Filmfesztivál, kiállítás, buli, kocsmázás. Gasztrofeszt, kemény zene, nyitóbuli, gyros, könnyedebb zene. Sci-fi nap, étterem nap, bulizene, sült krumpli, rockzene. Családi nap, mozi, piac, hardcore zene. Sorrendben ezeket ajánljuk a hétvégére. Hajrá.

Csütörtök
Kezdetnek friss, kreatív dokumentumfilmeket láthatsz a világ minden tájáról: belorusz alternatív színházról, iráni mullahokról, ruandai focistákról, amerikai hajléktalanokról, ukrán forradalmárokról, eritreai menekültekről, csehszlovák terroristákról, vándorló magyarokról egészen vasárnapig a 11. VERZIÓ Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon a Toldiban.

Nagy Boglárka találóan állítja szembe egymással az erősen stilizált önarckép esztétikáját, mely történelmileg inkább kötődik a férfi művészhez és az énről való filozófiai elmélkedéshez, a “szelfivel”, amelynek már puszta elnevezése utal a műfaj kapcsolódására a popkultúrához, a nőiséghez, az amatőr fotóshoz és egyfajta játékos nárcizmushoz. Két látszólag ellentétes műfaj vegyítésével a művész arra ösztönzi közönségét, hogy elgondolkozzon a portré és az én vizuális megjelenítésének különböző lehetőségein, illetve közönséghez való viszonyán. A kiállítás december közepéig látható a Brody Artyardban.

A Jazzrael együttesből ismert Jáger Bandi és Gerendás Péter egy órás extra koncertet ad a Mazel Tov-ban csütörtök este 20-tól annak örömére, hogy hivatalosan is megnyitják az új nyári szezont. Kérnek mindenkit a szervezők, senkit ne zavarjon meg az utcákon felfedezhető időjárás, ők ugyanis ízig-végig nyári gyerekek lévén, határozottan szembemennek vele.

A körülbelül 600 000-res rajongótáborral büszkélkedő Tibiatya a napokban megnyitotta budapesti kocsmáját az Erzsébet tér közelében, ami meglepő módon nem egy IX. kerületi pincehelyiségben, hanem a belváros szívében kapott helyet. Az itató egy belvárosi borbár és egy alkoholpárlatban úszó humbákfalvai kocsma viceházmester arányú keveréke, ahol permanens energiaforrásként lebeg Drótos Karesz soha sem józan szelleme. Irány szellemet idézni csütörtök este!PéntekA télhez közeledve ideje feltölteni az éléskamrákat. Érdemes hát ellátogatni a Vasúttörténet Parkba november 14-16-ig a budapesti Disznótoros Kolbászfesztiválra, ahol Magyarország legújabb és legeredetibb gasztronómiai szenzációjára számíthatnak a látogatók! A szervezők Budapestre hozzák a hagyományőrző disznótoros hangulatot.

A világ egyik legjobb koncertzenekara, a Skindred évente kétmillió rajongó előtt bizonyítja élőben, hogy kihagyhatatlan minden fellépésük.

Idén november 14-én az Akvárium Klub közönsége is tesztelheti mindezt a zenekar Kill The Power című albumának turnéján. A ragga-metal a két stílus energikus egyvelege, és a Kill The Power album is kiváló, kirobbanó számokat hozott, mint a Ninja vagy a lemez címadó dala, amiket élőben a Skindred tényleg egészen a robbanáspontig fokoz majd.

Péntek este a Room 8 Opening Weekendjén a The Revenge, a Vikipop, a Crimson és a Bal5000 csapatja, majd a stafétát szombaton átveszi az Acos Coolkas, Gensi az Add2Basket-ból, valamint Holic és Dj Szett.

A semmiféle trendet vagy divatot nem követő hely szellemiségét az "egyszerűen csak jól szeretnénk érezni magunkat" gondolata hatja át.

Ha mondani kéne egy olyan utcai ételt, ami az elmúlt 15-20 évben folyamatosan jelen volt Budapest utcáin, az bizony nem lenne más, mint a gyros. Mindenkinek megvannak a legendás kérdések: hagyma, csípős mehet bele? Ha mehet és kell valami felszívó cucc a péntek esti bulik elé/utánra, akkor ezen helyek közül érdemes választani.A szentpétervári származású Alexandra Waks, azaz Lady Waks már nem ismeretlen a hazai közönség számára. Több alkalommal is maradandó élménnyel gazdagított minket élő szettjei után. Most eljött az idő, hogy újra vendégül lássa a hajó a breakbeat szépséges orosz cárnőjét.

Az elmúlt évtizedben végig utazta a világot és Brazíliától Kínáig és megmutatta, hogy miért is szeretik őt annyian. Most Budapestre is magával hozza azt a lendületet és energiát, amit már mi is jól ismerhetünk.SzombatIzgalmas vetítések, előadások, beszélgetések és számos egyéb program vár november 15-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban.


Lesz minden, ami
sci-fi:
filmek, könyvek, játékok, képregények, cosplay - illetve ami már nem sci-fi: tudomány és technika. Arról nem is beszélve, hogy különféle ajándékokkal, nyereményekkel és kedvezményekkel várnak a PORT.hu Sci-Fi Napon!

Süti és kávé a rakparton, finom falatok egy mozgóárustól, hatfogásos vacsora a nappalidban – te milyenre terveznéd és mit kínálna az általad megálmodott ideális étterem? Minél ötletesebb, színesebb az alapötlet, annál több érdeklődőt vonz! A fő cél azonban nem a meghökkentő különcség, inkább olyan éttermet alakíts ki, amelyet te is szívesen kipróbálnál. Szemelgess a helyek között a Restaurant Day alkalmából.

A hazai zenekarok legőrültebb rockját játszó Intim Torna Illegál olyan, mint osztriga a svédasztalon – igazgyöngy a javából.
Pezsgő dallamok, karcos ének, és felfoghatóan mély üzenetek labdáznak a színpadon, amit a közönség fáradhatatlan tombolással dob vissza.

A vulkanikus brigád bár hajlamos az újításokra, az életenergiát mindenhova magukkal cipelik és adnak egy pohárral bárkinek, aki szomjas a bólogatós beteljesülésre. Legközelebb erre szombaton nyílik lehetőség az Akvárium Klubban.

Mind jól ismerjük az érzést, amikor egy többé-kevésbé sikeresnek mondható bulizás közepe és a biztos ájulás között az ember kibírhatatlan vágyat kezd érezni némi sült krumpli iránt. A kérdés persze mindig ugyanaz: honnan szerezzünk? A bulinegyed Dob utcai szakasza rendkívül kreatívan betömködte a város szövetén már régóta alkalmatlankodó piaci rést a Chips & Dipsszel, ahol krokettet, tócsnit, sült krumplit és hagymakarikát mártogathatunk szinte bármibe, ami eszünkbe jut. Kipróbáltuk - józanul -, követheted a példánkat spiccesen is.A belga rock második legjobb zenekara (mert hiszen az A38 Hajón szintén fellépett dEUS marad örökkön-örökké az első), a nagyvonalú, Led Zeppelin-es vintage rockot koszos stonerrel ötvöző Triggerfinger négy év után visszatér a hajóra. Nyári szigetes fesztiválfellépése után novemberben egy bensőséges, forró hangulatú klubkoncerten mutatja be áprilisban megjelent új nagylemezét.

A Triggerfinger koncertjei valóban nagyon súlyosak, és a fellépés fényét az is emeli, hogy – a tagok elmondása szerint - a trió imád Magyarországon játszani.VasárnapA Diabétesz Világnap tiszteletére idén november 16-án, vasárnap, kilencedik alkalommal rendezi meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány az Egy Csepp Világnapot.

Az ingyenes egészségnapon a család minden tagja talál magának érdekes programot 10-től 18 óráig a SYMA Rendezvényközpontban. Egészségpiaccal, ingyenes szűrésekkel, szakmai előadásokkal és tanácsadással, no meg koncertekkel is várják a látogatókat.

Egyre több hangsúlyt helyezünk a szuperek hátrahagyására, a decemberben is elérhető eper és a neon alatt beérő banán helyett sokan szívesebben választják a kedvenc piacokat, keresik fel helyben, a külvárosi részeken a termelőket. A piac viszont “házhoz jön”, egyre több Budapesten az olyan vásár, mely bizonyos időközönként jelentkezik, fix vagy variálható helyszíneken. Körbejártuk a város legkülönbözőbb pontjain felbukkanó, élelmiszerekkel foglalkozó piacokat, melyek az őszi/téli szezonban is látogathatóak - nem mind vasárnap, de akad köztük olyan is lazításképp mára.

A vasárnapok továbbra is sorozatokkal és filmezéssel fognak telni a Friscóban.

Lars von Trier 1994-ben rázta fel kicsit a juhoktól és birkabégetéstől hangos dán televízió-műsorokat a Birodalommal.

A film egy szellem járta koppenhágai kórházról szól, ahol az orvosok sem teljesen komplettek, egyedül a két down-szindrómás mosogató érti a történéseket. Humoros és horrorisztikus jelenetek közel egyenlő arányban, és a '90-es évek skandináv indie mozijának semmihez nem hasonlítható hangulata órákon keresztül.A szokásos nyugis program helyett egy vadabbal zárjuk a hetet. A Madball a nemzetközi színtér egyik legfontosabb, New York-i bázisú hardcore zenekara, amely az 1980-as évek végén alakult az Agnostic Front egy mellékprojektjeként.

Hosszú és rendkívül termékeny tevékenysége alatt a banda világszerte rajongók százezreit szerezte magának, azonban pár éve úgy tűnt, már nem bírják tovább és feloszlanak. Ez szerencsére nem következett be, így a tavaly decemberi koncert után most vasárnap újult erővel térnek vissza, a Don Gatto és a Last Hope társaságában.