Keresés EN

Újlipótvárost a XIII. kerület részeként a Jászai Mari tér, a Nyugati tér és a Dráva utca határolja. Egy kisváros a nagyvárosban, ahol még megtaláljuk a már máshonnan kikopott régi mesterségek képviselőit, ahol az emberek egymásra köszönnek az utcán vagy a vendéglátók már előre elkészítik a „szokásosat” a vendégeknek. A régi helyek mellett azonban számtalan étterem, pékség, fagyizó is nyílt az elmúlt években a környéken.

Leghíresebb utcája a Pozsonyi, ahol leginkább Bauhaus és art nouveau épületeket találunk, amikben ugyanúgy megfér a klasszikus és újhullámos kávézó, az indiai és a magyaros étterem, a harisnyás, könyvesbolt és a dizájner babaruhás. Ha valahol, itt tényleg nem kell messzire menni egy klassz helyért, mi szeretjük például a Sarki Fűszeres reggelijeit, az Édesmindegy desszertjeit és a Hollán Ernő utcai Sovány vigasz mentes süteményeit, a Kino apró moziját, a Khan keleties ízeit, a Tradi kovászos kenyereit vagy a Tökmag vegaburgereit. A környék kínálata fagyik tekintetében is erős, hiszen itt van a Cioccolatte, az Anjuna egyik boltja és egy Fragola is. A Vígszínházba betérhetünk egy remek előadásra, ha pedig piknikezni támad kedvünk, irány a Szent István park.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A