Egy, a már a nyarat idéző tavaszi napon visszatértünk Veresegyházára, a Bandy’s Bisztróba, hogy egy év után megnézzük, mi változott. A kedves kiszolgálás és a jó hangulat maradt, az ételek viszont még egy szinttel feljebb léptek.

A Bandy's Bisztró mára zászlóvivőjévé és igazi fénypontjává vált az agglomeráció gasztrokínálatának. A lécet egyre magasabbra teszik, de szerencsére nem a feszengős, inkább a kedves, családias és laza hangulat jellemzi őket. Mivel az M3-ason igen könnyen megközelíthetők Budapestről, mindig akad parkolóhely, amely hétköznapokon is ingyenes, ajánljuk hétvégi kiruccanáshoz akár családdal, meghitt vacsorához vagy többgenerációs családi eseményekhez, hiszen mindenki megtalálja majd náluk a kedvencét, akár a magyaros, akár a nemzetközi konyhát vagy éppen a street food vonalat kedveli.

 

Mindig az alapkoncepció része volt, hogy a Bandy’s Bisztró a magas minőségű budapesti éttermek színvonalát hozza el az agglomerációba, ugyanakkor az árak jóval visszafogottabbak, az ár-érték arány pedig remek. Az adagok igen bőségesek, volt olyan fogás (quesadilla paradicsomos babbal, kukoricával, baconnel, sajttal, sült tortillában), amelyet feleekkora mennyiségben tálalnának elénk a főváros számos helyén. A mennyiség azonban egy cseppet sem megy a minőség rovására.

Magyarostól a nemzetközi konyhán át a street foodig – bőséges adagok, magas minőség, mesés tálalás

A Bandy’s Bisztró Csernoch György séf vezetésével alapvetően magyaros konyhát visz, amikor náluk jártunk, éppen magyaros hetek voltak, így az étlap további kedvencekkel is kiegészült, viszont a séf ajánlatában a pho levestől a pad thaion keresztül számos egzotikusabb fogás is kapható.

Rendhagyó módon a desszerttel kezdtük, mégpedig egy csokoládészufléval, amely annyira emblematikus a Bandy’sban, hogy visszajárnak érte a vendégek. Két éven át tartó kísérletezés eredményeképpen megtalálták a tökéletes verziót, minket már tavaly is levett a lábunkról. Ez a szuflé egyszerűen tökéletes, nemcsak megjelenésében, hanem ízében is. Amikor felvágjuk, ahogy kell, folyik a közepéből a csoki, amelyet mangósörbet és a málna tesz még különlegesebbé. A belül krémes, meleg csoki és a hideg mangósörbet roppanós kekszágyon, a savanykás málna igen jó kombináció, mesés virágdíszítést is kapott, biztos visszatérünk még érte. Természetesen a napi vegán desszert, a somlói galuska, a corn flakes bundában sült palacsinta vagy az erdei gyümölcsös túrógombóc is zárhatja az étkezést.

A pho leves is igen népszerű a vendégek körében. A gazdag, helyben készült alaplébe roppanós sárgarépacsíkok kerülnek, borsó- és retekcsíra, valamint rizstészta. Rákkal vagy csirkével, akár mindkettővel egyszerre is kérhető. Az ízesítés fokhagymás-gyömbéres-lime-os, és azokat sem izzasztja meg, akik annyira nem kedvelik a csípős ízeket, de természetesen kérhetjük erősebben is, nekünk így pont jó volt. Az ízek szinte robbantak a szánkban, hol a lime savanykás, hol a gyömbér csípős, hol pedig a retekcsíra erős íze került előtérbe, és a rák és a csirke is jól kiegészítették egymást.

Az előételek közül mi egy házi padlizsánkrémet kóstoltunk fűszeres-pirított ciabattával. A padlizsán enyhén füstös, lágyabb ízű, igazán krémes, nagyon jól illik hozzá a ropogós ciabatta, és még a tálalás is mesés. A marinált lila hagyma, koktélparadicsom, uborka és a csírák mesés színei és friss ízei igazán tavasziassá teszik ezt az előételt.

A Bandy's hamburger saját fejlesztésű közönségkedvenc, most tavasszal viszont az összes burgerük megújult. Vegetáriánus opció is van, amit szintén megkóstoltunk. Nem a szokványos grillsajtos verzióval érkezik, hanem egy vastagabb szójapogácsával, ami a grillezett ananásznak köszönhetően egyáltalán nem száraz, sőt a sós és édes ízek remekül kiegészítik egymást. A Bandy's burgerbe a 15 dkg-os marhahúspogácsa mellé roppanós nachos és pirított bacon, jégsaláta és cheddar sajt, valamint titkos házi szósz kerül. Mesés kombináció, amelyben a selymes-roppanós-szaftos állag tökéletes arányban van.

A szarvasbélszín tálalásában izgalmas, exkluzív fogás, ízében viszont a nagyi vadasát juttatja eszünkbe. A puha hús alatt selymes vadas mártás található, mellé zsemlekockás szalvétagombócot kínálnak, és még ropogós sárgarépacsíkok is vannak a tetején. Kinézetre különleges, az íze hagyományos, mégis néhány kisebb csavar is található benne.

Új fogás az étlapon a gombás pappardelle. A házi tészta egy erdei gombás-tejszínes szósszal van nyakon öntve. Egyszerű és nagyszerű, a tészta nincs szétfőzve, a szósz kellemes, és jó, hogy a gomba nemcsak krémesített, hanem vajon pirított formában is megjelenik benne. A hétköznap elérhető ebédmenüt is érdemes megemlíteni, hiszen nem a hagyományos, klasszikus ebédmenüt ajánlják, ebben sem kötnek kompromisszumot.

Bor és koktél

A borlap főként szezonálisan változó magyar tételeket tartalmaz Etyektől Villányig, Egertől Balatonboglárig, de olyan népszerű új-zélandi borok is szerepelnek a kínálatban, mint a Villa Maria vagy a Matua Savignon Blanc. Az alkoholos és mentes italok kínálata is széles. Mi most három ginalapú koktélt kóstoltunk.

Pesti Vivien, a bártender személyes kedvence egy bergamottlikőrös koktél, amelybe kerül még gin és száraz Martini, illetve fekete olíva a tetejére, igen karakteres ízvilágú ital.

A mi kedvencünk pedig a tonikos, rozmaringággal füstölt koktél volt, az elkészítési folyamatot is élvezettel néztük, az ízén pedig a füstösség mellett tökéletesen átjött a frissítő grépfrútíz is.

A harmadik italunkba a gin mellé bodzalikőr került, a tetejére pedig csicseriborsóhab, amelynek enyhe sós íze tökéletesen passzolt a bodzához, a virágdíszítéstől igazán tavaszias és elegáns lett.

A nyári szezonban kézműves meggysör is kerül a csapra, illetve többféle ízesítésű házi limonádé is kapható, mi már nyári hangulatban az uborkás-görögdinnyés verziót kóstoltuk, de a barack-menta és a grépfrút-rozmaring is igen csábító.

Nem is indulhatna jobban a nap

A Bandy’sban reggeli is van 11 óráig, így ha kirándulni indulunk a környékre, akkor is tökéletes választás. Például a medvefarm és a Veresegyházi-tavak körüli tanösvény is a közelben van, de a Fóti-Somlyó és a Gödöllői-dombság is gyorsan elérhető, így egy kirándulás előtti kellemes reggelivel is indíthatjuk a napot a klasszikus angol reggelitől kezdve az amerikai palacsintáig. A kávékínálatuk is igen széles.

Veresegyház és a környék kedvelt találkozási pontja

A programok tekintetében a Bandy’s mára meghatározó közösségépítő szereppel bír a környéken. A visszatérő vendégek nagyon szeretik a kvízesteket, a hangulatos, akusztikus koncerteket a teraszon, a sportközvetítéseket, illetve áprilisban első alkalommal borvacsorát is rendeztek hagyományteremtő céllal. Többféle tematikus estet is tartottak már és terveznek a jövőben, amelyekre mindig különleges ételekkel és italokkal készülnek. Legközelebbi nagyobb rendezvényük május végén lesz, ekkor ünneplik 2. születésnapjukat DJ-vel és számos finomsággal. Érdemes a Facebook-oldalukat követni, ahol közzéteszik ezeket a különleges eseményeket is. A helyszín kiválóan alkalmas kisebb családi rendezvények (35 főig) lebonyolítására is, hiszen barátságos a környezet, a terasz közvetlen kapcsolatban van a veresegyházi, csobogós-virágos térrel, ahol még autóforgalom sincs. A kicsik számára etetőszék, pelenkázó, gyerekmenü és színező is elérhető. Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a városban ingyenesen és könnyen lehet parkolni az étterem szomszédságában. Még az étlaptartó fatáblákat is jó kézbe venni, mert kedves üzeneteket találunk rajtuk, de a Bandys pont ilyen, kedves és közvetlen, elegáns és laza egyszerre.

ELÉRHETŐSÉGEK

Bandy’s Bisztró

(Borítókép: Ladóczki Balázs – We Love Budapest)

Címkék