Robert Capáról mondta a híres író, Ernest Hemingway: "Jó barát, nagy és igen bátor fotós volt. Halála mindenki számára nagy veszteség, elsősorban az ő számára.” A Capa Központ megnyitása pedig nagy nyereség, elsősorban Budapest számára. A 2013-ban életre hívott Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ nem saját gyűjteménnyel rendelkező múzeum, hanem kiállítótér, amely elsősorban a sajtó- és dokumentumfotókra koncentrál. Ezen kívül nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi kapcsolatok ápolására, melyeket kiállításokkal és ösztöndíjprogramokkal segít. A központ feladatai közé tartozik a magyar fotóriporteri hagyaték kutatása és gondozása, valamint a Magyar Fotográfiai Nagydíj megalapítása is.

Programok itt

Kultúra

42. Magyar Sajtófotó Kiállítás

2024. április 12., péntek - 2024. június 2., vasárnap

A Capa Központban április 12-étől június 2-ig látogatható a 42. Magyar Sajtófotó Kiállítás, a Budapest Fotófesztivál keretein belül.

kultúra

Robert Capa, a tudósító

2023. június 13., kedd - 2028. január 1., szombat

Robert Capa, a tudósító címmel június 13-án megnyílt a világ első, állandó Robert Capa életmű- kiállítása az idén 10 éves Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ új, 500 nm-es kiállítóterében.

Címkék