A kellemes hangulatú és gasztronómiáját tekintve figyelemre méltó dabasi bisztró nem pihen, az adventi időszak óta a város önkormányzatával közösen jégpályát üzemeltet a főtéren, ehhez street foodot és szuper forró italokat kínál. Most pedig felkészülnek a tematikus vacsorák, a többfejezetes kuktamatinék is. Közkívánatra vágtak bele a szervezésbe: a kialakuló törzsvendégkör szeretne többet látni a hely gasztronómiai titkaiból, elsajátítani mindazt, amit a Dabas Deli Bistro már megmutatott nekik.

Jeges és forró élmények

Tavalyi látogatásunk során egyértelművé vált: a Dabas Deli Bistro stabil alapokra építkező, hosszú távra szóló projekt szívvel-lélekkel és szaktudással. A Pest megyei város gasztronómiára fogékony közönsége hamar felfedezte magának a helyet: ki kávézni jár, ki fontos találkozóit bonyolítja itt, sokan az estéiket töltik náluk egy jó bor és maradandó vacsoraélmény kíséretében. A bisztró – közösségi tér szerepének köszönhetően – nagyon él, a tél és a tavasz is sűrűnek ígérkezik Dabason.

műjégpálya nap mint nap megtelik a bisztró előtti téren, amihez a melengető házi forró italokat és a street food kínálatot ők szolgáltatják, egészen március elejéig. A családi program és a bisztró nyújtotta nagybetűs vendéglátás varázsa a közeli településeken élőkön túl a budapestieket és a távolabbi vidékekről érkezőket is megmozgatta.

Kuktamatiné és tematikus borvacsorák

A vendégek a hely adottságainak köszönhetően jellemzően lelkesen figyelik a konyha befejező munkálatait, a séfekkel szinte együtt élik meg az ételek elkészítésének élményét. Ezért az elhivatott stáb úgy döntött, hogy ötfejezetes „konyhatündér”-képzőt tartanak a bisztróban. Halas, gyúrt tésztás, kelt tésztás, modern főzelékes és grill/steak tematikus estékkel várják az érdeklődőket.

Jelenik Zsolt brand manager és Horváth Dániel, a Dabas Deli Bistro konyhafőnöke segítenek abban, hogy a magas gasztronómiában megismert fogásokat otthon is elkészíthessék a vendégek. A közös alkotás élményét együtt elfogyasztott vacsora zárja majd. A workshopok sora pedig nem áll meg itt: kotyogós matiné néven kávékulturális utazást indítanak, otthoni eszközökre hangolva. Mindezek mellett a bor és a pezsgő is fókuszban marad, tematikus vacsorák formájában. 

Címkék