A Károly, Múzeum és Vámház körút alkotta Kiskörút egy nyüzsgő városrész egyetemekkel (Corvinus, ELTE) és rejtett zugokkal tarkítva. Olyan szeglete Budapestnek, amit be kell járni. Oda-vissza, keresztbe-kasul, egyszer, kétszer, tízszer.

Ha például a Deák téren felpattanunk a 47-49-es villamosra, tökéletes Kiskörút-feltérképező programnak nézhetünk elébe. Balra pillantva a Dohány Utcai zsinagóga képét csíphetjük el, aztán jobbra az egykori Astoria Szálló várja a fényképezőgép villanásokat. Tovább haladva bal oldalon a Magyar Nemzeti Múzeum neoklasszicista épületét, majd egy kicsivel később - szintén balra - a Központi Vásárcsarnokot láthatjuk. Ezen a ponton érdemes leszállni a villamosról, és elindulni visszafelé, hogy az imént említett épületeken túl még megannyi apró must-try helyet meglátogassunk.

Ott van például a streetfoodos LEVES. és kistestvére a PASTA., vagy az eklektikus hangulatú Csendes. Szintén nem szabad kihagyni a Zoska nevezetű reggeliző helyet, a Valdocco fenséges fagylaltjait vagy a Fekete ízletes kávéit. Ha szívesen válogatsz designer holmik között, érdemes még betérni az Insituba is. És itt nem ér véget a történet, ugyanis a körútról nyíló utcák - a Váci utca, a Ráday utca (benne a Costes-sel), a Kecskeméti utca vagy a Bródy Sándor utca - újabb és újabb élményadagot kínálnak.

Hasonló tartalmak

Admin mode