Olyan régen találkoztunk már, rengeteg az elmesélendő sztori! Vagy tegnap este fejeztük be a lelkizést, de folytatnánk onnan, ahol abbahagytuk. Mindegy, hogy milyen alkalom, ha helyet kell találni az újabb közös élmények gyűjtéséhez, a meglévők hangosan kacagós vagy olykor borongós felelevenítéséhez, már mondjuk is az ötleteinket. Van közöttük divattal átszőtt, mesésen kedves, növényekben bővelkedő és olyan hely is, ahol elveszik az időérzék, megszűnik a jelen.

1/10

Geral

Klasszikus eleganciával átszőtt cukrászda a Geraldine, ami a Nemzeti Múzeum mögötti klasszicista kertészházban kapott helyet. A környezet éppen annyira nosztalgikus, amennyire a modern jelzőt is rá tudjuk sütni. Valahol e kettő között egyensúlyozik, miközben a sütemények a nagy múltú Auguszt família jóvoltából kerülnek a márványos asztalkákra. 

WLB-tipp: Az ismert Auguszt sütik közül mi bármikor beülnénk egy krémesre, de a Pisze nevű újdonságot sem vetjük meg. Mi lenne, ha kávé helyett most habos kakaót rendelnénk melléjük?

2/10

twent

A Twentysix az a hely, ahol nehéz asztalt kapni, ha nem foglalunk előre. Sokakat érdekel, hogy milyen egy bérház udvarába oltott arborétumban időzni, megannyi óriási pálmaféle és egyéb levéldísznövény között, melyektől eleve más a levegő, a belvárosi közeg ellenére. Este a leghangulatosabb, ahogy sejtelmesebb fényekbe öltözik az udvar. Már csak az éjjel aktív állatok neszezése hiányzik!

WLB-tipp: Érkezzetek sötétedés után egy gin-tonikra (GT9 például), mellé pedig osszatok meg egy négyes mezzeválogatást.

3/10

mitzi

A Bartókon elég könnyű kedves és barátságos helyet találni a kupaktanácshoz, napvégi koccintáshoz is, hiszen tele van otthonosan kialakított kávézókkal, éttermekkel. Az egyik közülük a MITZI, ami a közelmúltban kapott kisebb ráncfelvarrást, hogy még hangulatosabb legyen. Szerintünk sikerült elérni a kívánt hatást. Mindegy, hogy kávéra, hosszabb és ráérős brunchra vagy esti, többkörös Tubi-limóra érkezünk, egyszerűen jó itt. 

WLB-tipp: Házi tésztákban eléggé megszállottak, mi a szardellás-fehérborosat szeretjük a leginkább. Mellé az említett Tubi-limonádé vagy a Mitzi szóda is jólesik.

4/10

grumpy

A Grumpy egy olyan belvárosi hely, ahol elbújhatunk a tömeg vagy éppen a szürkeség elől. Egyedi kis találkozóhely, ahol megragad a személyesség, az érzés, mintha csak egyikünknél időznénk, nem pedig egy VII. kerületi minibisztróban. Sziszi minden szakértelmével és vendégszeretetével azon van, hogy már az első látogatás után azt mondjuk: ez lesz a törzshelyünk, soha többet nem megyünk máshová, nem kell megfeszülni a helykeresgélés miatt. Lent, fönt, nyáron az üzlet előtt, mindenhol szeretünk ücsörögni. 

WLB-tipp: A lasagne kihagyhatatlan, de, ha egy egész napos reggelire szavaznánk, jöhet akár a croque monsieur is. Mellé egy melba mimosa vagy egy Pimms Spritz, és meg is leszünk.

5/10

rengeteg

Immár új helyen várnak a macik, a csokik, a forró marcipánok és persze Szabó Tibor. A VI. kerületi Szinyei Merse utcában hozzávetőleg 600 mackó társaságában beszélhetjük meg az elmúlt hetek vagy évek eseményeit. A kémlelő gombszemek sokasága ellenére teljesen bensőséges a hangulat, megkockáztatjuk, hogy már most jobban szeretjük az új Rengeteget, mint a korábbit. Nem csak mackórajongóknak!

WLB-tipp: Az összes gőzölgő csésze nagy élmény, és az a legszebb bennük, hogy tényleg saját szájízünkre hangolhatjuk a forró italokat. 

6/10

szabad

Mindent szabad, de semmit sem muszáj... Na jó, szóval a Szabad egy olyan vegán gasztrokocsma, ahová elviheted a kizárólag növényi alapanyagokra épülő étrendet követő barátnődet, aki hálás lesz az ötletért és a szimpatikus helyválasztásért. De akkor is szupereket haraphattok, ha nem vagytok vegánok, csak szeretitek a változatos táplálkozást, a vagány megvalósításokat. Mindig van odabent simire váró eb is, valamint mérsékelt árak, jó italok és sokszínű fogások. 23:00-kor zárnak, így jobban teszitek, ha már délutántól lefoglaljátok a legjobb asztalt!

WLB-tipp: Hétfőtől péntekig szuper az ebédmenüjük is, ezért egy közösen töltött szabadnapon is érdemes bennük gondolkodni, de a ház vegán carbonarája és a Balkán burger is tuti választás, lekísérve egy jeges ciderrel.

7/10

villa

A budapesti brunchok/előkelő reggelik meghonosítója a Németvölgyi út tornyos kis kastélya, a szívünknek oly kedves Villa Bagatelle. Amikor még eretnekségnek számított a hedonista napindítás, náluk már akkor gyönyörű és ízletes tányérokon érkeztek a tojásételek, a toastok, saját pékségük süteményei. Ráadásul máig egész nap kérhetjük ezeket a mesteri reggeliket. Ebédre is érkezhetünk persze, de mi most egy napsütéses szombatra gondolunk, együtt a lányokkal, már a teraszon töltve!

WLB-tipp: Tojásos fogásaik szinte verhetetlenek, és bundás kenyérben is csúcsra járnak. A közelmúltban kóstoltuk a tojásbatyut, amit bármikor újrarendelnénk. 

8/10

Kornél

A Kosztolányi Dezső tér miniatűr helye az író Esti Kornél karakteréről-alteregójáról kapta a nevét, és legalább annyira szívhez szóló az egész koncepció, mint amennyire megunhatatlanok a novellái. A Kornél egy kávézóba öntött galéria, egy papírkánaán, ahol akár egyedül is kellemes a kávézás, mivel annyi a látnivaló, hogy nem lehet unatkozni. A legjobb barátnővel viszont még örömtelibb, ha itt időzünk és sütizünk, majd ahogy az lenni szokott  egy aprósággal távozunk... Ami közös tárgyi emlék marad a nevetések mellé. 

WLB-tipp: Az esetek nagy százalékában banánkenyér vár a pultban. Ha még bírjuk az édeset, akkor leöblíthetjük akár egy forró tejcsokival is.

9/10

Pr09re55

Budoár? Az! Kávét, teát, macaront is fogyaszthatunk ebben a különleges hangulatú Pozsonyi úti üzletben? Persze! Mészáros Zita húszéves divatszakmabeli munkája, párizsi élete és a külső-belső szépség iránti elköteleződése találkozásából jött létre a Pr09re55. Nem lehet úgy elsétálni előtte, hogy ne kémlelnénk be az óriási üvegkirakaton és ne vágyakoznánk az apró art deco asztalok mellé. Érkezhetünk divattanácsokért, szagolgathatunk niche-parfümöket és megízlelhetünk egy olyan miliőt, ami a világ bármely csücskében kedvelt lenne. 

WLB-tipp: Ne siessünk, és legyünk nyitott szemmel-szívvel, mert rengeteg a látnivaló az üzletben, amikről nyugodtan kérdezősködjünk, bőven lesz sztorijuk. Jó időben pedig lazítsunk odakint, élvezve az árnyas újlipóciai főutcát. 

10/10

Zileat

Dzsungelstílus uralkodik a Zileatben, amit a Döbrentei téren találunk, konkrétan a város legkeskenyebb házának aljában. Ha mindig szerettetek volna betekinteni ebbe az épületbe, akkor itt a lehetőség! Ráadásul reggeltől estig érkezhetünk ide pezsgős brunchra, desszertet enni egy long drinkkel, mimosával vagy bellinivel. A színpompás reggeli fogások nemcsak jól mutatnak, de gondosan is készülnek, kiadós adagok. És ha délután 2-kor rendelnétek őket, az is biztosított!

WLB-tipp: A burgertrió és egy mediterrán tejberizs elfogyasztása után kérjetek egy pohár pezsgőt, és folytassátok a Zileat utáni napot egy sétával a Várban vagy a Várkert Bazárban!

Címkék