A smash burger amolyan belvárosi hívószónak tűnik, amiért az V. kerületi kamaszok állnak sorban, de ez hatalmas tévedés. Egy csepeli kifőzdében például hibátlan smash burgert találtunk, ráadásul nagyon jó áron!

A smash burgerről többször írtunk már – ittitt és itt is –, de úgy tűnik, ezen a vonaton nincs fék. Sőt, a zsírosabb, lapított húspogácsából készült bucik már a külső kerületeket is meghódítják. Most például egy egészen random helyen, egy csepeli gyártelep területén lévő kifőzdében találtunk egy olyan darabot, ami simán ráver ízben és árban az utolsó, belvárosban kóstolt smash burgerünkre, amelybe titeket nem avattunk be, mert nem igazán szerettük. 

Most egy Csepel Csillagtelep melletti gyártelepen futottunk bele egy frissen nyílt kifőzdébe, ahol az átlaghamburgerárakhoz képest sem túl vaskos smash burger áraknak is alámentek, az eredményben pedig nem volt hiba. A Kék Tányér egyébként egy hónapja, április elején nyitott, alapvetően kifőzde, kifőzdés klasszikusokkal és napi menüvel. Ahhoz képest azonban, hogy mit várunk egy gyártelepi kantintól, kifejezetten kellemes meglepetés az egész jelenség. Enni csak a fedett teraszon lehet, egyelőre nincs beülős rész, de a kiadóablakon keresztül látszik, hogy a konyhában rend és tisztaság van. 

Bár célirányosan, a smash burgerért mentünk, ha már ott voltunk, a napi menübe is belekóstoltunk – szintén kellemes meglepetés volt a kifejezetten háziasra sikeredett pásztortarhonya, rendes kolbásszal a mócsingos, olcsósított lecsókolbász helyett. A csinos kerámiatányérokért is jár a jó pont, egyszerűen kellemesebb szép étkészletből enni, mint műanyagból vagy papírból.

A smash burgerből rögtön a duplát kértük, ez csak úgy magában 1790 Ft jelenleg – plusz 600 Ft a sült krumpli, na de hát na –, és annak ellenére, hogy a smash burger általában kicsit csoffadtabb a kézműves társainál, ebben volt anyag. A sima hamburger egyébként 900, a sajtburger 1290 Ft lett volna, de mohón rámentünk a dupla élvezetre, elvégre... Egy kézzel még mindig átfogható, harapható és fogyasztható, ami kétségkívül a műfaj legnagyobb előnye, viszont jó pár órára el is teltünk tőle, szóval kicsinek nem nevezhető. A buci puha és enyhén pirított, a hús vékony, kellően pörzses, a sajt érezhetően valamilyen olcsóbb cheddar, viszont kiválóan nyúlik, és a szószt is jól eltalálták, az egész buci szaftos, és hozza azt a guilty pleasure hangulatot, ami miatt a smash burger ekkorát szól a világon mindenhol. Nem állítjuk, hogy HÉV-re pattannánk, hogy Csepel és Szigetszentmiklós határán smashburgerezzünk, de ha pont a környékén éheznénk meg, akkor tuti a Kék Tányérra voksolnánk. 

ELÉRHETŐSÉGEK

Kék Tányér

(Borítókép: Kék Tányér - Facebook)

Címkék