Magyarország legnagyobb múzeuma közel 8000 négyzetméteren várja a magyar kultúra és történelem iránt érdeklődőket. Az alapítása óta eltelt több mint 200 év alatt hatalmas mennyiségű műtárgyat, régészeti, történelmi és néprajzi leletet gyűjtöttek itt össze. A Magyar Nemzeti Múzeum valóságosan mutatja be a magyar történelmet, minden szomorúságával és boldogságával együtt, így fontos és tanulságos nevezetesség. Kötelező látnivaló minden helyinek és messziről érkezőnek. A múzeum kertje számos fontos társadalmi esemény színhelye volt: a március 15-i forradalmi nagygyűlésen túl tartottak itt választójogi gyűlést, sztrájkgyűlést, megemlékezéseket. De a Múzeumkert nemcsak nagy események színhelye, hanem a hétköznapok kedvelt pihenőparkja is volt mindig. Az utóbbi két évtizedben vált fesztiválhelyszínné, minden év májusában itt tartják a Múzeumok Majálisát.

Tipp: A múzeum nemzeti ünnepeken (március 15., augusztus 20., október 23.) ingyenesen látogatható.

Programok itt

Kultúra Szabadidő

Múzeumok Majálisa 2024

2024. május 25., szombat - 2024. május 26., vasárnap

Május 25-én és 26-án 27. alkalommal mehetünk a Nemzeti Múzeum kertjébe, hogy részt vegyünk az ország legnagyobb múzeumi seregszemléjén.

Kultúra Szponzorált

Régészet Éjszakája: A régészet sötét oldala

2024. május 31., péntek - 2024. június 1., szombat

Május 31-én Korlátlan régészet: határokon átnyúló történetek címmel érkezik a Régészet Napja és A régészet sötét oldala eseménnyel robban be június 1-jén a Régészet Éjszakája a Magyar Nemzeti Múzeumban a Nemzeti Régészeti Intézet szervezésében.

Címkék