Keresés EN

Látnivalók és kultúra

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum

Az Andrássy úti Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumot 1919-ben alapította a világutazó, műgyűjtő és mecénás Hopp Ferenc. Alapítása óta ez Magyarország egyetlen keleti művészeti múzeuma, ahol jelenleg aktuális időszaki kiállítások látogathatóak, amelyek változó tematikája az ázsiai gyűjtőkör egészét igyekszik időről időre végigjárni. A Hopp-villa körül kialakított sajátos keleti stílusú kert korának ismert kuriózuma volt, s ma is szerves része a múzeum hétköznapjainak. Itt kapott helyet Magyarország egyetlen keleti művészeti szakkönyvtára is, melynek fő feladata, hogy megismertesse és népszerűsítse az ázsiai kultúrákat, ezen belül is az ázsiai vizuális művészetet. Ha szeretnél részese lenni ennek a keleti élménynek, látogass el a múzeumba!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

Neked ajánlott

A