 

 • Ár: 95 Ft / dkg
 • WLB-tipp: fekete ribizli-juzu, indiaimangó-sorbet, málnás étcsoki

2/37

fazekas

Fazekas Ádámék munkásságát nyitásuk óta figyeljük, egyszerűen minden dicséretet, rajongást megérdemelnek elhivatottságukkal és persze hibátlan fagylaltjaikkal. Olaszországban előzte be a fagylaltok talján mestereit, a frutta di pistacchio fantáziafagyi is aranyérmet kapott, mindig szerepel a kínálatban szerencsére. Ízeik tökéletesek: a málna olyan, mintha egy marék gyümölcsbe harapnánk, a sütis fagyik tele vannak az adott süteménnyel. Bárhonnan szívesen megindulunk a Csömöri útra, csalhatatlanok!

 • Ár: 90 Ft / dkg
 • WLB-tipp: franciakrémes, frutta di pistacchio, málna
 • Mentes ízekből sincs hiány.

3/37

Sissi Fagyizó

Koncz Andrea a Gödöllőről indult, de már az ország több pontján fellelhető (például Balatonakarattya, Veresegyház) Sissi tulajdonosa és ötletgazdája. Arról is híresek, hogy számos klasszikus monarchiabeli sütemény fagyiverzióját elkészítik, továbbá tényleg természetes ízeik miatt, prémiumminőségű alapanyagok felhasználásával váltak makulátlanná a fagylaltjaik. Élmény a Sissiben fagyizni, nagyon komolyan veszik a szakmát, és az évek alatt úgy tapasztaltuk, kimerülhetetlen a kreativitásuk. 

 • Ár: 95 Ft/dkg
 • WLB-tipp: Boldogasszony csipkéje, bazsalikomos sült áfonya lágy kecskesajttal, egyszerűen túrógombóc
 • cukormentes és laktózmentes ízek

4/37

Cioc

Cioccolatte fagyizót már a város két helyén találunk, ugyanis az első, a Pozsonyi úti üzlet után, két éve a BudaParton is nyitottak egy egységet. A fagyizók tulajdonosa egy olasz, illetve olasz gyökerekkel is rendelkező házaspár, Szilvia és Giuliano, akiknek közös szenvedélye a fagylalt, olyannyira, hogy egészen Olaszországig mentek, hogy a legjobb helyről tanulhassanak. Nyaranta különleges utazásra is indulhatunk velük, az évente megrendezett Sweet Escape alkalmával, amikor hetente új, egy-egy távoli ország különleges gasztronómiáját felidéző imitált ízt próbálhatunk ki. A különlegességek mellett több gyümölcsfagyi is megújult náluk, ezekhez őstermelőtől érkezik az alapanyag, most pedig még magasabb gyümölcstartalommal készülnek. 

 • Ár: klasszikus ízek 550 Ft, gourmet-ízek 600 Ft (1 kenés kb. 50 g) 
 • WLB-tipp: málna, sós pisztácia

5/37

Diamante Fagyizó

A Diamante már hosszú évek óta Gazdagrét kedvenc fagyizója, azonban annyira kiemelkedik ebből a kategóriából, hogy érdemes ide akár messzebbről is ellátogatni, ráadásul egész évben nyitva vannak. A fagyimester, Jóri-Hegedűs Szilvia neve ismert lehet azok körében, akik szeretik az édes gombócokat, ugyanis több hazai versenyen szerzett már dobogós helyezést olyan különlegességekkel, mint a tejföl karamellás grillázzsal vagy a sós vanília ropogós tökmagpralinéval. 

 • Ár: 500 Ft (1 kenés kb. 50 g)
 • WLB-tipp: céklás erdei gyümölcs, tejföl karamellás grillázzsal
 • Mindig vannak mentes ízek is.

6/37

Giand

Három fiatal olasz alapította a Giandót a Haris közben, ahol a kedves kiszolgálás mellett a fagyi iránti mediterrán szenvedély is kézzelfogható. Egyre újabb dobásokkal készülnek, a többféle pisztáciafagyi és a nagyon gyümölcsös ízek mellett már saját jégkrémeket és fagyiszendvicset is kóstolhatunk náluk, sőt affogato, vagyis egy gombóc fior di lattével felszolgált fekete is akad. 

 • Ár: 100 Ft / dkg (1 kenés kb. 50 g)
 • WLB-tipp: mangó, fior di lattés jégkrém (1990 Ft) 
 • Cukormentes ízek is vannak.

7/37

minus

Hűvösvölgy után már a Római-parton is megtaláljuk a Minus11 kompromisszummentes fagyijait, amelyek ugyan cukormentes formában nem érhetők el, de kiváló alapanyagokból készülnek. Mindkét helyen egyszerre 10-10 ízt kóstolhatunk, amelyek között állandó, illetve szezonális finomságokat is találunk. 

 • Ár: 560 Ft / gombóc
 • WLB-tipp: muscovado, karibi cucc 

8/37

anjuna

A városban már több helyen is találkozhatunk az Anjuna pálcás fagyijaival, amelyeket több ízben is kipróbálhatunk üzleteikben, az alap jeges finomságot pedig mázakkal és többféle szórással szabhatjuk az igényeinknek megfelelőre. Idén pálcás gofrikkal is újítottak, amelyeket szintén különböző feltétekkel, gyümölcsökkel tehetünk még izgalmasabbá.
 

 • Ár: 1 jégkrém 1250 Ft 
 • WLB-tipp: cukormentes mangó-maracuja 
 • cukormentes jégkrémek

9/37

Cloud9

Mi jártunk abban a Szentendrei úti műhelyben, ahol a Cloud9 jeges édességei készülnek, ám azok, akik nem ilyen szerencsések, már több mint 50 helyen megtalálhatják ezeket a finomságokat. A fagyik hűsítő édességét, frissítő ízeit és a sütik izgalmas textúráját kombináló Cloud9 desszertek nemcsak nagyon finomak, de csodásan szépek is. A termékek közül pedig nemcsak magunk, de kedvencünk számára is válogathatunk, ugyanis kutyafagyi is van. 

 • Ár: 1409 Ft-tól (Kifli.hu-n)
 • WLB-tipp: sós karamell-piemonti mogyoró
 • cukormentes, tejmentes, vegán ízek

10/37

HK Ice Cream

Huszáréknál, a Vietnámigulyásban tavaly még pezsgős tejkrémfagyi hömpölygött a soft ice gépből, de a 2023-as trend nem más, mint a rizsfagylalt. Krémes, és pont annyira édes, hogy még nem émelyítő. Naturális, hófehér, hűvös, és jólesik az ázsiai ételek után. Ha a Frankel Leóban leveseznénk, vagy a bomba gyozákból burkolnánk be minél többet, az édes vietnami palacsinta desszert helyett nyáron válasszuk a rizsfagyit! 
 

 • tejmentes fagyi 

11/37

Daubn

A legendás óbudai Daubner gombócos fagyijai helyett mi a parfétortákért rajongunk. Hogy van-e ebben nosztalgia, az nem kérdés, de tényleg értik a műfajt. Amikor egy kerti partin meglátjuk a hőtartós dobozt, és aztán előbukkan a fagyos tejszínburok, gyorsan beindul a pavlovi reflex is. A tripla csoki, a narancsos trüffel és a Sacher is kiváló, nyári szülinaposoknak jó szívvel ajánljuk! 

 • Ár: 6700 Ft-tól
 • WLB-tipp: narancsos trüffel 

12/37

Brúnó

Fabio Marconi séf 2017-ben nyert világbajnokságot eredeti szicíliai granitájával, amihez nem kell messzebb utaznunk, mint a Kolosy téri Brunóba, ahol egyszerre többféle ízt is megkóstolhatunk az üdítő nyalánkságból, mivel adagonként mérik. A granita a jégkásához hasonló, vizes alapú desszert, de az állaga egészen más, ennél jóval finomabb. Ha erre járunk, érdemes a fagyikat is kipróbálni, amik hasonlóan ízletesek, ezekből egyszerre mintegy 20-féle helyben készült típust tartanak. 


 • WLB-tipp: málna, mangó
 • tejmentes fagyik
 

13/37

Gelateria Pichler

Daminiczki Balázs fagyijánál csak egy dolog lehet finomabb, Damniczki Balázs fagyija kürtőskalácsban. A Gelateria Pichler éppen ezt az élményt hozta el nekünk, ugyanis a jéghideg krémes gombócok külön erre a célra fejlesztett, ropogós kürtősben érkeznek, a teret pedig bejárja a karamellizálódó cukor összetéveszthetetlen illata. A kevésbé édesszájúak gyümölcsfagyival, a hedonisták pedig pisztáciakrémmel vagy (az élvezeteket halmozva) több gombóc fagyival is kérhetik. Visszajáró vevőként pedig hűségkártyát is kérhetünk, melynek segítségével minden ötödik kürtőskalácsunkat ingyen vásárolhatjuk meg. 

 • Ár: 2000 Ft (2 gombóc kürtőskalácsban)
 • WLB-tipp: sós karamell 
 • cukormentes ízek

14/37

Gelarto Ros

Idén a Szent István-bazilika környékén már két helyen (a kisebbik üzlet jelenleg átalakítás alatt van) várnak minket a finom, abszolút Insta-gyanús, rózsa alakú fagylaltok. Idén egyébként nagykorú lett a Gelarto Rosa, 18. szülinapjukon pedig a vásárlók kapnak ajándékot, ugyanis 5 új ízből álló, alkoholos fagyival is ünnepelhetünk velük.
 

 • Ár: 1300 Ft (kis adag, 2 íz)
 • WLB-tipp: vanília, proseccós barackfagyi 
 • vegán fagylaltok

15/37

málna

Az idén is az év cukrászdájának megválasztott Málna családi vállalkozás, elsősorban sütemények készítésével foglalkoznak, de a fagylaltjaik is hasonlón magas színvonalat képviselnek. Az ízes keneteket dekára mérik, de nem lepődnek meg azon sem, ha egyszerre többféle ízből próbálnánk ki akár nagyon keveset, bármekkora adagot kérhetünk. Egyszerre általában 8-féle típust tartanak. 

 • Ár: 500 Ft (1 kenés kb. 50 g)
 • WLB-tipp: fekete ribizli, sós karamell

16/37

erdős

Bár az Etele tér szinte teljesen átalakult az elmúlt időszakban, egy dolog megmaradt: a nyári estéken a sarkán kígyózó sor. Nem kell megijedni, azért nem kell hosszan várakozni, éppen annyi időnk van, hogy kitaláljuk, melyiket választjuk az itt található ízletes fagyik közül. Az Erdős és fiai Cukrászda már tíz éve a város egyik kedvence. A családi vállalkozást az édesapa, Erdős Norbert indította, aki Olaszországban szeretett bele a fagyiba, majd hosszú évek kísérletezése után döntött amellett, hogy megnyitja saját cukrászdáját. A megújulás itt is állandó, az alapízek mellett pedig olyan különlegességeket is tartanak, mint a mandulás mandorlo vagy a tökmagfagyi, általában kb. 20 ízből választhatunk. 

 • Ár: 590 Ft (1 kenés kb. 50 g) 
 • WLB-tipp: mangó, sós karamell, tripla pisztácia
 • diétás és mentes ízek

17/37

Gelateria Vittorio

Nemcsak jó fagyi, de az olasz tömegkultúra szerethető oldala, a Bud Spencer-filmek világa és a foci is fontos szerepet kap a Visegrádi utcai üzletben, aminek fagyimestere az olasz Vittorio. Egyszerre általában kicsit több mint tíz íz közül választhatunk a fagyizóban, a hely elé kiülve pedig olyan érzésünk lehet, mintha valahol Rómában ennénk a fagyit. Igazi környékbeli kedvenc, amiért azonban nekünk is megéri nagyobb kitérőt tenni. 

 • Ár: 500 Ft (1 kenés kb. 5 dkg)
 • WLB-tipp: tejmentes málna, Inter (fehér csokis fagyi, a kedvenc focicsapat után szabadon)
 • tejmentes ízek

18/37

Balatoni Fagyizó

Összesen három XVIII. kerületi helyszínen kereshetjük fel a Balatoni Fagyizókat, melyek 1989 óta szolgálják a fagyikedvelőket. Ugyan mi most a főzött fagyira fókuszálunk, azért érdemes megjegyezni, hogy többféle jégkása és a jó öreg gépi csavaros fagyi is elérhető náluk. Rengeteg íz közül lehet választani, mind gyümölcsösökben, mind krémes fagyikban erős a felhozatal. Bevalljuk, mi a picit natúrabb és kevésbé édes fagyikat részesítjük előnyben, de nagyon is értjük, hogy miért ekkora közönségkedvenc a három Balatoni. Örömmel észleltük, hogy a gyümölcsös alapú fagyikban rostokkal, gyümölcsdarabokkal találkoztunk.
 

 • Ár: 450 Ft / gombóc
 • WLB-tipp: málna, vaníliás-gránátalmás pisztácia, meggyes sportszelet
 • diétás változatok 

19/37

Bonbonier

Eddig többnyire télen, a bonbonok és a csokik miatt látogattunk az üzletbe, de nyáron a fagylaltokat is érdemes kipróbálni. A hűsítő gombócok csak természetes anyagokból készülnek, az egyik leglágyabb és gyümölcsösebb ízt várhatjuk tőlük a városban. Egyszerre általában 10-14 típus közül választhatunk. 


 • Ár: 550 Ft (mentes ízek: 600 Ft)
 • WLB-tipp: mézes füge, mindenmentes erdei gyümölcs
 • cukormentes, tejmentes, gluténmentes ízek

20/37

Rumba Fagylalt by Sissi

A budakeszi Rumba nem bízta a véletlenre, és egy nagyágyú fagylaltjaival látja el a környékbelieket: a gödöllői Sissi csodás fagyijait árulják, egész menő palettával. Ember legyen a talpán, aki a szupermarketes bevásárlás után a forró nyárban ne kívánna rá legalább egy ízre. Vagy kettőre... nem is folytatnánk. Kedves, mosolygós kiszolgálásra számítsunk, és a Sissi műhelyének legjavára!


 • Ár: 95 Ft / dkg
 • WLB-tipp: minden, ami fentebb (a Sissinél) kedvencként lett megjelölve
 • cukormentes és tejmentes ízek
 

21/37

Gelmondo

Komolyan veszik a fagylaltokat a Gelmondóban is. Mikor beköszönt a szezon, a Lövőház utcai fagyizó igazi bázis a környéken lakóknak, akik olasz életérzésre és minőségi fagyikra áhítoznak. Pultjukat roskadásig megtöltik mind gyümölcsös, mind krémes ízekkel, de kiváló kávét is árulnak. Szeretünk a sétálóutcán ülve megfeledkezni mindenről, és csak lapátolni befelé a kompromisszummentes fagyikat

 • WLB-tipp: csokis keksz, pisztácia, Eszterházy
 • cukormentes és vegán verziók
 

 

22/37

Mamo

Immár két helyen, a Ráday utcában és a Tompa utcában is beállhatunk a MAMO fagylaltozó soraiba  mert azért általában nagy a tumultus náluk. Olasz fagylalttal dolgoznak, körülbelül 120-féle ízt variálnak és írnak fel a pult mögötti falra. Ízeiket gombócozás helyett inkább lapáttal kenik, valódi olasz módra. Mi inkább a krémes változatokat részesítjük előnyben, úgy vettük észre, abban erősebb a MAMO. Általában 15-féle fagyit tartanak egyszerre. Kedveled az affogatót? Elkészítik neked!

 • WLB-tipp: mangós joghurt, pisztáciás mandulakrém
 • cukormentes és tejmentes ízek

 

23/37

I Love gelato

I Love Gelato  oké, mi is! A Mester utcában járva könnyedén megtudhatjuk, hogy merre van a fagyizó, mivel általában hangos gyerekzsivaj szűrődik ki odabentről vagy a teraszról, ahol a kicsik már melegítik a szülőket, hogy kevés volt az a két gombóc. Mindig sokféle ízt tartanak, és ezek javarészt különlegesebb fajták, szimplább fagyikat ritkán tesznek a pultba. Meglepő párosításokból nincs hiány: stracciatella bazsalikommal, netán tonkabab mályvateával? Keresd ezeket a kacifántos ízeket a IX. kerületi fagylaltozóban!
 

 • Ár: 500–600 Ft / íz
 • WLB-tipp: földimogyoróvajas-karamellás banán, bármelyik kávés fagyi, Opera
 • cukormentes, tejmentes ízek 

24/37

Artigiana Gelati

A Csaba utcai fagyizó egészen pontosan 33 éve fix pontja Budának. Ide járnak mindazok, akik a hagyományokra esküsznek, és úgy vallják, a fagylalt szülőhazája Olaszország, az igazi mesterek az ott tanultakra alapozva kenik a tölcsérekbe a mannát. Generációk tanulták meg, hogy a Csaba utcai olasz fagyi csalhatatlan, és ugyanolyan minőséget hoz, mint amit a Mediterráneumban diktálnak. 

 • WLB-tipp: málna, banános csoki, Opera
 • laktózmentes és vegán verziók
 

25/37

Fragola

Óriási szerencse, hogy a Fragola annyi budapesti helyszínen jelen van, hiszen amint meglátjuk a már ikonikussá vált, epres dizájnt (a fragola jelentése eper), örömmel nyugtázhatjuk, hogy helyben vagyunk. A minőség állandó és remek, már 12 éve. Mindegy, hogy gyümölcsfagyiról, krémes fantáziáról vagy mentes változatról van szó, mindig intenzív és emlékezetes ízeket kapunk. Minden évben vannak újdonságok, a trendet nemcsak követik, de diktálják is

 • WLB-tipp: Nutella, grépfrút, citrom-menta, campari-narancs
 • cukormentes és vegán ízek

26/37

naspolya

A nyers vegán Mekkában jártunk, és örömmel konstatáltuk, hogy már egy korrekt méretű fagyispult is ki lett tolva a Káldy Gyula utca frontjára nézve. Imáink meghallgattattak  gondolják a Naspolya törzsvendégei, és azok a növényi étrendet követők is, akik annyira nem sütisek, de a fagyinak nem tudnak ellenállni. Most eljött az idejük, ebben pultban ugyanis csak vegán fagyit találni, ezek közül pedig jó pár cukormentes is. Pisztácia és mogyoróscsoki-sorbet-ként, krémes alap nélkül? Damniczki Balázs oldotta meg a nehéz feladatot, segítségével pedig a Naspolya örömmel tesz eleget a vegán fagyirajongóknak

 • WLB-tipp: mangó, cukormentes kókusz, vilmoskörte
 • Minden fagyi vegán, ezáltal tejmentes, de cukormentes változatokat is kínálnak.

27/37

Kedveskrém

Bájos, mediterrán hangulatú kis téren találjuk a kedves kis üzlethelyiséget, ahol minden fagyinak lelke van. Szó szerint, ugyanis mindegyik ízt megszemélyesített kis figurák fejeznek ki, amitől gyerekként és felnőttként is még nagyobb kedvünk lesz kipróbálni a fagyikat. Egyszerre általában 8 ízt találunk a hangulatos pultban.

 • Ár: 600 Ft / gombóc
 • WLB-tipp: fahéjas szilva, málna, őszibarack
 • cukormentes és tejmentes ízek

28/37

Pomo D

Már akkor kiváló fagyit mértek az Arany János utcában, amikor még nem volt ekkora a választék, és csak néhány pontot jelöltünk be a budapesti fagylalttérképünkön. Változnak az idők, közben szerencsére sok pazar fagyizó született, de a Pomo D’Oro még mindig kedves a szívünknek. Náluk ettünk először szuper pisztáciát itthon, ott értettük meg, hogy a mangófagyi hiába édes, mellé jön a kis savanykás felütés is, és a fior di lattét sem tudjuk megunni. A mai napig mindig betérünk legalább egy gombócra, ha arra járunk. 

 • Ár: 590/690 Ft / íz
 • WLB-tipp: pisztácia, fior di latte, sós karamell 

29/37

Azúr

Újlipótvárosban két helyszínen is nyalhatunk az Azúr fagyijaiból: a Pozsonyi úton és a Kárpát utcában is jelen vannak, szerencsére! A majdnem 10 éves márka igazán szerethető koncepciót alakított ki: semmi sincs túlbonyolítva, finom fagyit mérnek egy körülbelül 120 ízes portfólióból. A kis teraszkákon időzve és sétálva is fogyaszthatjuk az ízeket. Kiemelnénk, hogy bármikor jártunk eddig az Azúrokban, mindig mosolygós és segítőkész volt a kiszolgálás. Ha nem tudunk dönteni az ízek kapcsán, bátran kérjünk egy kanálnyi kóstolót, nem fogják leharapni a fejünket, inkább örülnek, hogy megfontolt fagyirajongók vagyunk.

 • Ár: 480 és 560 Ft között / íz
 • WLB-tipp: eper-licsi, Alphonso mangó, cukormentes kókusz
 • Mindig találunk cukormentes és tejmentes ízt is. 

30/37

Kő fagyi

Az ismert mindszentkállai fagyizó 3 éve nyaranta már a Bartók Béla úton is segít lehűteni az arra sétálókat. Általában egyszerre mintegy 20 fajta fagyit kóstolhatunk náluk, amikhez Olaszországból is érkeznek alapanyagok, a gyümölcsöket viszont magyar kistermelőknek köszönhetjük. Az ízekre az egyszerűség jellemző, nincsenek 3-4 ízből álló költemények és fantázianevek, vannak viszont alkoholos fagyik és szezonális kedvencek.


 • Ár: 500 Ft / gombóc
 • WLB-tipp: sörfagyi, bodza (szezonális)
 • tejmentes, cukormentes fagyik

31/37

Mikrokosmos

A Bartók Béla út az idén a Kő fagyi? a Bartókon mellett nyílt Mikrokosmosszal lett igazi fagyinagyhatalom. A hely a hét éve működő családi vállalkozás, a Füge bolt és kávézó új fagyizója, ahol a tőlük megszokott finomságokkal várnak bennünket. Az új üzletben 24-féle íz közül választhatunk, ezek között akadnak szezonális különlegességek, az állandó kínálatban pedig gyümölcsfagyik, sajttorta és csokis ízek szerepelnek. 

 • Ár: 500 Ft / gombóc (különleges és mentes ízek: 650 Ft)
 • WLB-tipp: mangó, mandulás narancs
 • cukormentes fagylaltok

32/37

Ideál

Zugló desszertezője a franciás vonalat képviseli, és nem győzzük időnként megkóstolni újdonságaikat. Viszont mivel Gogolák Csaba és Kohlmann Eszter a süteményekben profik, a cukrászda fagyikínálatát évek óta Damniczki Balázsra bízzák. A székesfehérvári fagylaltmester pedig elhozza a kedvenceket és az újdonságokat is. Legutóbb éppen a túróscsusza íz miatt ugrottunk be az Ideálba, még épp el tudtuk csípni a szalonnapörcökkel pöttyözött extrém fagyit. Persze ha teljesen klasszikus ízekre vágyakozunk, az is megoldott. 

 • Ár: 620 Ft / 5 dkg, 390 Ft / 3 dkg
 • WLB-tipp: gesztenye, sós karamell, vörösboros málna
 • Sűrűn vannak cukormentes, tejmentes fagyik is.

33/37

Csöpi

A Budai 2 egyből a kávézó-pékség szomszédságában nyitotta meg fagyizóját, amely dekorra és enteriőrre minimál, de szerencsére a hangsúlyt elviszik helyette a fagyik. Kerek tárolókban fagynak mínusz 11 és mínusz 12 fok között a fagyik. Találunk hagyományos ízeket is, de olyat is, mint a Jivara lime sorbet, ami egy tejcsokis lime-fagyi, vagy az egyik kedvencünk, a Dulcey mangó, ami a karamelles tejre emlékeztet minket, de hozza a mangós jegyeket is. Találunk még karibi csokoládét, biocitromsorbet-t vagy fior di lattét és Budai kettő kávét vagy túrós batyut is. Vannak cukormentes fagyik is, a gluténérzékenyek pedig gluténmentes tölcsérbe is kérhetik az adagjukat.


 • Ár: 500 Ft / gombóc, 650 Ft / prémiumgombóc
 • WLB-tipp: Dulcey mangó
 • Vannak cukormentes fagyik, és gluténmentes tölcsért is vehetünk.
 

34/37

Nándori Cukrászda

A Ráday utca klasszikus cukrászdája a város egyik első helye volt, ahol igazán finom fagyit lehetett kapni. Szerencsére az évek alatt sem változtak, általában 10-15 frissítő íz közül választhatunk. Nemcsak a fagyi készítésében, de az oktatásban is jeleskednek, a Minus11 fagyimestere, Németh Ágnes például náluk kezdte a tanulást, mielőtt megalkotta saját fagyijait.

 • Ár: 500 Ft / gombóc
 • WLB-tipp: meggy, fahéj
 • Cukormentes fagyit is árulnak.

35/37

Pelikán Cukrászda

1999 óta járnak a zuglóiak a Pelikánba, ami tipikusan a kicsi a bors, de erős elven működik. Nincsen óriási zaj körülötte, tisztességesen és szeretettel végzik a munkájukat, melynek gyümölcsei a Pelikán fagylaltjai is. Minden íznél érződik a természetesség, nincs túlcukrozás érzésünk, és szerencsére a vibráló színek is elkerülik a cukrászdát. Igazi gyerekbarát hely, ami nemcsak a pult kínálatában jelenik meg, de a fedett teraszon játékok és rajzasztal is rendelkezésre állnak. Vissza a fagyikhoz: ha kísérletező típusok vagyunk, nyugodtan térjünk le a szokásos mezsgyéről, és kérjünk egy-egy extrább ízt!

 • Ár: 580 Ft / gombóc
 • WLB-TIPP: szezámka, vilmoskörte, belga krémes
 • cukormentes, tejmentes ízek 

36/37

Füge

A Mikrokosmost is működtető család első üzlete, a kis gellérthegyi deli és kávézó, ahol a közeli Filozófusok kertje rövid, hűsítő sétára hív. Ehhez biztosan találunk megfelelő fagyit a mintegy 20 íz közül.


 • Ár: 500 Ft / gombóc (különleges és mentes ízek: 650 Ft)
 • WLB-tipp: piszke, borhab-amarena
 • cukormentes fagyik

37/37

Zila Kávéház – Krisztina Cukrászda

A Zila egy legenda, ami 1984 óta kedvenc a környéken és a környező kerületekben is. A békebeli kávéházakat/cukrászdákat hozza minden elemében. Kellemes az árnyas lugasában időzni, pláne olyan fagyikkal, amiket náluk kóstoltunk. Olyan nosztalgikus érzés fogott el minket, amit csak azok értenek, akik ettek a régmúlt tényleg finom főzött, krémes fagyijaiból. Azokból, amelyekbe még nem kerülhetett annyi felesleges adalék, állományjavító, ízfokozó. Ezek miatt a főzött fagyik miatt volt érdemes ötöst hazavinni az iskolából! A tetejébe pedig még a tölcsér is a klasszikus ízvilágot hozta. Aki egy kicsit nosztalgiázna, a Zilában a helye!

Ár: 420450 Ft
WLB-tipp: bodza, rebarbarás eper, puncs
diabetikus ízek 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Lost in Balagan with Elysian

Március 6-án a Balagan és Elysian együttműködését követhetjük és kóstolhatjuk végig. A zero waste égisze alatt megszervezett esemény a konyhán „leeső” alapanyagokra épül. Szabó Máté és az Elysian csapata az előző napokban szárít, fermentál, kóstol, hogy a nagy napon, este hét órától átvegyék az irányítást a pultban. Az összetevők között szerepel például füge, gorgonzola, cukkini és kesudió, úgyhogy biztosan különleges ízvilágú koktélokra számíthatunk.

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Neked ajánlott

A