Két nagy dobással újít a Costes idén ősszel – egy különleges, garantáltan vírusmentes fine dining élménnyel, illetve egy egészen egyedi házhozszállítási koncepcióval a magas gasztró szerelmeseinek.

Egyedülálló gasztroattrakciókra készül a Michelin-csillagos Costes Downtown étterem. Egyrészt október 17-én az Erzsébet téri óriáskerék kabinjaiban szolgálják fel Miguel Vieira, az első hazai csillagot megszerző séf vacsora menüsorát, a vendégeket abszolút COVID-biztosan elszeparálva. Szintén újszerű az étterem október 12-én induló kezdeményezése, melyben újraértelmezik a házhoz szállítás fogalmát és nemcsak a különleges minőségű ételeket lehet megrendelni, de a Costes Downtown szakemberei is kiszállnak a megrendelő konyhájába, hogy frissen elkészítve szolgálják fel az otthonok asztalára azt a menüsort, amit az étteremben is szervíroznak a vendégeknek.

Október 17-én, szombaton este 19 órától, a budapesti óriáskerék mozgó étteremmé válik, ahová a Vigyázó Ferenc utcai Costes Downtown étterem kínálatára lehet befizetni. Igazán különleges élménynek ígérkezik egy fine dining vacsora elfogyasztása, miközben az esti Budapest lenyűgöző látványában gyönyörködhetünk a magasból.

A menüsort a Michelin-csillagos étterem vezető séfje, Miguel Vieira állítja össze. „Az óriáskerék étterem gondolata már korábban érlelődött bennünk, de eddig a kerék jó kihasználtsága miatt nem tudtuk megvalósítani” – mondta Gerendai Károly, a Costes éttermek társtulajdonosa. „Most a turizmus visszaesése azonban alkalmat ad arra, hogy a Michelin-csillagos kínálatot Budapest fölé emeljük” – tette hozzá Gerendai.

Mivel a kabinok egymástól teljesen elszeparáltak és egy fülkében maximum 4 fő foglalhat majd helyet – akik lehetnek családok éppúgy mint baráti társaságok – az óriáskerekes fine dining élmény a vírus miatt szükséges biztonsági szempontoknak is 100%-ig megfelel.

Sajnos a vírushelyzet nem csak az óriáskerék forgalmát nullázta le, de az éttermek látogatottsága is jelentősen csappant, ezért például a Ráday utcai Costest be is kellett zárnunk, a Costes Downtown pedig mostantól minden héten csak három nap, csütörtökön, pénteken és szombaton tart nyitva” – mondja Gerendai. „Ahhoz azonban, hogy ne kelljen a munkatársaktól megválni, belevágunk egy újszerű házhoz szállító kezdeményezésbe, amely során nem egyszerűen ételeket viszünk házhoz, hanem egy komplett Michelin-csillagos vacsorát varázslunk az otthonokba” – mesél a Downtown másik újításáról a tulajdonos.

Azok tehát, akik egy családi vacsorát, egy ünnepi alkalmat vagy egy baráti találkozót a Michelin Guide által is értékelt fine dining vacsorával szeretnék emlékezetessé tenni, elhívhatják az étterem séfjeit és felszolgálóit, akik hozott alapanyagból az otthonokban – akár a házigazdával közösen – készítik el az étterem étlapján szereplő menüsort, amihez a felszolgálók mindent szervíroznak, a borpárosítástól a poharakig, a tányéroktól az evőeszközökig, így még mosogatni sem kell majd utánuk.

Címkék