Keresés EN

Az Andrássy út Hősök terétől az Oktogonon át a Bajcsy-Zsilinszky útig tartó része a VI. kerület központja. A századforduló óta a város legelegánsabb sugárútja, ahol ma is a legdrágább üzletek és lakások állnak, de itt találjuk a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumot, a Kodály köröndöt a Kodály Zoltán Emlékmúzeummal, a Terror házát, a Jókai teret, a Liszt Ferenc teret a Zeneakadémiával, valamint az Operaházat. A hatodik kerületben van még a Nyugati pályaudvar, a Művész mozi, a „pesti Broadway”, vagyis a Nagymező utca a Budapesti Operettszínházzal, a Tháliával és a Radnóti Színházzal. Szintén itt találjuk még a Mai Manó Házat és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai KözpontotTerézváros a nagyvárosi életmód iskolapéldája, egymást érik itt a kocsmák, klubok, lokálok és street food lelőhelyek.

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

új hely Gasztró

LuLu Budapest

A LuLu Budapesttel újra nagy élet lett a Széna téren pár éve megszüntetett buszpályaudvar egykori Volán-irodájában. A hely nagy ablakai a Szenes Hanna térre és a Csalogány utcára is nyílnak, ezért bent világos és tágas tér fogad, ahova jólesik beülni és elidőzni egy villásreggeli társaságában.

új hely Gasztró

Rojt és Bojt Coffee

A Rojt és Bojt második egységét is az I. kerületben nyitotta meg, de míg az első egységet a Kosciuszkó Tádé utcában találjuk, addig az új nagyobb kávézó a Gránit lépcső közelében fekszik, így bárhonnan is közelítjük meg a Várat, mindkét oldalon betérhetünk egy kis finomságért.

Neked ajánlott

A