Keresés EN

Szabadidő

Nyuszivonat és állatsimogató Budaörsön

Március 31-én nagy lesz a dínom-dánom a budaörsi Kamaraerdőben.

Szabadidő

Szezonnyitó a Vasúttörténeti Parkban

Április 1-jét, ami idén húsvét hétfőjével esik egybe, a Vasúttörténeti Parkban egész napos családi programmal ünnepelhetjük.

Gasztró

Húsvéti brunch a Bomizban

Ha egy jó, ráérős étkezéssel vetnénk be magunkat az ünnepi hétvégébe, március 30-án, szombaton a Bomiz Deliben a helyünk.

Shopping

Dumtsa Kézműves Kirakodó Szentendrén

Összesen 17 kiállítóval indul el idén a Dumtsa Kézműves Kirakodó, amely Szentendre szívében kínálja a térség iparművészeti portékáit. A húsvéti hosszú hétvége mind a négy napján várják a Dumtsa Jenő utcában a Szentendrére kirándulókat március 29-től április 1-ig, 10 és 18 óra között.

Éjszakai élet

Locsolóbál a Fonóban

Húsvéthétfőn hagyományosan hatalmas táncházzal várnak bennünket a Fonóban, a Locsolóbálon.

Szabadidő

Húsvét az Állatkertben

Állatos élményprogramokkal, tojásvadászattal, kézműveskedéssel és számtalan látnivalóval várják az egész családot nagypéntektől húsvét hétfőig az Állatkertben.

Látnivalók és kultúra

„Más embertől lopni bűncselekmény, az államtól dicsőség” – Megnéztük a Kék Pelikant

A Kék Pelikan a 90-es évek leleményes fiataljairól szól, akik rájöttek, hogyan lehet bejárni a világot a hamis vonatjegyekkel. Ti utaztatok okosba’?

Szabadidő

Csúcsformában – Kirándulás a Budaörs feletti, panorámákkal teli Csíki-hegyek vonulatán

A Budaörsöt körbeölelő hegycsúcsok egymás utáni megmászása egy izgalmas, változatos, bő 8 kilométernyi, 3-4 órás és kilátásban gazdag túra.

Szabadidő

Turistajelzések-kisokos – Mi mit jelent az erdőben

Egy kirándulás alkalmával nem kis bonyodalomtól és bolyongástól menthet meg minket, ha tisztában vagyunk minden, fára festett jelzés jelentésével.

Látnivalók és kultúra

Aki előbb tudott tojást írni, mint betűt – Mosonyi Éva tojásíró népi iparművésszel beszélgettünk

Mosonyi Éva népi iparművész még a nagymamájától tanulta ki a tojásírást, mi pedig a Hagyományok Házában beszélgettünk vele a különleges motívumokról és technikákról.

Szabadidő

Titkos oázis a kerítés mögött – Rejtett, de látogatható magánkertek Budapesten és környékén

A látogatható magánkertek gyakran zárt kapuja mögött néha komoly fajtagyűjteményekkel, növényritkaságokkal, idős faóriásokkal találkozhatunk, a tulajdonosok pedig sokszor hivatásos kertészek.

Szabadidő

A tavasz csodás ígérete – A budajenői Hunyor Kertben jártunk

A község környékén évről évre szinte elsőként egy északi domboldalra érkezik meg a tavasz. A budajenői Hunyor Kertben előfordul, hogy már január végén, a hóval viaskodva kinyílnak az első hunyorok.