Hamarosan teljes erővel dübörög majd a tavasz, a most következő húsvéti hétvégén például egészen kellemes hőmérséklet vár. A déli órákban már kellemesebb lesz kint, mint bent, használjuk ki a jó időt a frissen nyíló teraszokon egy pohár ital mellett. Bár nem minden hely üzemel még teljes gőzzel, hétvégéken és húsvétkor sokan kinyitnak a jó időre való tekintettel is.

1. Fellini Római Kultúrbisztró

Megküzdöttek hideggel és áradással, most tavasszal pedig még édesebb lesz az élet a Római-part kedvenc helyén, a Felliniben. Már most is várnak bennünket a szokásos finomságokkal, koncertekkel, lazulással, a hőmérséklet emelkedésével pedig fokozatosan tér vissza a szokott nyári, vízparti hangulat.

További infók itt.

2. Fecske Presszó

Náluk télen is élvezhetjük a teraszos hangulatot, hiszen a városnak ezen a forgalmas helyén, a Szabó Ervin Könyvtár közelében sosem áll meg a kinti élet. De azért valljuk be, sokkal kellemesebb tavasszal a langyos időben a heti menü vagy egy pohár sör társaságában kint ücsörögni, még akkor is, ha télen, hála a rumos teának, szintén nem kellett fagyoskodnunk a Fecskénél.

További infók itt.

3. Halas Guszti

Már csak néhányat kell aludnunk, hogy megkóstoljuk a város egyik legjobb hekkjét Halas Gusztinál, a Ráckevei-Duna partján. A terasz március 29-én nyit, így a hosszú hétvége alatt már szuper program lehet egy jó bringázás a parton, aztán néhány finom falat egy pohárka sör mellett. Ha pedig kedvünk tartja, próbáljuk ki az új pizzákat is kedvenc hekkesünk mellett a Guszti Pizza/Pastában.

További infók itt.

4. Zöld Küllő

Laza fröccsözős-burgerezős hely a megújult Ligetben, ahol a város közepén érezhetjük úgy magunkat, mintha nyaralni mentünk volna, akár egy délután erejéig. A környék számtalan új és régi programlehetőséggel vár, a Zöld Küllő pedig már nevéből adódóan kiváló bringás találkozóhely is lehet.

További infók itt.

5. Pántlika

A Ligetben bringázók kedvenc helye a BNV egykori információs csarnoka, hamisítatlan retró hangulattal várja a látogatókat. Igluk segítségével dacoltak a téllel, teraszuk pedig továbbra is várja a látogatókat, ha pedig még egy kicsit hűvösnek találjuk az időt, kóstoljuk meg Jolán néni bablevesét.

További infók itt.

6. Zsiráf Buda

A Széllkapu igazi zöld oázis a betontengerben, a Zsiráf Buda és a hozzá tartozó terasz pedig mindent megtesz, hogy minél kellemesebb környezetben szívhassunk egy kis friss levegőt. Bár a kiskabát még marad, a hétvégén a teát Aperolra, a csizmát magas sarkúra cserélhetjük, ha ellátogatunk ide. A környéken egyébként nem ez az egyetlen hely, ahova kiülhetünk levegőzni, a nor/ma grand is nagyon kellemes.

További infók itt.

7. Tereza

Mondanánk, hogy a Terezában télen is élvezhetjük a jókora kültéri rész kellemes hangulatát, de az az igazság, hogy náluk sosincs igazán tél. A mexikói mamacita mindig harsány színekkel és melengető ízekkel vár, az igazi szezon azonban mégis a forró nyári éjszaka, ami igen hamar megérkezik a Nagymező utcai kerthelyiségbe is.

További infók itt.

8. Fióka

A János kórház mellett találjuk a Fiókát, nyugágyakkal, csinos kerttel, valamint főételnek kicsi, harapnivalónak viszont nagy, fotózásra született small plate-ekkel, változatos borkínálattal. Szuper választás, ha társasággal mennénk teraszozni a hosszú hétvégén.

További infók itt.

9. Kis Lumen

A Mikszáth Kálmán tér az egyik legkellemesebb, csendes, mégis pezsgő hangulatú helyszín, ahova kiülhetünk. A Kis Lumenben ráadásul a finomságokon kívül fotókiállítások is várnak, úgyhogy teraszozás után érdemes egy kicsit bent is körülnézni.

További infók itt.

10. Perem

Lassanként élednek a Népsziget helyei is, a Perem például nyitva lesz hétvégente, így a húsvéti hosszú hétvégén is. Egyelőre szűkített étlapról válogathatunk, a lángosok közül például biztosan az összes típusból, és természetesen a megszokott italok közül is fogyaszthatunk. Érdemes ellátogatni ide, ha egy kis nyugalmat, kikapcsolódást keresünk a városi pörgésből.

További infók itt.

+1 Kacsakő Bisztró

Szentendre egyik legkellemesebb helye (amit HÉV-vel, biciklivel és kocsival is megközelíthetünk) a Duna-korzó elején lévő Kacsakő. Bár ahhoz még skandinávnak kell lenni, hogy lábat áztassunk a jéghideg folyóban, a parton ülve egy fröccsel már elmélkedhetünk az élet dolgairól, szombaton pedig az év első szabadtéri koncertjét is megtartják náluk.

További infók itt.

(Borítókép: Kőrösi Tamás – We Love Budapest)

Címkék