A Füvészkertnél csak a növények töltik pihenőidejüket télen, egyébként zajlik az élet. A közelben ugyanis bisztrófogásokkal vár a Szakállas Medve, ahol egy kellemes séta vagy a Garden of Lights fénykiállítás megcsodálása után tökéletes program lehet egy melengető vacsora.

Mihály Alpár évtizedek óta a gasztronómiában dolgozott, mikor úgy döntött, itt az ideje egy kicsit továbbfejlődnie, és megragadott egy kínálkozó lehetőséget. Így született meg a Szakállas Medve food truck egy jobb napokat látott lószállító teljes átszabásával, ahol szaftos burgerek és húsok várták az éhes embereket a különböző rendezvényeken. 

Lassanként nemcsak a cég bővült és lett két, majd három food truck, hanem egyre többen kérdezgették Alpárt: hol van az állandó helye, ahol meg lehet kóstolni a nála készült ételeket? Valljuk be, a legtöbben szeretünk húsokat, burgereket venni olyan szívélyes, nagydarab szakállas medvéktől, mint amilyen ő. A food truckok után tehát megszületett egy bisztró ötlete, aztán a helyszín is képbe került. Így lett Mihály Alpár jó gazdája a Füvészkert és a mellette lévő kertészet közé ékelődő, egykor virágboltként is működő helyiségnek.

A Szakállas Medve júliusban nyitott, és nem is lehetne jobb helyen. A langyos őszi napokon a kertészet virágos oldala és a nyugalmas, zöld Füvészkert közé ékelődő, jókora teraszt élvezhettük. Most, a hidegebb napokon a Frida Kahlo-s kárpittal borított foteleknek hála bohém és kényelmes belső tér hívogat. 

A Füvészkert közelsége pedig nemcsak nyáron vonzó, mikor egy kicsit hűsölnénk, hanem most is. Éppen tegnap nyitott meg kedvenc botanikus kertünkben a Garden of Lights. A látványos fényshow idei témája a Hupikék törpikék, mesés installációk között sétálhatunk a sejtelmes, esti kertben, ahol szintén megtaláljuk a Szakállas Medve food truckját forró italokkal és néhány finom falattal. Ha pedig jobban megéhezünk, akkor vár bennünket a bisztró, amit mi már kipróbáltunk. 

Nemcsak délután, de reggel is érkezhetünk, van Eggs Benedict (3750 Ft), tojásrántotta (2150 Ft) brunchfogások és sütemények, később pedig laktatóbb ebédre, vacsorára is betérhetünk. A burgerről (2790 Ft) és pulled porkról (2990 Ft) a food truckból ismert szeretettel, hozzáértéssel gondoskodnak, a szaftos húsok Szabadfi Szabi kenyereibe és ciabattáiba kerülnek. Ezenkívül kellemes, melengető, kellőképp zöldséges és kényeztető fogások is a rendelkezésünkre állnak. Nekünk nagyon bejött a csorbaleves (2390 Ft), gazdag, picit savanykás ízei különösen jólesnek, ha kint hűvösebbre vált az idő, a főételek közül pedig a csirkemellet (3990 Ft) próbáltuk, amihez finom, karakteres ízű csicseriborsó-ragu tartozik, és úgy töltött fel energiával és melegített át, hogy közben nem nehezültünk el. 

A salátákkal és a különböző mentes fogásokkal azokra is gondoltak, akik vigyáznának a vonalaikra, vagy valamilyen speciális étrendet követnek. A legkisebbek számára pedig gyerekmenü is rendelkezésre áll, melyből a Lujzi kedvence (2290 Ft) névre keresztelt banános-nutellás gofrit Alpár kislánya is előszeretettel fogyasztja. 

A Szakállas Medvénél mindenki talál magának valami kedvére valót, a környék pedig télen is gazdag programokban. Randi, barátnős beszélgetés, családi séta, mindenféle alkalomhoz jó választás lehet.  

ELÉRHETŐSÉGEK

Szakállas Medve

(Borítókép: M. Náthon András)

Címkék