Keresés EN

Keresés

buda - 657 találat

Blue Agori – Buda

2021. november 16., 12:31

Blue Agori – Buda

A Madách téren és a Hercegprímás utcában található egység után már Budára is beköltözött az egyik kedvenc görög street food éttermünk, a Blue Agori. A minőség változatlan, és mindhárom helynek megvannak a specialitásai.

Sas-hegyi Látogatóközpont

2021. november 10., 15:36

Sas-hegyi Látogatóközpont

A Sas-hegy a legenda szerint onnan kapta a nevét, hogy 1686-ban, Buda visszafoglalása után sasok szálltak fel innen a Vár irányába. Egy másik elmélet szerint a területet a német polgárság nevezte Adelsbergnek, magyarul Nemes-hegynek, amiből félrehallás útján lett Adlersberg, azaz Sas-hegy.

Cioccolatte – BudaPart

2021. november 3., 12:39

Cioccolatte – BudaPart

A Cioccolatte a BudaParton nyitotta meg új üzletét, ami nagyobb és látványosabb a Pozsonyi útinál, de a minőség szerencsére mit sem változott – szinte roskadozik a pult a kiváló olasz fagyik alatt.

Széllkapu

2021. október 26., 15:35

Széllkapu

A Széllkapu névre hallgató zöld oázis a Millenáris mellett terül el. Elsőre furcsának tűnhet, hogy a Margit körúton sétálva méteres betonfalak hívják fel a figyelmünket a park bejáratára, de amikor a kapun belépve hirtelen csend és nyugalom fogad minket, rögtön megértjük, miért volt rájuk szükség.

Zöldül a budai belváros – Megújul a Széna tér

2021. október 25., 15:34

Zöldül a budai belváros – Megújul a Széna tér

A II. kerület kivitelezésében, a Főváros biztosította forrásból újulhat meg a Széna tér, így hamarosan rendezik az elbontott Volánbusz-pályaudvar helyét és környezetét.

Zsiráf Buda

2021. október 11., 15:35

Zsiráf Buda

A Zsiráfot először a Nyugati Pályaudvar mellett ismertük és szerettük meg, de már a budai oldalt is meghódították. Második egységüket a hangulatos Széllkapu Parkban nyitották meg, ami ideális helyszín egy délutáni koktélozásra.

Amore di Napoli

2021. szeptember 22., 13:19

Amore di Napoli

Az Amore di Napoli, azaz Tar Ákos nápolyi pizzázója egy számára nosztalgikus helyen lelhető fel, a Budafoki úton, 30 méterre a szülőházától. Az éttermet kívül-belül letisztultság jellemzi, csak az S.S.C. Napoli futballklub kék és fehér színkombinációja ragadja meg a tekintetünket.

Bevált klasszikusok és feltörekvő finomságok Budán – A Lövőház utcai Rapszóda étteremben jártunk

2021. szeptember 20., 11:06

Bevált klasszikusok és feltörekvő finomságok Budán – A Lövőház utcai Rapszóda étteremben jártunk

Négy, komoly vendéglátósmúlttal rendelkező barát és egy lelkes fiatal séf gasztronómiai játszótere nyílt meg Budán, a Lövőház utcában.

Magyar alapanyagok, nemzetközi technológia és pazar kilátás – Megnyílt a Terra, Gianni és Haraszti Zsolt étterme

2021. szeptember 15., 15:27

Magyar alapanyagok, nemzetközi technológia és pazar kilátás – Megnyílt a Terra, Gianni és Haraszti Zsolt étterme

Gianni Annoni és Haraszti Zsolt új, minden ízében a természetességet hirdető helyet nyitott. Hatalmas terasz, hazai alapanyagok, csodás kilátás, magyaros bisztrókonyha vár minket a Tabánban.

nor/ma grand

2021. szeptember 13., 15:44

nor/ma grand

A nor/ma második egysége a Millenáris mellett, a Széllkapu Parkban található. Ahogy azt már megszokhattuk, a pékség az északi és a magyar hagyományokat köti össze, viszont a repertoár szélesebb, mint a Kecskeméti utcai kis tesóban.

A ház, ahol még egy hegedűkészítő műhely is van – Az Ugocsa utca 2.

2021. szeptember 9., 11:38

A ház, ahol még egy hegedűkészítő műhely is van – Az Ugocsa utca 2.

Érdemes néha átkelni a Dunán és kalandozni egy picit a budai oldalon, mert olyan épületeket lehet felfedezni, mint az Ugocsa utca 2. eklektikus bérháza, ahol még egy hegedűkészítő műhely is van.

Önkifejezés túrós batyuval A kenyeremben – Rejtett pékség várja, hogy felfedezzék a Törökvész úton

2021. szeptember 6., 15:24

Önkifejezés túrós batyuval A kenyeremben – Rejtett pékség várja, hogy felfedezzék a Törökvész úton

Sáfi Viktória gazdaságiinformatikus- és pénzügyi végzettséggel, 4 év Los Angeles-i kinntartózkodás után most, II. kerületi kis pékségében érzi úgy, hogy igazán megmutathatja, mire képes.

Esernyős

2021. augusztus 18., 15:59

Esernyős

Az Esernyős igazi kulturális ernyőszervezetként működik Óbuda szívében, a békebeli hangulatot őrző Fő téren. Az infópultban a környéken zajló fesztiválokra és egyéb programokra válthatunk jegyeket, a múzeumshopban ajándéktárgyakat vásárolhatunk, de koncerteken, kiállításokon, filmvetítéseken is részt vehetünk.

Arán Bakery – Buda

2021. augusztus 18., 12:51

Arán Bakery – Buda

Paddy, az Arán Bakery anyakovásza már Budát is bevette, hiszen a Móricz Zsigmond körtéren nyitották meg a pékség második egységét.

Cserpes Kiscuki – MOM Sport

2021. augusztus 11., 16:27

Cserpes Kiscuki – MOM Sport

A MOM Sport közelében lévő Tejivóban mindent megtalálunk, amit a többi üzletben, sőt, még többet is. Ugyanis a tojáskrémes, kőrözöttes, mozzarellás szendvicsekben és ropogós pékáruban bővelkedő egység mellett helyet kapott egy Cserpes Kiscukira keresztelt cukrászda.

Vietnámigulyás.hu HK

2021. augusztus 11., 13:49

Vietnámigulyás.hu HK

Huszár Krisztián legújabb üzlete, a Vietnámigulyás.hu a Frankel Leó utca 10. szám alatt található, fő specialitása pedig, ahogy a hely nevéből is kiderül, az ikonikus vietnámi gulyás.

Alsó-Jegenye-völgy

2021. augusztus 4., 12:53

Alsó-Jegenye-völgy

Az Alsó-Jegenye-völgy egy mesébe illő kirándulóhely, amely a fővárostól nem messze található, Budapest és Solymár határán. A viszonylag könnyű, 5,6 kilométeres túra a Paprikás-patak mellett vezet végig, ahol a sárga sávot és a kék Mária-jelzéseket kell követnünk.

Kamaraerdő

2021. augusztus 2., 13:50

Kamaraerdő

A XI. kerületi Kamaraerdő csupán egy ugrásra van a belvárostól. Elrobogunk a 41-es villamossal a végállomásig, és a városi nyüzsgésből hirtelen a természetben találjuk magunkat, ahol árnyas fák alatt kirándulhatunk.

Lashka Tésztaműhely

2021. július 29., 17:28

Lashka Tésztaműhely

„Az élet tészta nélkül olyan, mint zene vagy szerelem nélkül” – szól a Lashka Tésztaműhely ars poeticája, amit szigorúan be is tartanak. A kínálatuk négy szekcióból áll: ház specialitása, olasz meló, hazai pálya és a világ maradék része.

Panificio il Basilico - Bem József tér

2021. július 29., 15:59

Panificio il Basilico - Bem József tér

Szabadfi Szabi megnyitotta a Panificio il Basilico, vagyis a Bazsalikom Pékség újabb egységét. A pultjában napi szinten 40-50 fajta pékárut találunk, a kenyerektől a kifliken és zsömléken át egészen a különféle péksütikig, de reggelifronton is elég erős a kínálat.

Árpád-kilátó

2021. július 22., 15:25

Árpád-kilátó

Van úgy, hogy az ember vágyik a természetbe, de nincs ideje vagy energiája egy hosszabb túrára. A Látó-hegyen megbújó Árpád-kilátó ilyenkor tökéletes célpont, hiszen nincs messze a várostól, és a terep is elég könnyű.

Balogh Ádám-szikla

2021. július 22., 11:24

Balogh Ádám-szikla

Balogh Ádám az egyik legbátrabb kuruc tisztként vált ismertté, az ő nevét viseli a II. kerületben található sziklaképződmény és a körülötte lévő zöld oázis. Remek célpont, ha nincs időnk egy hosszabb túrához, de mégis egy kicsit szusszanni szeretnénk a természetben.

Remete-szurdok

2021. július 22., 10:45

Remete-szurdok

A Remete-szurdok a Budai-hegységben, Máriaremete és Remeteszőlős között terül el. Ha Hűvösvölgyből közelítjük meg az 57-es busszal, útba ejthetjük az 1899-ben épült Máriaremetei kegytemplomot is, amely a környék népszerű zarándokhelye.

Trapper Farmer

2021. július 21., 10:42

Trapper Farmer

Az ország egyetlen Trapper márkaboltja 1990 óta áll nyitva a Fő utcában, viszont maga a farmer már a 70-es években is kapható volt a Népköztársaság útján, a mai Andrássy úton. A legendás üzletet Nádasi Sándor vezeti, az utóbbi években már a fia segítségével.

Jane Goodall tanösvény

2021. július 19., 15:25

Jane Goodall tanösvény

A Hármashatár-hegy déli oldaláról indul a híres természetvédőről, Jane Goodallról elnevezett útvonal, melyet szokatlan turistajelzés, egy sárga női fej jelöl. A tanösvény csupán 6 táblából áll, és 15-20 perc alatt bejárható, viszont a terep nagyon izgalmassá teszi.