Most áprilisban tűnt fel – eleinte csak soft opening üzemmódban – a magyar főváros gasztronómiai porondján a Yuru Budapest. A japán izakajatradíciók és szakébárkultúra előtt tisztelgő Yuru a Zrínyi utcában, a kíváncsi szemek elől elrejtve kínál maradandó ízélményt és egész estés programot a minőségi kikapcsolódást kereső vendégei számára.

Az Ötkert sokunknak a fiatalkori, hajnalig tartó bulikat jelenti, sőt valami hasonló élménye van vele az eggyel későbbi generációnak is. De Szőllősi Mihály, az étterem társalapítója szerint 35 felett már ők is átalakítják a bulizási szokásaikat, és ez azon is meglátszik, hogy milyen új helyeket nyitnak. A Zrínyi utcai Ötkert komplexumban, az egykori Secret Room helyén most nyílt Yuru is ezt a felnövést fogalmazza meg.

A Yuru koncepciója az ázsiai small plate-ek és a nyüzsgő éjszakai élet találkozása, amely azonban már nem féktelen bulizásba, hanem decens iszogatásba és minőségi szórakozásba torkollik.

„A Yuru nekem a szabadság és az izgalom találkozása, egy olyan hely, ahol szórakozást és élményt adunk a vendégeinknek”

– mondja Szöllősi Mihály, akinek a japán gasztronómia iránti rajongása már gyermekkorától kezdve meghatározó volt.

Az izgalmas, színes étlapot úgy alakították ki, hogy mind az ázsiai konyhát jól ismerők, mind a még csak azzal ismerkedő vendégek számára is tudjanak újat mutatni letisztult, stílusos és érthető fogásaikkal. A japán konyhaművészet inspirálta ételeket autentikus eljárásokkal álmodták meg, ugyanakkor sok esetben ezek egy frissebb, modernebb változatát adják vissza a vendégeknek.

A kis létszámú, fiatal tehetségek alkotta konyhai csapatot Hegedűs Levente vezeti, aki a korábbiakban többek között a 101Bistro séfjeként bizonyította kiváló érzékét a keleti ízekhez. „Tetszik, hogy ázsiai világot ötvözünk a nordic stílussal, ami szerintem egy nagyon ütős kombináció, nekem ez a két stílus áll legközelebb a szívemhez” – árulja el Levente, aki csapatával receptúrában és alapanyagokban a szigetországot követi, viszont technológiában és tálalásban északi stílust ígér.

A menü ételei között központi szerepet töltenek be a bintochan grillen készült forró jakitori és kusijaki fogások, amelyekhez kiválóan párosulnak a lágy szasimik, füstös zöldségek, halak és szószok.

Signature és egyben egyik legnépszerűbb ételük a Katsu Sando, egy szaftos marhahátszín, amely fermentált szilvával gazdagított katsuszósszal bőven meglocsolva, japán tejkenyér ölelésében válik tökéletes komfortfogássá. A szenes karfiol a vegetáriánusok és a húsevők számára egyaránt különleges választás, egyediségét a gazdag szezámszósz és pikáns csiliolaj adja. Koncepciójukból adódóan italválasztékukban kiemelt helyet töltenek be a szakék, de akárcsak a japán sörök, a minőségi koktélok is éppúgy megtalálhatóak a menün.

A belsőépítészetét tekintve is izgalmas szakébáron kívül a DOJO Boutique Club hangulatos falai adják a vendégtereket, aminek köszönhetően a gasztronómiai törekvéseik kiegészülnek az esti és késő esti szórakoztatással, jól megkomponált koktélokkal és olykor külföldi előadók, DJ-k szettjeivel, amit kis és nagyobb társaságok egyaránt élvezhetnek.

ELÉRHETŐSÉGEK

YURU Dinner Club

Címkék