Keresés EN

A Művész mozi mondhatni, a budapesti artmozik romkocsmája, eklektikus, művészi dizájnnal és kulturális találkozóhely szereppel. Emellett egy igazi vén róka: 1910 óta pörögnek itt a filmkockák, bár akkor még Mozgókép Otthon néven futott. Ezt nagyjából akkor cserélték le Décsi Mozira, amikor a falak között bemutattak (a városban elsőként) egy színes-és hangosfilmet. Volt még Deák mozi és Fáklya is, de 1989 októbere óta Művészként ismerik a budapestiek. Ma is ez a nevet olvashatjuk az Oktogon közeli épületen, neoncsövekből kirakva. Ez számit Budapesten a legnagyobb kínálatú művészfilmeket vetítő mozinak, de nem ritkák a populárisabb darabok sem (persze csak a legjobbak kerülnek be). A filmeken főleg eredeti nyelven, magyar felirattal nézhetjük, olykor filmfesztiválok, tematikus vetítések keretein belül. Aztán pedig akár még egy ritkaságnak számító filmet is hazavihetünk, DVD-n (a mozi bal folyosóján működik ugyanis az Odeon dvd téka).

Tipp: A biciklivel érkezők a mozi épületén belül is lezárhatják járgányaikat.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A