gasztró

szerkesztés

Hagyomány, minőség és remek magyar bisztrókonyha – PICK Bistro & Deli nyílt a Parlament mellett

Szerzők

  • Blazsovszky Péter

2022. 06. 29. 14:35

Évtizedeken keresztül volt a környék és az átutazók egyik kedvence az egykori Pick hentesüzlet a Kossuth téri metrómegálló torkolatában. Többéves zárvatartást követően azonban néhány hete egészen más formában tért vissza, hiszen a magát mára Buda egyik legnívósabb vendéglátósává kinövő, alapvetően a Pasarét Bisztróból ismert Gál Bence, Horváth Dániel séffel és Szeibert Zoltán üzletvezetővel együtt – a Pick delivonalát megtartva –, egy hangulatos, minőségi és kifejezetten magyaros bisztrókonyhát álmodott meg a Parlament mellé, ami ráadásul szakít a turisztikailag központi helyek turistacsapda jellegével.

Tősgyökeres budapestiként sem lehet megunni azt az elképesztő látványt, ami a Kossuth téri metróból feljőve a szemünk elé tárul. Nincsen ebben semmi elfogultság, mert a Parlamentünk egyszerűen a világ egyik leglenyűgözőbb épülete.

Fotó: We Love Budapest

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Az ilyen és ehhez hasonló lokációk pedig – sokszor az átutazó turistákra és nem a törzsvendégekre hajtva – általában vonzzák azokat az üzletembereket, akik nemcsak a látványt és a környezetet építik be vastagon az éttermük, büféjük árképzésébe, hanem gyakran bizony az alapanyagokból is kispórolják, amit csak lehet. A PICK Bistro & Deli szerencsére az egyik üdítő kivétel.

A fönti rész rendezvényekre, kóstolókra is ideális

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

A szenzációs terasz árnyékolása is elkészül a napokban

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Ráadásul úgy, hogy értékmentő és értékteremtő is egyben. A Pick-vonal meghagyása elsősorban valóban a turistáknak szól, bár nem hinnénk, hogy akad honfitársunk, aki ne szeretné ezt a hungarikumunkat, a lényeg viszont az abszolút magyar vonalú és jó ár-érték arányú bisztrókonyhában van. Többször fejtegettük már, hogy – talán a pandémiának is köszönhetően – a korábban nem is csak tetszhalott, hanem konkrétan nem létezett magyar bisztrókonyha egyre erősebben megjelenik a hazai gasztroszíntéren. Ráadásul egyre magasabb minőségben.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Ugyanis az agyonhájpolt „újragondolás” helyett néhányan végre elkezdték rendesen megfőzni a tradicionális ételeinket, mégpedig úgy, hogy a nagymama ízei nem a vegetából jönnek, hanem a minőségi alapanyagokból, a hozzáértésből és a ráfordított időből. Nem akarjuk összehasonlítani a Picket a Pasarét Bisztróval, mert jelentősen más a stílusa a két helynek, azonban jól érezhető, hogy egy tőről fakad, amit Bencéék mutatni szeretnének. Ez a fajta gasztronómia az, ami napjainkban minden faluból hiányzik, és kis túlzással Budapesten is minden sarokra kéne egy ilyen. Ami jó ízekkel, jól érthetően, változatosan és magabiztosan hozza, amit a saját konyhánk a fénykorában tudott.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Csirkepaprikás

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Resztelt máj

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

És itt el is jutottunk oda, hogy akkor válik egy étterem őszintétlenné, ha kifejezetten a külföldieknek akar valami echte magyar dolgot megmutatni. Ha külföldön járunk, mi is olyan éttermeket keresünk, amik helyiekkel vannak tele. Ez pedig a PICK Bistro & Deli nagy előnye lehet, ugyanis azt jósoljuk, hogy hamarosan törzshellyé válhat. Változatos napi menük elérhető áron és olyan alapok, mint például a csirkepaprikás házi nokedlivel (3490 Ft) vagy a resztelt borjúmáj krumplipürével (3490 Ft). Nem kell becsapni a külföldi vendégeket, otthon mi is ezeket esszük. Mostantól pedig már a Parlament szomszédságában is.

Hasonló tartalmak

Admin mode