Keresés EN

Maga az épület Fellner és Helmer híres bécsi építészek tervei alapján épült 1894-ben. Az I. világháború kezdetéig orfeumként működött. Majd a Népszínház és a Király Színház után itt talált végleges otthonra a magyar operett, 1923 óta működik itt az Operettszínház. Az 1999-2001. között történt rekonstrukció során visszaállították az eredeti ornamentikát, valamint az emeleti páholysort. Több egykori tárgy is megmaradt, például a lámpaszobrok, a páholysort tartó oszlopok, a nézőteret beragyogó százéves csillár, de a színpadtechnika már az új igényeknek megfelelő. A színház története során legfőbb szempont volt a klasszikus operett hagyományainak ápolása, de kortárs musicaleket is műsorra tűznek. A gyönyörű épület hazánk egyik leglátogatottabb színháza, évente közel 500 előadás zajlik.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A