Isten veled, Ensō!

„Laza, fiatalos berlini hangulat, hole on the wall koncepció, ázsiai–magyar fúziós fogások egy sokat tapasztalt, fiatal séf tolmácsolásában, régióból származó iparművészek tárgyaival bemutatott japán szépségszemlélet”írtuk a nyitásnál, 2020-ban az Ensōról. A Patyolat nevű kulturális befogadótér hátsó traktusában kapott helyet ez a különleges hangulatú étterem, ahol mindvégig fontos szerepet játszott a gasztronómiai élmény mellé társuló, az egyéb érzékszerveket lenyűgöző enteriőr. 

Most – 4 év után – bezárják az ajtókat, a körülmények szorítására hivatkozva, de júniusban még elmehetünk hozzájuk, hogy együnk egy jót. 

Megkerestük Tenner Benjámin tulajdonost, aki elmondta, 4 év után meg akarnak újulni, átalakulnak, és ez a korszak lezárul, ők pedig egy kis pihenőre mennek, és újult erővel – várhatóan még idén – ismét kinyitnak majd.

„Júliustól az Ensō csapata határozatlan időre elvonul” – írják. „Yoshoku műfajban játszó zenekarunk azonban ebben a hónapban még lenyom egy utolsó nagy turnét – gyertek, kóstoljátok, osztozzatok minden idők legnyáriasabb új menüsorán, amibe éppen annyi szívet pumpáltunk, mint eddig.”

Ahogy arról már értesülhettetek, éttermünk kapui júliussal bezárulnak. A körülmények szorítása ellen nem mindig lehet úgy lépni, ahogy azt a szükség megkívánná, ezért muszáj volt meghoznunk ezt a kínzó döntést. Júniusban azonban még teljes fordulaton hozzuk a megszokott, de mégis mindig újszerű ízeket és a családias atmoszférát. Foglaljatok asztalt üzenetben, hogy még utoljára összemosolyoghassunk – itt legalábbis

– írják Facebook-bejegyzésükben.

Gasztró

Ensō

Az Enso a VIII. kerület szívében, pontosabban a hajdani mosodából kialakított Patyolat nevű kulturális befogadótér hátsó traktusában bújik meg. Az étterem fő profilja az ázsiai-magyar fúziós konyha, amelyhez egy indusztriális belső párosul, így a hely igazi laza, fiatalos, berlini hangulatot áraszt.

Címkék