A Michelin ellenőrei által is nagyra becsült Laurel Budapest megnyitása óta az egyik kedvenc budapesti éttermünk, így különösen szomorúan olvastuk közleményüket.

Mint az a Kertész utcai Laurel közösségi oldalain olvasható, hiába élték túl a Covidot és tartották együtt a csapatot a legnehezebb időszakban is, 5 esztendő elteltével most kénytelenek bezárni.

„Sokat tanultunk, fejlődtünk, küzdöttünk az elmúlt években. Minden, amit ki lehet hozni a Laurelből, azt büszkén mondjuk, hogy kihoztuk és megvalósítottuk, és bár nehéz szívvel, de úgy döntöttünk, hogy a Laurel története itt, a Kertész utcában most véget ér.”

– írják posztjukban.

2023 ősze óta Szabó Dávid vezette a konyhát Mede Ádám távozását követően, míg a desszertekért az ország egyik legtehetségesebb cukrásza, Ötvös Zsuzsi felelt, aki időnként külön sütiboltot is vitt az éttermen belül. A Kertész utcai étterem mellett a Balatonnál is lehorgonyoztak a Csopaki Restivel, itt továbbra is folytatják a munkát.

A szomorú hírt biztató szavakkal is kiegészítették: 

„(...) hamarosan érkezünk új hírekkel, hogy merre, hogyan tovább gondolkodunk a vendéglátásban, mert terveink és megvalósulásra váró álmaink továbbra is vannak.”

Aki szeretne még egy utolsó látogatást tenni az étteremben a jelenlegi felállással, július 28-ig teheti meg, ezt követően végleg lezárul a Laurel Budapest aktuális története. Asztalt foglalni ezen a linken tudtok.

(Borítókép: Csudai Sándor - We Love Budapest)

Címkék