Az Oktogon és a Vámház körút mellett már az Astorián is beugorhatunk az autentikus kínai büfék zászlóshajójának számító Biang Bisztróba.

2018-ban pár hónap különbséggel nyitotta meg Wang Mester a két Biang Bisztrót – a Teréz és a Vámház körúton –, a cél az volt, hogy a sok, magyar ízlésre szabott kínai kifőzde mellett legyen végre Budapesten egy autentikus kínai büfé is. Mindkét Biang instant siker lett, azóta is biztos pontok, ha könnyen értelmezhető, de eredeti kínai fogásokat akarunk enni jó áron, gyorsan. 

A Biang harmadik egysége múlt pénteken az Astorián nyílt. A következő két hétben soft opening időszak van, de érdemes elmenni megnézni ezt is, mert egyelőre jóval több étel van a kínálatban, mint ami a végleges étlapra felkerül. Wang szerint fontos, hogy élesben lássák, mit fogyasztanak legszívesebben a vendégek, hogy az ő ízlésük mérvadó legyen az új egység kínálatának fixálásakor. 

Az új Biang picike: a földszinten három darab kétszemélyes asztalnál ülhetünk le, de ha egyedül vagyunk, vagy nagyon sietünk, akkor a pultnál ülve is elfogyaszthatjuk az ebédünket, közben megfigyelhetjük, hogy készülnek a forró levesek és a ruganyos tészták; az emeleten kicsit tágasabb a hely, de összességében egy kisebb gimis osztály már szűkösen férne el, a falak viszont sokkal színesebbek, vidámabbak, mint a másik két étteremben.

Az étlapon található fogások ismerősek lehetnek a többi Biangból, de a Wang által konzekvensen kínai spagettinek nevezett húsos vagy zöldséges tészta – ami ugyan laposabb, szélesebb, inkább egy robusztus tagliatellére hasonlít – csak itt lesz elérhető. A ruganyos, vastag, laktató tészta emlékeztet kicsit a Biang tésztára állagban, de formájában teljesen más, és rövidebb is, így könnyebben fogyasztható pálcikával, mint a névadó rokona. A tészta egy olajos alapú, fűszeres szósszal érkezik, julienne-re vágott újhagymával és répával, mi pedig kedvünkre kutyulhatjuk fogyasztás előtt. A nevezett tészta egyébként nemcsak szószos, fűszeres változatban, hanem levesbetétként is megtalálható az étlapon. 

Ha arra járunk, mindenképp érdemes beugrani és megkóstolni, már csak azért is, mert a megszokott biangos fogások egy kis ráncfelvarráson estek át – hiszen hat év, az hat év –, és az új egységben is megtalálhatók a klasszikusok, kicsit 2024-re hangolva.

ELÉRHETŐSÉGEK

Biang Bisztró Astoria

Címkék