Keresés EN

Az Oktogon közelében található a terézvárosi Jókai térA magyar irodalom tere, amely 2022-ben teljesen megújult. A parkban olyan szerzőktől olvashatunk pár soros idézeteket, mint József Attila, Pilinszky János, Ady Endre vagy Kassák Lajos – közös bennük, hogy mindannyian kötődnek Terézvároshoz. A korábban elhanyagolt tér helyén ma már színes virágok és rengeteg növény között ücsöröghetünk. Itt találjuk többek között a Kolibri Színházat és a Kiadó Kocsmát. A Jókai térrel szemben lévő Liszt Ferenc téren pedig a Menzát és az Írók Boltját.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

Neked ajánlott

A