Májusban vásárolhattok könyveket pár száz forintért, de izgalmas előadások is várnak, ha olcsó programokat kerestek. A Zsivágóban hangulatos koncerten vehettek részt, a K11-be a Csaknekedkislány frontembere hoz el néhány dalt a zenés beszélgetésre, a PIM-ben pedig Cseh Tamás Western dalok című lemezének bemutatójára kerül sor. Mutatjuk azokat a programokat, amikkel belefértek az 1500 forintos keretbe!

1. Kvízest – minden, ami sport

Ha olyan közösségi élményre vágyunk, ahol egy kis agytornára is van lehetőség, jó választás felkeresni egy kvízestet. A K11-ben május 7-én készülnek a szervezők, és ezúttal a sport szerelmeseit várják, hogy megcsillogtassák a tudásukat. Lesz kérdés az olimpiáról, rekordokról, labdajátékokról és híres eseményekről, de nem árt, ha a sportbotrányokkal kapcsolatban is képben vagyunk.

A jegyek 1000 forintba kerülnek, további infókat pedig itt találtok.

2. Vörösfenyő-koncert

A Zsivágóba bármikor jó beülni egy fröccsre, pláne ha egy hangulatos koncert is van közben. Május 8-án a Vörösfenyő zenél. A zenekar repertoárján saját dalok, valamint olyan magyar és külföldi feldolgozások (Meghan Trainor, Oi Va Voi, Sziámi, The Cure, Nirvana) szerepelnek áthangszerelve, melyeket mindhárman szeretnek. Nevüket jellemzően egy Monty Python-jelenetből kölcsönözték, ugyanis koncertjeiken ritkán szomorkodik a közönség, és általában ők sem túl komorak.

Az ajánlott hozzájárulás 1000 forint, további infókat pedig itt találtok.

3. Líra Könyv Raktárvásár 2024

Idén május 8. és 12. között rendezi meg a Líra a tavaszi raktárvásárát. Több ezer könyv közül válogathatunk minden műfajból, naponta frissülő készletből, akár már 100 forinttól. A vásár szerdától szombatig 10 és 18 óra között, vasárnap pedig 16:00-ig tart nyitva.

További infókat itt találtok.

4. Garázsvásár a HVG Könyvekkel

Nemcsak a Líra szervez vásárt tavasszal, május 9. és 12. között HVG Könyvekkel is feltölthetjük a polcainkat. A Marczibányi Téri Művelődési Központ kamaratermében 500–1000 forintos könyvek várnak, friss megjelenések és régi nagy kedvencek is.

További infókat itt találtok.

5. HangszerVándor

Fejér Simon Pál zenész, dalszerző kalauzol minket május 11-én egy zenei előadáson keresztül a világ négy égtájára. A Virág Benedek Házban élőben csodálkozhatunk rá, milyen színes és sokféle a világ zenei kultúrája.

Találkozhatunk itt afrikai nyelvdobbal, török sazzal, ír bodhránnal, de hallhatunk mongol torokéneket, lófejes hegedűt vagy sakktáblából készült cigarbox bluesgitárt.

A jegyek 4 év fölött 1000 forintba kerülnek, további infókat pedig itt találtok.

6. Szószólók: Csepella Olivér (Csaknekedkislány)

A K11-ben szervezett Szószólok eseménysorozat másfél óra zenéből és beszélgetésből a magyar könnyűzene nagyjaival. Hegyi György házigazda május 15-én a Csaknekedkislány frontemberével, Csepella Olivérrel beszélget a dalszerzésről, aki meg is mutat egyet s mást.

A jegyek elővételben 1500 forintba kerülnek, további infókat pedig itt találtok.

7. Cseh Tamás: Western dalok – lemezbemutató

A PIM–Cseh Tamás Archívum gyűjteményéből készült vinyl bemutatóján május 21-én vehetünk részt. A közös lemezhallgatást beszélgetés követi Horváth Gergely műsorvezető-szerkesztő vezetésével. Résztvevők: Novák János zeneszerző, aki a lemezen is közreműködik egy dalban, Beck Zoltán énekes-dalszerző és Csengey Balázs, a PIM–Cseh Tamás Archívum munkatársa. Majd a lemezen szereplő dalok közül játszik el néhányat Nóvé Soma énekes-dalszerző, csellón kíséri Cseh Tamás egykori zenésztársa, Novák János.

A jegyek elővételben 1000 forintba kerülnek, további infókat pedig itt találtok.

8. Helytörténet helyben Saly Noémivel

A Helytörténet helyben-események keretén belül ritkán hallható érdekességek kerülnek fókuszba hónapról hónapra az I. kerület elfeledett történeteiről, embereiről és helyszíneiről, a Tabánról és tágabb környezetéről legszakavatottabb történeti szakértőjének előadásában. Május 21-én Saly Noémi mesél a Horváth-kert történetéről a Márai Sándor Művelődési Házban.

A jegyek 1500 forintba kerülnek, további infókat pedig itt találtok.

(Borítókép: Major Kata - We Love Budapest)

Címkék