Keresés EN

A Műszaki Tanulmánytár a XI. kerületben rejtőzik, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum részeként. A név hallatán talán nem jövünk izgalomba, pedig egy valóságos kincsesbányát takar, itt ugyanis a technikai-műszaki örökségünk „elfelejtett” tárgyait fedezhetjük fel. Ilyen például a Névtelen nevű gyorsírógép, Konkoly-Thege Miklós fényképezőgépe, az első magyar PC vagy Jánosi Marcell találmánya, a kazettás floppy. A Mayr-féle világórától kezdve egészen az 50-es évekbeli diavetítőkig egy nosztalgikus időutazáson vehetünk részt, de láthatjuk azokat a régi háztartási gépeket is, amelyek a mai ember számára elképesztően kemény munkával működtek. A Tanulmánytárat egyébként azért is érdemes végigjárni, hogy eszünkbe jusson, milyen rövid idő alatt jutottunk el a mai technológiáig, és hogy ezáltal nekünk mennyivel egyszerűbb is lett az életünk. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Neked ajánlott

A