Hosszú hétvége jön Pünkösd jóvoltából, igaz, a plusz pihenőnapot várhatóan nem lájkolja az időjárás. Ennek ellenére lesz mit csinálni az előttünk álló napokban.

CsütörtökMájus 12-15. között, idén is a Millenárison jelentkezik a magyar gasztrokultúra meghatározó rendezvénye, az OTP Bank Gourmet Fesztivál. Főszerepben a hal- és vadételek, amit számos változatban készítenek el az ország kiemelkedő éttermei.

A magyar elektronikus zenei színtér úttörő zenekara, a Zagar idén 15 éves. Egy igazi best of koncerttel és számos meglepetésvendéggel ünneplik a jubileumot a Budapest Parkban.Új élet kezdődik Budapest legismertebb terén, a SzéllKálmántéren. Ezzel párhuzamosan a KiscelliMúzeum templomterében időszaki kiállítás nyílik, amely az újjáalakuló tér történetén túl a városlakóknak a térhez kötődő emlékeit, élményeit is bemutatja.

A The Tiger Lillies egy összetéveszthetetlen, zseniális angol trió, amelynek minden koncertje színház, kabaré, operett, cirkusz, varieté, s még annál is sokkal több.

Csütörtökön az A38-on vendégeskednek a budoárok trubadúrjai.
Péntek

Hetedik alkalommal rendezik meg idén a Belga Sörfesztivált.

A Bálnában 43 belga sörfőzde 205-féle sörével, köztük 61-féle csapolt sörrel készülnek a szervezők és a sörfőzdék.A 2016-os esztendő egy rendhagyó fejezet lesz a Punnany-nagykönyvben: a turnézás nonstop őrülete után ebben az évben az állandó jövés-menés helyett szeretnének több időt tölteni egy helyben, nevezetesen a stúdióban. Ez azt jelenti, hogy a korábbi években tőlük megszokott tempóhoz képest igencsak limitált számú koncertet vállalnak csak be '16-ban.Miit jelent az, hogy pontoon? Lapos tetejű és fenekű, fémből készült zárt úszó test. Illetve egy új hely, amely a a festői Lánchíd és környezete tőszomszédságában dobta le a horgonyt. A nyitóhétvége programját illetően segítenek egy csomó DJ-nek lebarnulni, de lesznek koncertek, filmszínház, gasztroesemények, kulturális és sportos programok, na meg dunai láblógatás.

Ha tavasz, akkor hagyományosan újra eljön a nap és az éj, amikor hajnalig tarthat az art mozizás – május 13-án, immáron 5 budapesti filmszínházban lehet bagollyá változni egyetlen varázslatos karszalaggal, hiszen idén a Puskin, a Művész, a Toldi, a Tabán mellé a Kino Cafe Mozi is csatlakozik az Artmozikéjszakájához.Napjaink egyik igazán eredeti tehetsége, Auntie Flo egy átjárót nyit meg a még felfedezés előtt álló, kevésbé ismert zenék világa felé. Pénteken a FogasHázban léphetsz be a kapun.

Friday Lust, a péntek megédesítője, a csajok kedvenc bulija, a legjobb vocal house és deep house zenék otthona pihenőre vonul egy óriási szezonzáró party után.
DJ FREE, Basics, Goyah egy minden eddiginél őrületesebb bulit hoz össze, amivel elindítanak mindenkit a nyárra, hogy aztán szeptemberben visszatérjenek. (X)SzombatÚjra egy helyen jönnek össze a writerek, DJ-k, mc-k, breaktáncosok, és bárki akit érdekel a hiphop igazi lelkisége. Lesznek extra DJ-bemutatók és beatmaker parádé is, miközben hempereghetsz a fűben és fütyörészhetsz a zenére a Beton pikniken.

Az All Inn Records és a Propaganda közös estjeként prezentálják nektek Nastia és Giovanni Verrina budapesti fellépését.

Nastia, aki mindig változatos szetteket pakol, sosem ragad le egy stílusnál. Kiszámíthatatlanságában rejlik érdekessége, hiszen nem tudhatjuk előre, hogy technó, chicagói house vagy éppen a detroiti vonalat képviselő lemezeiből válogat a Corvin Clubban.Májusban már nem viccelnek a Bringa és alkatrészbörze szervezői: tényleg a kerthelyiségben várnak.

Rengeteg alkatrész, mezek, használt bringák és néhány apróság is feltűnik.

Most is lehet majd árusítani, kizárólag bringás cuccot.

A francia-svájci trombitás, Erik Truffaz jó néhányszor megfordult már az A38 Hajón. Ezúttal megújult-átalakult kvartettjével érkezik, hogy 2016 januárjában megjelent új nagylemezét mutassa be.Vasárnap

A halas irány meglepően az egész 2016-os budapesti gasztroéletre nagy hatással van. Vegyük például a Bocuse d'Or vagy ezzel együtt a Gourmet Fesztivál tematikáját, melyben a vadhús mellett a hal is fontos szerepet kapott. Örömmel konstatáltuk, hogy egyre több olyan ember nyúl ehhez az alapanyaghoz, aki ért hozzá, jártas benne. Mert hiába nincs tengerünk, folyami halakból is lehet csodás és értékes ételeket készíteni. Négy halban nagy helyet mutatunk be, egy pedig felkészül.

Az Auróra kert minden szegletét önkéntesei kezei hoztak létre azért, hogy mindannyiunknak legyen egy saját szigete a Józsefvárosban. Várnak mindenkit vasárnap délután a megnyitó bulira.Idén harmadik alkalommal indult el a NAGY-SZÍN-PAD!
című program, amelynek célja, hogy már ismert, népszerű, rendszeresen koncertező, fesztiválokon szereplő és a Petőfi Rádió műsorában is gyakran jelenlévő zenekarokat, előadókat a jelenleginél jóval nagyobb ismertséghez segítsen. A döntő vasárnap lesz az Akvárium Klubban.A Supernova és a DSR Digital elhozza nektek a hétvége legkeményebb pünkösd vasárnapi buliját.
Először játszik Magyarorszagon az ukrán technólegenda, Spartaque.

Az előrejelzések éjszakára 5-7 fokot és esőt is jeleznek, ami nem open air-kompatibilis idő. Ettől függetlenül várnak mindenkit a bulin, melyen a világon itt hallható először az új Vibrasphere album, továbbá érkezik Human Element és Symphonix is a Vituki helyett végül az R33-ba.

Pünkösd vasárnap az elektronikus zene ünnepe, a legendás partysorozat folytatódik, ezúttal már egy nyári helyszínen, a Cafe Del Rióban.

A három, már jól ismert house nagymester mellett egy világsztár, a legendás Lizard, Iguana, a Komodo szerzője, illetve a Szétcsúszva című film zeneszerzője, Mauro Picotto is a lemezjátszók mögé lép. (X)HétfőA Miniversum születésnapján mutatkozik be a kiállítás egyik teljes termét beborító fényfestés és fényjáték.
8 db projektor és a külön erre a célra telepített audiovizuális technika a terepasztalon és a terem falain folyamatos zenés animációt jelenít meg, benne éjszakai és nappali világot, hőlégballonos repülést, hullócsillagokat, sarki fényt, valamint a miniatűr világ fénypompába öltöztetett épületeit.

Pünkösd hétfőn egész napos, ingyenes gyermekprogramokkal várnak a TabánParkban, a Mesemúzeumban és a Meseműhelyben. Koncertek, tánc- és bábelőadások, pünkösdi király- és királynéválasztás, , családi társasjáték – csupán néhány program a sokból.

Méltatlanul elfeledve pusztul a IV. és a XIII. kerületben található Népsziget, amelyről az idejáró kajakosokon kívül csak kevesen tudják, hogy mennyire kiváló kirándulóhely.

Ott jártunk.