A Remeteszőlős, Nagykovácsi, Budakeszi és Solymár többnyire jómódú lakosságával körülvett, madárcsicsergős II/A kerület és annak a minőségi gasztronómiát előtérbe helyező része nem igazán volt elkényeztetve az utóbbi időszakban, ha prémium-alapanyagokra vagy kifinomult éttermi vacsorára vágyott. Ezt próbálja most orvosolni Az Anyám Kenyerit deli, ami a prémiumborok, -sajtok, -kencék és -kolbászok-sonkák mellett szendvicsekkel, pékárukkal, süteményekkel, illetve hamarosan fagylalttal és villásreggelivel is várja azokat a környéken lakókat, akik nem szeretnének azért beutazni a belvárosba, hogy igazán magas minőséget kaphassanak.

Furcsamód hosszú évekig alig néhány vállalkozószellemű ember látta meg a piaci rést Hűvösvölgy és Hidegkút kirándulótömegeket is vonzó kertvárosi részén. Nemrég a Barrio étterem dobbantott nagyot, most pedig az Ördögárok utca középső részén, a régi zöldséges helyén találtunk rá Az Anyám Kenyeritre. Tudjuk, hogy az újhullámos kávé a trend, de nekünk most az olasz Goppion cégére is felhívás volt keringőre. Vagyis – az egész gasztrokínálatot látva – egy érzelmes lassúzásra inkább.

Belépve Győrffy-Villám Cecília fogadott minket, aki férjével, Jánossal együtt hozta létre a pékség-kávézó-delit, miután korábban itt, a II. kerület csodás perifériáján rendezkedtek be, és kisgyerekes szülőkként – a Belvárosba alig-alig bejutva – szembesültek az erdőkkel tarkított, lenyűgöző környezet megmagyarázhatatlan gasztrosivatagával

Berchtesgadeni tejek, Csengő termékek, a Tekeresvölgyi Manufaktúra sajtjai, olasz száraztészták, szószok, szuper kisüzemi sörök (Horizont, Monyo, Balkezes), Budaprés ciderek, minőségi gin- és széles tonikválaszték és egy rendkívül igényes magyar borválogatás, ami proseccókkal és champagne-okkal egészül ki. Igazán impozáns sor, bármilyen elfogultság nélkül kijelenthetjük.

De a teljesség igénye nélküli felsorolásban a Falukrémtől például olyan kencék vannak, mint a „falutatár” szuvidált hátszínnel és jalapeñóval, sült kápiás feta, tojáskrém, körözött, pulled pork coleslaw, de a burrata, az olasz sonkák és a fantasztikus kacsamájpástétom mellett a szabadtartású állatokból készült házi vastagkolbász is azonnali függőséget okoz. Egy kis dijoni mustár, pesto rosso, egy ropogós, adalékanyag- és élesztőmentes, kovászolt pékáru, és máris kész az ínycsiklandó reggeli. A sütemények – köztük a szuper franciakrémes – pedig már most külön rajongótábort érdemeltek ki maguknak.

A visszatérők hamarosan a bolt előtti pici teraszt is magukénak tudhatják, remélhetőleg már egy finom villásreggeli keretén belül is. Végre egy olyan hely nyílt a környéken, ahol komoly figyelmet fordítanak a vásárlói visszajelzésekre, ami a szortiment folyamatos bővülése és csiszolgatása mellett azt is jelenti, hogy igazi vendégélményt szeretnének nyújtani. Itt arra is próbálnak figyelmet fordítani, hogy hogyan szoktuk inni a kedvenc kávénkat, és megkérdezik, milyen napunk van. Az Anyám Kenyerit minioázisa már most erősen törzshelygyanús, de szerintünk nemcsak a környék erdőktől ölelt gasztrosivatagában élőknek, hanem a távolabb lakóknak is.

Címkék

Elérhetőségek

Az Anyám Kenyerit 1029 Budapest, Ördögárok utca 69. Facebook-oldal