Egy előremutató kreatív cég 2016-ban már nem képviseltetheti magát egy teljesen megszokott, kommersz irodával. A munkahely milyensége, stílusa is beszédes lehet magáról a cégről és a dolgozók motiváltsága, munkakedve is nagyban függhet a makrokörnyezettől. Számos külföldi példa mellett immár Budapesten is egyre több az egyedi kialakítású, komoly belsőépítészeti megoldásokkal operáló munkahely. Az Eiffel irodaház most egy, a nagyvárosok – s ezen belül fővárosunk – tematikájára felhúzott különleges irodával bővült.

Nem is feltétlenül tudjuk irodának hívni az ennyire innovatív tereket, szerencsésebb munkahelyként aposztrofálni őket. Legutóbb az Andrássy út 66-ot mutattuk be, de szóltunk már közösségi irodákról, jártunk a LogMeIn-nél, írtunk a Distinction startup HQ-ról, most pedig az amerikai illetőségű Dealogic 2016 utolsó etapjában elkészült vagány budapesti főhadiszállásába mutatunk bepillantást.

1400 négyzetméter áll a 156 dolgozó rendelkezésére a Dealogic City névre keresztelt irodában, mely a Nyugati téri Eiffel irodaházban kapott helyet. A belsőépítészeti tervek Szegő Gábor, Hitka András, Gáti Anna, Szabó Andrea és az Intendó stúdió munkáját dicsérik, míg a kivitelezés a Telesis-net Kft. nevéhez kapcsolódik.

Szerettek volna egy izgalmas, lüktető és dinamikus teret létrehozni, mely ugyanúgy városrészekre osztható, mint egy metropolisz. Olyan extra terekkel tették komfortosabbá az irodát, mint például a könyvtár, a teljesen szeparált és intim beszélgető boxok, a bár, a konténerekre vagy éppen óriáskéményre emlékeztető tárgyalók. Egy urbánus teret elengedhetetlen, hogy zöldfelületekkel tegyenek élhetőbbé és élvezhetőbbé, ami "közpark" szintjén a Dealogic irodában is megvalósul. Sőt, maga a Nyugati Pályaudvar is megjelenik.

A tervezők és mi is leginkább mégis a nyugdíjba vonult, a múltban számos várost kiszolgáló, a térbe állított és új funkcióval megtöltött villamosszerelvényért rajongunk. A jármű gyakorlatilag ketté lett vágva, hogy kényelmes és hangulatos nappali pihenőhelyet alkossanak belőle. Egykori színes ruháját fehérre cserélték, és kialakították belőle a mobil munkaállomást, lazító zónát, vagy éppen kisebb tárgyalót.A Dealogic City iroda természetesen indul az Év Irodája választáson is, melyről korábban mi is szóltunk már. Többek között olyan versenytársakat kapott, mint a Gabor Miklos Szoke Studio, a H&M Váci utca 1-es áruházának irodája, a Kreinbacher Tasting Salon vagy a Big Fish Art Office.